26 Aralık 2023 Salı

27 Aralık 2023 Yengeç Dolunayı ve Etkileri

Yılın son dolunayı Yengeç burcunun 4.derece ve 58.dakikasında, İstanbul saati ile 03:33'te kesinleşecek. 






















Ay, Yengeç burcunun yönetici gezegeni olarak bu konumda oldukça güçlüdür. Dolayısıyla yılın bu son dolunayı da güçlü çözülmeler ve sonuçlanmalar ortaya koyacaktır. Yengeç teması en başta güvenlik kavramıyla ilişkilendirilir. Milli güvenlik tanımının yeniden belirlenmesi, aile, ebeveyn ve memleket ile olan konuların gündeme gelmesi beklenir. Yengeç dolunayına birkaç gün kala yılın en ölümcül terör vakasının meydana gelmesi şaşırtıcı değildir.

Dolunay anındaki diğer gezegen birlikteliklerine göz atacak olursak; Merkür ve Mars kavuşum halinde Neptün ile zorlayıcı açı kalıplarına girişiyor, Venüs ise zararlı yerleşimde Neptün ile uyumlu üçgen açı geliştiriyor. Dolunay'ın Satürn ile uyumlu açısı mevcut. Dolayısıyla Güneş de Satürn ile sekstil (60'lık) açı kalıbını devam ettiriyor. Her şey olması gerektiği gibi, görmesini bilene ama malesef o kadar ağır bir algı oyunu var ki, yalan yanlış bilgilerle büyük toplulukları kandırmaya devam ediyorlar. Aslında her zaman olan, varoluşumuzdan bu yana devam eden ve fanatikçe tutunduğumuz, inanmaya zorlandığımız bilgi bombardımanları arasında en güvenli limana sığınmaya uğraşıyoruz. Bu denli ağır tek taraflı, dayatılmış gerçeklerle, üretilmiş ve belirli azınlığın menfaatini parlatan bilgilerle yol almaya zorlanıyoruz. Dolayısıyla "benim kendimi güvenli hissettiğim, doğru olarak kabul ettiğim gerçek tektir"deyip kendi kişisel geleneğimize sığınmamız bu dolunayın anateması olacaktır.

Cahil çoğunluğun tercihleri yüzünden zarar görmektense, kendi özbenliğimizin bizi eriştirdiği konumda daha korunaklı ve güvenli olacağımızla ilgili farkındalık geliştiriyoruz. 






















Türkiye'nin Güneş dönüşü haritasına yerleştirdiğim Yengeç dolunayının haritasını yukarda paylaşıyorum. Dolunay tam da toplum önü, yönetim, otorite alanında gerçekleşiyor. Yalan,dolan,talan ise müttefik/ortak/paydaş alanında gerçekleşiyor. Medya ve haberleşme alanındaki mafyöz yapılanmanın da bu manipülatif harekata destek verdiği çok net ortada...dolayısıyla aklınızı başınıza toplamak ve gerçekçi hedefler doğrultusunda kişisel yaşantınıza yön vermek zorundasınız. Bize anlatılanlar hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Hezeyanlar ve timsah gözyaşları, iyi polis-kötü polis kıvamındaki medya maymunları, bizlerin duygusal durumunu kontrol etmekten başka bir misyona hizmet edemiyor. 

Aile birliğinin, milli dayanışma ve dirlik düzenin bozulması üzerinde bir farkındalık oluşturan Yengeç dolunayının Satürn ile üçgen açı kalıbı kurması en olumlu görünüm olarak değerlendiriyorum. En azından gözümüzün önünde cereyan eden psikopatlıklara karşı psikolojik direnç geliştirmemize ve adeta bir yengeç gibi kabuğumuza çekilip güven ihtiyacımızı tatmin etmemize olanak tanıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulum haritasında yükselen 7.derece yengeç olduğunu ve yakın derecelerde bir de Plüton bulunduğunu göz önünde bulunduracak olursak, çok kritik ama bir o kadar da derin farkındalıklar geliştireceğimiz bir dolunay sürecindeyiz. Aklını koruyanların, muhakeme geliştirebilenlerin acı duyacağı ama kişisel hayatını da istemsizce güvenli alana çekeceği bir geçişteyiz. Ülkenin 10 şehrinin etkilendiği, ne kadar kaybın hala rakamlarla önümüze sunulmadığı bir depremle başlayan 2023 senesinin, bu son kritik dolunay ile tarihe sağ salim gömülmesini diliyorum kendi adıma...


Tahmin olaslığı %20-25 aralığında olan ve genelin en çok önemsediği "burç analizlerini"aşağıda paylaşıyorum. 


KOÇ ve asc.KOÇ :

Aile temaları ile ilgili yoğun bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Taşınma, yuva değiştirme, ebeveyn ile ilgili manevi bağımlılıkların gözden geçirilmesi, anne ve anne tarafı aile bağları ile ilgili değerlendirmeler gündeminizi oluşturabilir. Aile ve yuva güvenliği ile ilgili meseleler ortaya çıkabilir. Duygusal tatmin sağlama alanınızın aile ve ebeveyn olduğunu farkedebilirsiniz. Yaşlı akrabalarınız veya ebeveyninizin rahatsızlıkları, hastalıklar veya kayıplar gündeminize gelebilir. Milli güvenlik veya düz anlatımla memleket meseleleri her zamankinden daha fazla gündeminize girebilir. Yönetici gezegeniniz Mars'ın sahip olduğu açılar nedeniyle kolaylıkla dolduruşa gelebilir ve zihinsel olarak manipüle edilebilirsiniz. Kapanmayan bir davanızı takıntı haline getirip hıncını almak isteyebilirsiniz. 

BOĞA ve asc.BOĞA : 

Kardeşler, komşular veya akrabalarla ilgili meseleler gündeminize gelebilir. Öğrenme ile ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Sosyal bir etkinlik sayesinde bir araya geleceğiniz kişiler sayesinde birlik ve bütün olmanın değerini algılayabilirsiniz. Ruhsal yoğunluğunuzu veya duygusal sıkıntılarınızı su kenarlarına yapacağınız küçük kaçamaklarla rahatlatabilirsiniz. Bedeninizi su ile topraklamaya özen göstermelisiniz. Sosyal bir farkındalık projesinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bunun başarısını kutlayacak eş ve ortaklarınız ile uyumlu ve ilham verici ortamlarda bulunabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Venüs'ün Neptün ile kurduğu uyumlu açı sayesinde evliliğinizde veya ortaklığınızda yolunda gitmeyen meseleleri sağduyu ile çözebilmek mümkün hale gelecektir.

İKİZLER ve asc.İKİZLER :

Maddi değeri olan bir yatırımın meyvelerini almaya başlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz manevi desteği paylaşabildiğiniz ortamlar oluşabilir. Güvenlik için ayırmış olduğunuz bir birikimi harcamanız gerekebilir veya harcamanızı gerektiren manevi bir destek eylemi veya yardımlaşma fırsatı karşınıza çıkabilir. Ailenize veya ait olduğunuz topluluğa maddi destek sağlamanız gerekebilir. Para kazanmanıza yarayacak bir tasarı gerçekleşme aşamasına gelebilir. Kötü günler için yine de birikim yapmalısınız. Yönetici gezegeniniz Merkür, karşıt burcunuzda Mars ile kavuşum halindeyken, ikili ilişkide olduğunuz kişilerle çözülmemiş davalarınız nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz. Eski mevzular depreşir ve algı oyunları ile sindirilebilirsiniz. Öfkenizi kontrol altında tutmanız ve en yakınınıza bile şu sıralar güvenmemeniz tavsiye olunur. Asabileşmemeniz için sizden bazı gerçekler gizleniyor da olabilir.

YENGEÇ ve asc.YENGEÇ : 

Benlik alanınızda gerçekleşecek dolunay sayesinde duygusal ve ruhsal bir farkındalık sağlayabilirsiniz. Kendinizi tamamen korumaya alma ihtiyacı duyacağınız bir süreçte bulunuyorsunuz. Yalnızca güvenebileceğiniz ve korumasına ihtiyaç duyacağınız kişilerle vakit geçirmeyi arzu edebilirsiniz. Sebepsiz gerginlikler hissetmeniz ve özgüven ihtiyacınızın yükseleceği bir dolunay olacaktır. Tüm ikili ilişkilerinizin hayatınızdaki yeri ile ilgili değerlendirme yapacaksınız. Gündelik hayatınız veya çalışma ortamınızdan birilerinin kuraldışı veya kandırma suretiyle sebebiyet vereceği bir sorunla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Bilhassa çalışanlarınızın hukuk ve akıldışı eylemlerine ekstra dikkat etmeniz gerekebilir. Başkalarının yaptığı kanunsuzlukların faturasının size kesilmemesine özen göstermelisiniz.

ASLAN ve asc.ASLAN

Tamamen bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Bu bir psikolojik olgunlaşma ve manevi bir farkındalık dönemidir. Sona ermekte olan yılın muhasebesini yapmak, hata ve sevaplarınızı irdelemek isteyebilirsiniz. Bilhassa koruma ve korunma ile ilgili değerlerinizi gözden geçireceğiniz, içe kapanma ve yalnızca güvendiğiniz kişilerle bir arada olmak isteyeceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Ruhsal gerilimlerinizin olması ve zaman zaman sebepsiz öfke duygusunu hissedebilirsiniz. Kontrol edemediğiniz meselelere kafa yormanın gereksiz olduğunu farkedip, kendi kişisel bekanızı oluşturmanız gerektiği sonucuna erişebilirsiniz. Özel ilişkiniz veya özel hayatınızdaki insanların sizi kandırmasına, geçmişte kalan kişilerin zaman içinde tekrar gündeme oturup asabınızı bozmasına müsade etmemelisiniz.

BAŞAK ve asc.BAŞAK : 

Aile bilinci ile bağlı olduğunuz bazı dostluklarınızla ilgili değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Şaşırtıcı biçimde bu tip bazı ilişkileriniz noktalanabilir. İhanete maruz kaldığınızı düşünebilirsiniz ki muhtemelen eş ve ortaklarınızın sizden gizlediği bazı gerçeklerin ortalığa dökülmesi bu düşüncenizi güçlendirebilir. Kolektif bir etkinliğin sonuna gelinmiş olabilir. Aile kavramı üzerine geliştirilmiş bir toplumsal proje sayesinde ilgili konularla alakalı bir farkındalık geliştirmiş olabilirsiniz. Umutlarınız, planlarınız ve gelecek hayallerinizle ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Aile içinde geçmişe ait bazı bilgiler tekrar ortaya çıkabilir ve muhtemelen sizi üzmemek için, olayı büyütmemek için bu gerçekler üzerinde oynandığını farkedebilirsiniz. Eskiden deneyimlediğiniz enfeksiyonel bir rahatsızlık tekrar nüksedebilir ve bu konuda artık kalıcı bir tedaviye yönelmeniz gerekebilir.

TERAZİ ve asc.TERAZİ : 

Toplumsal duruşunuz, mesleğiniz ve kariyeriniz bir değerlendirme sürecine gelmiş bulunuyor olabilir. Terfi alabileceğiniz gibi işinize son verilmiş de olabilir. Sosyal çevreniz ve iş çevreniz arasında ayağınızı kaydırmaya çalışan, sizi etkisi almaya uğraşan birilerinin varlığı ile yüzleşebilirsiniz. Bilhassa anneniz ile olan ilişkilerinizi gözden geçirme, annelik etme veya anne-evlat olma gibi durumlar üzerine farkındalıklar geliştirmeniz mümkündür. İcra ettiğiniz meslek dalında duygusal tatmin veya kariyer planlaması ile ilgili bir dönüm noktasında olduğunuzu fark edebilirsiniz. Hedefler ve arzular beklediğiniz gibi olmayabilir. Yeni geliştireceğiniz proje veya meslek dalı ile ilgili sponsor desteği bulabilirsiniz. Bilhassa kariyeriniz ve toplumsal duruşunuzla ilgili bir yol ayrımında bulunuyorsunuz. 

AKREP ve asc.AKREP : 

Hukuki veya eğitsel bir dönemi sonuna gelmiş olabilirsiniz. İnandığınız veya inanmaya zorlandığınız bir fikir yahut kavramla ilgili kalıcı bir farkındalık edinmeniz olasıdır. Gelişmenize ve ileri gitmenize yarar sağlayacak bu dolunayın etkisiyle, güvenilirliğinizi sağlamlaştıracağınızı hissedebilirsiniz. Uzak diyarlara yolculuk veya bulunduğunuz ortamdan uzaklaşıp ruhunuza iyi geleceğini düşündüğünüz bir tatile çıkabilirsiniz. Yorgunluğunuzu atmanız için bu bir fırsat olacaktır. Diğer taraftan bütçenizi doğru belirlemeniz ve harcamalarınıza azami dikkati sarf etmeniz gerekecektir. Yengeç dolunayının belki de en değerli getirileri sağlayacağı yegane burcun mensubusunuz. Çocuklarınızı iyi hissettirecek organizasyonlar veya girişimlerde bulunabilirsiniz. İredeniz ve duygusal direnciniz yükseliyor. 

YAY ve asc.YAY : 

Uzun bir borç döneminin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bilhassa devletle ilgili bir ödeme yapılandırması sona ermiş olabilir. Bunun dışında aile çevrenizden birinin kaybı ile yüzleşebilirsiniz. Hayatınızda ölüm ve metafizik konularla ilgili derin bir farkındalık geliştirmeniz mümkündür. Ortaklaşa gelirlerle ilgili bir getiri elde etmeniz de gündemde olabilir. Yahut süregelen bir ortaklığınızda maddi veya manevi bir değerlendirme sürecinde bulunabilirsiniz. Ya devam, ya tamam diyeceğiniz bir kapanış evresidir. Kendi burcunuzdaki Merkür Mars kavuşumunun dramatik açıları nedeniyle panik durumunda olabilirsiniz ve etki altında kalıp yanlış seçimler yapmaktan kendinizi alıkoymanız gerekmektedir. Bilhassa duygu sömürüleri nedeniyle fedakarlık etmeniz gerektiğini düşündüğünüz koşullar başınızı ağrıtabilir. Elinizi verirken bacağınızı kaptırmamaya dikkat etmelisiniz. 

OĞLAK ve asc.OĞLAK : 

Hayatınızdaki tüm ikili ilişki ve ortaklıklarla ilgili değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Kendi hayatınızı yapılandırırken ilişkilerinizdeki fayda-zarar durumunu gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Özel bir ilişkiniz yahut birlikte yürüdüğünüz bir ortaklık sona erebilir. Evliliğinizde bir değerlendirme safhasına ulaşmış olabilirsiniz ama sağduyu ve disiplin sayesinde sorunları aşmanız mümkündür. Yönetici gezegeniniz Satürn, dolunayla uyumlu bir açı kalıbında bulunmaktadır. Sizin donanım veya kurallarınıza tabi olamayanlar hayatınızdan uzaklaşabilir. Otoritenize karşı gelen ve duygusal ikilem yaşamanıza neden olan kişi ve kavramlardan arınmak isteyebilirsiniz. Eski kabuslarınızı bu aralar depreşiyor olabilir. Panik olmadan, büyütmeden ve sosyal çevrenize bu psikolojik ataklarınızı yansıtmadan ilerlemeniz gerekecektir. Manevi istismara açık bir dönemde olduğunuz için dolduruşa gelmemeyi seçmeli ve ani tepkilerden uzak durmanız yararınıza olacaktır.

KOVA ve asc.KOVA : 

Görev alanınızla ilgili ruhsal tatmini sorgulayacağınız bir dolunay sürecindesiniz. Sağlığınızla ilgili bir farkındalık elde edebilirsiniz. Tedavi sürecindeyseniz rahatsızlığınızda sona gelinmiş olabilir. Yahut ruhsal sorunlar nedeniyle beden sağlığınızın zarar görmesine neden olabilecek bir rahatsızlık ortaya çıkabilir. Her koşulda bu alanla ilgili kontrolleri aksatmamakta fayda olacaktır. Aile kıvamında hissettiğiniz iş ortamınızdan ayrılmak zorunda kalabilirsiniz veya hizmet alanınızı değiştirebilirsiniz. Evcil hayvanınızla ilgili bir tedavi sürecinde sona gelinmiş de olabilir. Yahut evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Satürn'ün dolunaya uyumlu açısı, psikolojinizin güçlenmesine ve dış tehditlerden etkilenmeden yola devam etmeye fayda sağlıyor. Arkadaşlarınızla bu aralar para işlerine girmemeye özen göstermelisiniz, aksi takdirde ipler gerilir ve yollar ayrılabilir. Saadet zinciri kıvamında yatırım fırsatlarından arkanıza bakmadan kaçmalısınız. 

BALIK ve asc.BALIK

Özel ilişkiniz veya özel hayatınızdaki çocuklarınız dahil kişilerle ilgili önemli bir değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Evlenme teklifi alabileceğiniz gibi çocuk sahibi olacağınızı da öğrenebilirsiniz. Ancak kendinizi fazla hayale kaptırmamalısınız. Beraberliğinizin veya aşk ile bağlı olduğunuz tüm konularda değerli farkındalıklar deneyimleyeceğiniz bir dolunay yaşanıyor olacak. Sanatsal niteliği olan bir eseriniz görücüye çıkabilir. Hayatın sahnesi önünde olacağınız ve olumlu manevi kazanımlar elde edeceğiniz bu günlerin tadını çıkarmalısınız. Kariyer alanınızda veya toplum önünde insanları motive etmekten ziyade manipüle edici tavırlar sergiliyor olabilirsiniz. Başınızın derde girmemesi için tehlikeli sularda yüzmekten vazgeçmelisiniz. Çünkü her zaman böyle şanslı olmayabilir, tereyağı gibi sıyrılamayabilirsiniz. Görmezden geldiğiniz fenalıkların ve fesatlıkların farkında olduğunuzu karşı tarafa göstermeniz tavsiye olunur. 


2023 yılının bu son dolunayında hepinize kalıcı, aydınlatıcı ve kendiniz için doğru yolu bulmanıza sebebiyet veren farkındalıklar edinmenizi diliyorum.


2024 yılında ise doğum haritalarınızın ışığında nasıl yol alabileceğiniz hakkında astrolojik destek/koçluk ve bilgi almak için tarafıma sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder