8 Temmuz 2017 Cumartesi

9 Temmuz 2017 Oğlak Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

Yine bir dolunay ile karşı karşıya bulunuyoruz. Yaz mevsiminin tüm şartlarının iyice hayatlarımıza girdiği bir dönemde, hem dünya, hem de ülke gündeminin yoğun meseleler ile çalkalandığı bir tarihte kritik bir dolunay ile baş etmeye çalışacağız. Dolunayların etkileri gerçekleştirkleri andan önce ve sonra yaklaşık 5 gün boyunca sürer. Dolayısıyla, yarın İstanbul saati ile sabah 07:06'da Oğlak burcunun 17.derecesi ve 9.dakikasında gerçekleşecek olan dolunayın etkilerini aşağı yukarı bir haftaya yakındır hissetmeye başladık. Aşağıda dolunay anının haritasını görmektesiniz...


Söz konusu dolunayın günlerdir kritik etkilere sahip olduğunu yazıyordum ve yakınlarıma da bunu ısrarla tekrarlayıp temkinli davranmaları gerektiğini söylüyordum. Zira Oğlak dolunayında Güneş Yengeç burcunda ve Mars ile kavuşumda. Yengeç burcunun yöneticisi olan Ay ise zarar gördüğü karşıt Oğlak burcunda Plüton ile kavuşum halinde bulunuyor. Zaten hali hazırda iki kötücül gezegen Mars ve Plüton geçtiğimiz günlerde karşıt görünümde bulunmuşlardı ve bu etki devam ederken gerçekleşecek dolunaya da kavuşum halinde bulunuyorlar. Anlamlandıracak olursak savaş gezegeni Mars ve ölümün, büyük dönüşümlerin, zorlayıcı değişimlerin gezegeni Plüton çatışma halinde bulunuyor ve söz konusu dolunaya kavuşum halindeler...

Dolunay haritasındaki diğer tüm gezegen etkilerini bir tarafa bırakacak olursak, güneş ve ay dışında diğer iki kötücül etkiye sahip gezegenin de davranışlarını incelemek zorunda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Ayrıca dolunay anındaki görünümün ve hangi evler arasında gerçekleşeceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Oğlak burcu bilhassa çalışma hayatı, kariyer, inşa etmek, eğitmek, mantık ve kurallar çerçevesinde ortaya sunmak, yeni çalışma alanları kurmak ve mevcut iş ortamı içinde var olmak, mevcut pozisyon için mücadele etmek, militarist bir tutumla kurallar meydana getirmek gibi anlamlara sahiptir.

Yengeç ise, annelik, koruma içgüdüsü, güven telkin etmek, mevcut düzeni korumaya çalışmak, milli duygular, kök bilinci, beslemek, büyütmek, doyurmak, ev düzeni, aile bilinci, bir klan veya topluluk meydana getirip bunu korumaya uğraşmak anlamlarına sahiptir.

Dolunay anında Mars-Plüton çatışma enerjisi ise söz konusu burçların içerdikleri konularla ilgili savaşma, mücadele etme, bu konularla ilgili değişim ve dönüşüm ihtiyacına direnç gösterme, olası dönüşümler karşısındaki ruhsal savaşımla ilgili farkındalıklar geliştirme gibi eylemlerle karşılaşacağımızı işaret etmektedir. Yakın geçmişte deneyimlediğimiz Yengeç yeniayında attığımız tohumların hangi aşamaya geldiğinin değerlendiği bir dolunayla karşı karşıyayız. Güneş ve Mars kavuşumunun bilinçaltı düzeyde ve kontrol edilemez bir alanda olması nedeniyle hayatlarımızda bizi aşağı çeken enerjilerin, alışkanlıkların ve bağımlılıkların tamamiyle uzaklaştırılması da bu dolunayın olumlu özellikleri arasında bulunuyor. Bilhassa sağlığımızı etkileyen olumsuz alışkanlıklardan kurtulmak için bir mücadele veriyorsak, bunlardan bilinçaltı düzeydeki çalışmalarla kurtulabilmemiz için bu dolunay bir fırsat oluşturuyor. İç dünyamızda sakladığımız zehirlerden (!) arınabilmek için de değerli fırsatlara sahip bulunuyoruz. Kontrolümüz dışında gelişen, aldanma ve aldatılma gibi yan etkilere maruz kaldığımız konu ve eylemlerin açığa çıkması karşısında vereceğimiz tepkilerin de toplumsal konumumuzu değiştirecek olması gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Özel hayatımız, aile sırlarımız, aile mirası ile bizlere gelen meselelerde farkındalık ve değişim/dönüşüm arzusu hissetmemiz mümkündür. Geri dönüşü mümkün olmayan değişimler için çok kritik bir dolunay yaşıyor olacağız. Anne ve annelik ile ilgili konularda güçlü farkındalıklar edinebiliriz.

Kişisel sağlığımızla ilgili dişler, kemik ve genel ortopedik sağlığımız, cilt ve deriyle ilgili rahatsızlıkların ortaya çıkması, bu rahatsızlıklar için eylem planı oluşturmak, tedavi süreçlerini başlatmak için doğru zamanda bulunuyoruz. Böcek sokmalarına karşın daha hassas bir dönemde olduğumuzu da hatırlatmak isterim. Diğer taraftan güneşlenme ile ilgili abartılı davranışlardan kaçınılması gerekmektedir. Cilt yanıkları ve yüksek ultraviyole etkisi geri dönüşü zor rahatsızlıklara davetiye çıkartabilir.

Dolunay etkisinin ülkemiz açısından değerlendirmesine gelecek olursak ki geçen yıl bu dolunay etkisinde bir darbe kalkışmasının meydana geldiğini hatırlayıp; bilhassa Türkiye haritasının 1-7 aksında meydana gelecek dolunayın, bu sefer Mars-Plüton karşıtlığı gibi daha vahim bir etkiye sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Ülkenin koşullarını dönüştürmeye çalışan dış güçlerin, komşuların, müttefiklerin ve neredeyse tüm sınır komşularımızdan gelebilecek tahribatlara karşın halkın ve yönetimlerin farkındalıklar edineceğini söyleyebiliriz. Üstelik bu sefer bir halk hareketinin, dönüşüme zorlanan ülkemizle ilgili tepkiler geliştirebileceğini ve daha somut gerçeklerle yüzleşebileceğini görebiliriz. Muhalefet partisi önderliğinde gerçekleşen adalet yürüyüşleri de bu mücadele sürecinin önemli bir halkasını oluşturuyor. Devlet yönetiminin ülkeyi kuşatan türlü terör örgütleriyle mücadelesi yanında, bu konulardaki bazı kirli gerçeklerin ortaya çıkabilme ihtimalini de barındıran bir dolunay süreci deneyimleyeceğiz. Güçlü milliyetçi duyguların, birlik bilincinin ve dayanışmanın bu tatsız dönüşüm sürecini aydınlığa kavuşturmasını dilemektan başka bir çare olduğunu sanmıyorum.

Retro durumundaki Satürn'ün Uranüs ve Kuzey Ay Düğümü ile yaptığı büyük ateş üçgeni, yarım kalan ve gerilemekte olan tüm meselelerde irade, özgüven ve kararlılıkla çözüme gidilmesinin mümkün olduğunu göstermekte. Gerek özel hayatlarımızda, gerekse toplumsal meselelerde askıda kalmış sorumlulukların ve her türlü fikirsel veya eylemsel meselenin özgüven ve akıl ile çözüme gitme şansı olduğunu görebiliyoruz.

Oğlak dolunayının burçlara olan etkisine göz gezdirirken bilhassa yükselen burçlarınıza göre yorumları değerlendirmenizi tavsiye ederim.

KOÇ BURCU:
Kariyer ve meslek hayatınızla ilgili önemli ve dönüştürücü etkiye sahip bir dolunay deneyimleyeceksiniz. İlkelerinize ve kendi içsel kurallarınıza aykırı gördüğünüz meseleler ile ilgili tepki verme, mücadele etme ve mevcut koşulları dönüştürme çabası içindesiniz. Gerek toplumsal konumunuz, gerekse mesleğinizle ilgili gelmiş olduğunuz makamla ilgili farkındalık ve değerlendirme durumundasınız. İstifa yahut sektör değiştirme gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

BOĞA BURCU:
Kontrolünüz dışında gelişebilen bir iletişim sorununun neden olduğu hukuki bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Hakaret davası, sosyal haklarınızın geri kazandırılması veya boşanmayla ilgili konularda sonuçlanma yaşanabilir. Sizi bilinçsel olarak dönüşüme iteleyen bir üst düzey eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Hayatınızı başka bir ülkede veya uzak bir diyarda geçirmeye karar verebilirsiniz. Yurt dışına yerleşme konusundaki içsel mücadelenizin sonuna gelmiş olabilirsiniz.

İKİZLER BURCU:
Maddi kaynaklarınızla igili sürdürdüğünüz yatırım çalışmalarının meyvesini alabilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlarla ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu konudaki ortaklığınızı ya bir derece üste taşımak yahut sonlandırmak isteyebilirsiniz. Bilhassa mülk yatırımıyla ilgili girişimlerinizin planlarınızla örtüşmediğini fark edebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlara güvenme konusunda ve kimi hayatınızda nereye oturtacağınızla ilgili kararlar verebileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz.

YENGEÇ BURCU:
Aldanma ve aldatılma ile ilgili bir nedenden dolayı mevcut ilişkinizi bitirme veya dönüştürme çabasına girişebilirsiniz. Diğer taraftan, oluşturmaya çalıştırdığınız bir ortaklıkla ilgili kurallar geliştirmek ve bu ortaklıkla birlikte hareket etme koşullarını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Mesleki alanda ani geliştirdiğiniz ve aklınıza çalınan bir fikir, askıda kalmış işlerinizi sonuçlandırmak için size fırsat sunacaktır. Olumsuz alışkanlıklarınızdan kurtulmak için değerli enerjilere sahipsiniz.

ASLAN BURCU:
Dolunay anında sizin burcunuzun yükseliyor olması etkiyi güçlü ve geri döndürülemez olmasına neden olacaktır. Kendi iç dünyanızla ilgili önemli bir farkındalık geliştireceksiniz. Ruhsal ve bedensel sağlığınızı etkileyen tüm olumsuz gelişmelerden soyutlanmak ve menfaatinize hitap eden dönüşümlere yer açmak için geliştirdiğiniz mücadelelerin sonuçlarını alabileceksiniz. Hizmet alanınızla ilgili alacağınız kararlar için elinizdeki tüm koşulları masaya yatırıp değerlendireceksiniz.

BAŞAK BURCU:
Özel hayatınız, çocuklarınız, eğlence alanlarınız ve hayatta size keyif veren konularla ilgili kararlar almak durumunda olacaksınız. Özgürlük teması nedeniyle süregelen ilişkinizi veya evliliğinizi bitirmek yahut tam tersi olarak yalnızlaşma nedeniyle hayatınızı mantık evliliği gibi bir oluşumla dönüştürmek isteyebilirsiniz. Çocuklarınızın geleceği ile ilgili bir karar vermek zorunda kalabilirsiniz. Dahil olduğunuz toplumsal koşullar nedeniyle özel hayatınızı dönüştürebilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Aile, ebeveyn veya bilhassa annenizle olan ilişkinizle ilgili bir dönüşüme ihtiyaç duyabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili mücadeleniz için yaşadığınız ortamı veya mekanı değiştirmek zorunluluğu hissedebilirsiniz. Mesleki amaçlarınız için taşınmanız gerekebilir. Yaşam kuşullarınız ve değişen değerler nedeniyle ailenizle çatışmaya neden olabilecek tartışmalar deneyimleyebilirsiniz. İçsel dengeyi yakalamanız için bazı değerlerinizden vaz geçmeniz gerçeği ile yüzleşebilirsiniz.

AKREP BURCU:
İnançlarınız ve sizi siz yapan değerler için mücadele ederken sosyal ortamınızın sizi dönüştürdüğünü fark edebilirsiniz. Hukuki bir mücadele yahut devam ettirdiğiniz bir kişisel eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu sonuç sizin sosyal davranışlarınızı ve ilişkilerinizi dönüştürücü bir etkiye sahip olacaktır. Kısa ve uzun yolculuklarda dikkatli ve temkinli olmanız gerekebilir. Hayatınızı deniz aşırı bir ülkede idame ettirmek için süregelen mücadele ve çabanızın sonuçlarını alabilirsiniz.

YAY BURCU:
Maddi ve manevi değerleriniz için çabalarınızın sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Ortaklaşa kazanımlar üzerine yaptığınız mücadelelerin bereketini alabileceksiniz. Kendinizle ilgili içsel kısıtlamaları bertaraf edecebilecek ani koşulları değerlendirebilir ve moralinizi yükseltebilirsiniz. Maddi yatırımlarınızın ve muhtemelen ortaklı işlerinizdeki çabanın kişisel bütçenizi dönüştürebilecek etkiye sahip olduğunun farkına varacaksınız. Riskli ve adrenalin dolu bir sürecin sonuna geldiniz.

OĞLAK BURCU:
Her türlü ilişki ve ortaklığınızla ilgili ortak mücadelelerin meyvesini alacak düzeye ulaştınız. Aile olma fikriyle ilgili değerli farkındalıklar edineceksiniz. Mevcut bir ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili değerlendirme yapacak konuma ulaştınız. Ancak bu durum sizde duygusal bir dönüşüme neden olacaktır. Hayatınızın bundan sonrasında alacağınız kararlar ve gidişatı etkileyebilecek bir sürecin de sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Birlik olmak veya bireysel kalmak arasında karar vermelisiniz.

KOVA BURCU:
Hizmet alanınızdaki mücadelelerinizin sizi taşıyacağı ruh halini değerlendirmek için bu dolunay bir fırsat olacaktır. Bilinaçtı düzeyde önemli farkındalıklar geliştirmek ve bunların sizi bilhassa iş ortamında ve hizmet alanınızda belirli bir dönüşüme zorlayacak olmasının farkına varacaksınız. Ummadığınız bir zamanda karşınıza kısıtlı arkadaş ortamınızdan gelebilecek birisiyle ilişki veya ortaklık kurabilirsiniz. Ruh sağlığınızı sağlam tutabilmek için arayışlara girişebilirsiniz.

BALIK BURCU:
Arkadaş ortamınız veya dahil olduğunuz topluluklarla ilgili önemli farkındalıklar geliştirebileceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Hayatınızdan bazı arkadaşlarınızı çıkartabilir, dahil olduğunuz söz konusu topluluklardan izole olabilirsiniz. Özel hayatınız ve evliliğinizin selameti açısından sosyal ortamlarınızı dönüştürme ihtiyacında olabilirsiniz. Diğer taraftan maddi kaynaklarınızdaki ani bir fırsat sayesinde kendi işinizi kurmakla ilgili olasılığı değerlendirebilirsiniz.


Hepinize huzurlu ve dingin enerjiler deneyimleyebileceğiniz bir dolunay süreci diliyorum.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder