27 Ekim 2023 Cuma

28 Ekim 2023 Boğa Burcunda Parçalı Ay Tutulması ve Etkileri

2021 sonundan itibaren etkisini deneyimlediğimiz Boğa-Akrep aksı tutulmalarının bu son basamağını, tam da Türkiye Cumhuriyeti'nin 99.yaşının kapanışında deneyimliyoruz. 

12 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 18 aylık süreliğine Koç-Terazi aksına kayan Ay düğümlerinin etkisiyle, bu iki burcun oluşturduğu alanda tutulmalar deneyimlenmeye başlamıştı. 28 Ekim'de gerçekleşmesi gereken Boğa dolunayı ise, artık Koç burcuna gerileyen Kuzey Ay düğümüne yakın bir açıda bulunduğu için Ay tutulması şeklinde meydana geliyor. Dolayısıyla bu tam bir tutulma olmayıp parçalı Ay tutulması niteliğinde gerçekleşiyor. 

İlk olarak 19 Kasım 2021 tarihinde benzeri gerçekleşen Boğa burcundaki parçalı Ay tutulmasının etkilerinin maddiyat/maliyet/değer/yaşam standardı ve konformist bir varoluşla ilgili konularla geliştiğine şahit olduk. Planlı veya plansız ekonomik krizler eşliğinde paranın el değiştirdiğini farkettik. Enflasyonun sebebiyet verdiği hayat pahalılığı altında çoğumuz ezilir hale geldik. Boğa ve Akrep burçlarının direkt olarak para ve maddiyatla eşdeğer bir semboliğe sahip olmasının etkilerini teker teker deneyimlemiş olduk. Bir önceki döngüde Türk parasından sıfır atma harekatına girişen Türkiye, 18 yıl sonraki döngüde yine enflasyon sarmalıyla başbaşa kaldı. 


  



















28 Ekim 2023 tarihinde İstanbul saati ile 23:24'te Boğa burcunun 5.derece ve 9.dakikasında gerçekleşecek olan ve Türkiye'den de izlenebilecek olan bu son Ay tutulması, maddiyatla ilgili bir dönemin de sona erdiğini işaret ediyor. Haritasını yukarıda paylaştım. 

Güneş Akrep burcunda Merkür ve Mars ile kavuşumdayken, Ay da Boğa burcunda retro Jüpiter ile kavuşumda bulunuyor. Tutulmanın dispozitörü Venüs (Başak), yine Boğa burcunda retro Uranüs ile uyumlu bir açı bağlantısı kurmuş vaziyette...ve hala Plüton, Ay düğümleri ile zorlayıcı bir T kare oluşturuyor. Neptün, Güney Ay düğümü ile 150 derecelik bir açı bağlantısı oluşturuyor. Geçmiş karmaların kefaretini ödemeden bu acı sarmaldan kurtulabilmemiz mümkün gözükmüyor. Kuyruğu dik tutmak adına para ve menfaatlerimize odaklanırken, manevi iflas durumumuzu görmezden geliyoruz. Güneş ve retro Satürn arasındaki uyumlu üçgen açı duygusal bir dinginlik sağlasa bile, maddi kayıplarımızla açgözlülüğümüz nedeniyle yüzleşmemiz gerektiğini umarım algılayabiliriz. 

2021 Kasım ayından bu yana maruz kaldığımız tüm maddi sorunlarımızın bilinçli ve taksirle ölüme sebebiyet vermekten bir farkı yok gibi gözüküyor. Zaten o ilk Ay tutulması Algol sabit yıldızı üzerinde olmuştu. En kötücül sabit yıldız olarak betimlediğimiz Algol (Medusa) üzerindeki Ay tutulması tüm gezegene neler yaşattığını uzun uzun sıralamak istemiyorum. En basitinden 2021 yılında apar topar başlayan aşılama safhasının meyvelerini aldık ve almaya da devam ediyoruz. Ukrayna harekatı başladı ve çözülemeden öylece kaldı. Ardından Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadık. Bunca maddi yıkıma karşın, başımızdaki otoriteyi bir kere daha yönetime getirdik. İşin fenası, başımıza bir şekilde çöreklendirilmiş olan tüm siyasi figürlerin birbirlerinin kopyası veya destekçisi olduğunu farkettik. 18 ay adeta üzerimizden tır gibi geçmiş oldu. Şimdi artık bu kabusun sonuna eriştik. Zincirin son halkası olan bu Ay tutulmasında ise kişisel veya kolektif hata ve hezeyanlarımızla yüzleşmiş olacağız. Jüpiter'in varlığı kendi içsel zenginliğimize sığınmanın en uygun alternatif olduğunu işaret ederken, Akrep burcundaki Güneş, Merkür ve Mars kavuşumları, kişisel menfaatlerimizi güçlü kılmak adına hepimize irade gücü veriyor olacak. Bunca deneyimlediğimiz rezilliklerin illa ki bir hikmeti olduğunu idrak etmemiz gerekiyor. En basitinden Akrep ölüm, Boğa yaşam olarak sembolize edilecek olursa, yaşamın bereketini üzerine çekmemiz için nelerden vazgeçmemiz gerektiği konusunda kendimizi irdelememiz gerekecektir. Her dolunay fazında edindiğimiz farkındalık olarak, hayatımıza negatifi katan unsurlardan itinayla ayrışmamız gerekecektir. Bilimum ecişbücüşün, mafyöz ve zorba yapılanmaların, şeytana bile takkesini ters taktıran ne idü belirsizlerin kimlerden ibaret olduğunun artık kafamıza dank etmesi gerekiyor. Bu tutulma da bunu bağıra bağıra karşımıza getiriyor. Tabi ki anlayana; çünkü hayvani menfaatlerimiz, gücü elinde tutma içgüdümüz ve bu gücü daim etmek üzerine binbir takla atıyor olma potansiyelimiz nedeniyle bağıra bağıra gelen belaları görmezden gelmek işimize geliyor. Gücün yanında saf tutmak için de en yakası açılmadık kötülüklere onay veriyoruz. 


28 Ekim 2023 günü, hükümetin 5 yıl önce kullanıma kapattığı, önce salgın senaryosu zamanında pistlerinin giriş kısmına sahra hastanesi diktiği, daha sonra da millet bahçesi olacak deyip pistlerini tahrip ettiği Atatürk Havalimanı'nda Kudüs mitingi tertipliyor olacak. Bir gün sonra Cumhuriyet'in 100.yıldönümü kutlamalarını Gazze'deki yas bahanesiyle erteleyen otorite, Atatürk ismini taşıyan havalimanı arazisinde, 6 Eylül 1980'de neredeyse darbeye giden yolun mihenk taşlarından biri olan Kudüs mitinginin tekrarını organize ediyor. Ülkemiz için Ay tutulmasının en vurucu tehlikesi budur. Ekonomiyi, krizi, enflasyonu geçtim artık ama bu Gazze meselesinin Türkiye'ye izdüşümü yine sancılı olacakmış gibi gözüküyor. Kaldı ki Boğa burcu temasıyla neredeyse özdeşleşen İsrail'in bu seferki karmada (1973 Yom Kippur savaşı sonrasındaki ilk Chiron döngüsü) büyük zarar kan kaybının da altını çizmek gerekiyor. 





















Her dolunay, yeniay ve tutulmalarda Türkiye üzerinden anlattığım kombine haritayı da ekleme gereği duyuyorum. En içteki Türkiye Cumhuriyeti kurulum haritası, ortadaki 28 Ekim 2022 tarihli 99.Türkiye Güneş dönüşü haritası ve en dıştaki de 28 Ekim 2023 Boğa burcunda Ay tutulmasının haritası olarak sunuyorum. 

Ortada konumlanan Güneş dönüşü haritası bu tutulmadan birkaç saat sonra değişecek ve Türkiye 100.güneş dönüşü haritasının etkilerine girecektir.

Türkiye Cumhuriyeti 100.yılını doldururken, artık önemli bir yol ayrımına gelmiş gözüküyor. Ay tutulmasının olduğu Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs mevcudiyeti ve üstelik bunların retro pozisyonda oluşu, içinden geçilen süreçteki tüm çarelerin tükendiğini ve artık devrimci bir bakış açısıyla ciddi anlamda milletin egemenlik ve yönetim hakkını eline alması gerektiğini işaret ediyor. Artık ertelemeye ve oluruna bırakmaya yahut sineye çekmeye zaman kalmadı. 

Kurulum ve Güneş dönüşü haritalarının eşzamanlı olarak 11.ev alanında gerçekleşecek olan Ay tutulmasının hangi temaları tetikleyeceğini görebilmek için 11.evin politik astrolojide nelere karşılık geldiğini ortaya koyalım. 11.ev politik astrolojide milletin müttefikleri ve hükümetin yasama organlarına karşılık gelir. Bu ev yasama, senato, temsilciler meclisi ve hem de yerel yönetimleri de kapsar. Mevzuat ve politika, dernekler ve toplum kurumları yanında  Menkul Kıymetler Borsası da bu evin ilgi alanına dahildir. Ayrıca bu ev ülkenin amaçları, arzuları ve projeleri temsil eder. Devletin hazine kurumlarını da bu alana dahil edebiliriz. 

İçinde ilerlediğimiz toplumsal konjonktüre göre madde madde olasılıkları ve sanaryoları belirleyelim:

  • Kutuplaşmış olan toplum düzeni daha da gerilimli bir hale dönüşebilir.
  • Nato ile olan ilişkilerimiz ve İsveç'in Nato'ya dahil olmasıyla ilgili bir neticelenme bekleyebiliriz. Cumhurbaşkanının onaylayıp meclise gönderdiği bu onaylanma süreci, yine rahip Bronson meselesinde olduğu gibi sonuçlanır. Aksi takdirde Türkiye'nin Nato üyeliğinin sorgulanmaya başlanacağını düşünüyorum.
  • Borsa ile ilgili kopma noktası bekleyebiliriz. Kasım 2021'de başlayan "Nas"sürecinin sonuçlanma veya karmasının tamamlanma aşamasında olduğumuzu düşünürsek, ekonomide ağır bir cezalandırma sürecine girdiğimizi de söylemek yanlış olmaz. Tabi ki cezasını sade vatandaşa yüklenen vergiler, faiz oranı yükseltilmiş krediler ve akılalmaz enflasyon sarmalının içinde debeleneceğimiz yeni maceralar halinde yaşayacağız. 
  • Bir çok kuruluşun iflas bayrağı açacağını düşünüyorum. Aslında aylar öncesinden bu Ay tutulmasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin mali yönden iflas bayrağını açacağı gibi bir ihtimali öngörüyordum. Belki bu olmuştur ve bizden saklanıyordur. Çünkü Ay tutulması anında Merkür- Mars kavuşumunun Jüpiter ile karşıt açı kuruyor olması, mali açıdan bir çok bilginin saklandığını mümkün kılıyor. 
  • Bu ekonomik krizin bir halk ayaklanmasına sebebiyet vereceğini öngörüyorum. 

Boğa burcunun 5.derecesinde meydana gelen bu Ay tutulması, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının aynı derecelerinde gezegenleri veya astrolojik bir noktası olan kişileri birincil derece etkileyecektir. Aynı şekilde Başak ve Oğlak burçlarının aynı derecesinde gezegen veya astrolojik noktası olanları pozitif biçimde etkileyecektir. Herbirimizin doğum haritası kendine özel ve benzersizdir diye defalarca yazdığımı hatırlıyorum. Dolayısıyla magazin dergisine yazarmış gibi burçlara göre her ne kadar istemesem de yine yazmak durumda olduğumu hissediyorum.

Buna göre;

KOÇ BURCU veya asc KOÇ : 

Kişisel maddi kaynaklarınızda sona gelmiş olabilirsiniz. Borçlarınızı kapatma amacıyla alabileceğiniz destekler veya krediler de kısıtlı gözüküyor. Bir de bu sıkışık duruma rağmen zaruri bir harcama da gündemde olabilir. Bu durumdan kurtulabilmek adına yeni kazanç kapılarına yönelebilir, en azından günü kurtarmak adına ek işlere bakınabilirsiniz. Yeni bir kazanç getirisine de şaşırtıcı bir biçimde kabul edilme şansı taşıyorsunuz. Tutulma size köklü değişim ve sabır vaat ediyor. Yeni başlangıçların oluşması için de mevcut durumu sonlandırmanız gerekiyor. Enteresan yeteneklerinizi parlatmanızın zamanı gelmiş gözüküyor. Kendinizi daha doğru pazarlamanız ve stratejinizi daha etkin yönetmeniz gerekiyor. Ancak etik değerler, tabular ve toplumsal kalıplar da size patinaj çektiriyor. Arkadaşlarınızın müdahalelerine kulak asmadan ilerlemeniz gerekebilir ama tavsiyeleri de aklınızın bir köşesinde tutmanız mantıklı olacaktır. Manevi değerlerinizde dönüşüm, yetenekli olduğunuz konularda enteresan keşifler gündeme gelecektir. 



BOĞA BURCU veya asc BOĞA:

Hayatınızda uzun süredir korumaya çalıştığınız sabit sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Ortaklıklarınız ve ikili ilişkilerinizde iletişimsizlik ve paylaşım eksikliği nedeniyle kopmalar meydana gelebilir. Bu duruma rağmen eski ortaklıkları diriltmek ve ikili ilişkiler tesis etmek üzere kısmetli gözüküyorsunuz. Bilinç ve felsefe olarak zaruri bir dönüşümün sonunda olabileceğiniz gibi, yurtdışına taşınmak ve şansınızı uzak diyarlarda aramak için güçlü desteklere de sahipsiniz. Aklınıza mukayet olmak birincil hedefiniz olmalıdır. Zira aşırı baskı altında bulunuyorsunuz ve ani kaçışlara ihtiyacınız olabilir. Duygusal olarak birçok kişi ve odak tarafından kısıtırılmış olabilir, mesleki atılımlarınızı ıskalamış olmanın pişmanlığını taşıyabilirsiniz. Bir yere yetişmeyeceğinize göre telaşa kapılmaya gerek yoktur. Aslında hala kısmetli bir süreçtesiniz ve hayat artık eskiden olduğu gibi veya alışageldiğiniz seyrinde ilerlemeyecek. Dinamik, üretken ve hak ettiklerinizi söke söke alabileceğiniz bir dönemin de kapıları açılıyor. Realist, gerçekçi ve sabırlı bir bakış açısı belirlemeniz, niyetinizi pozitif tutmanız gerekecektir. Öfke, intikam ve karanlık duyguları taşımak yine sizin ruhen yorulmanıza sebebiyet verecektir. 



İKİZLER BURCU veya asc İKİZLER:

Kontrolünüz dahilinde olmayan bir konuda artık geri dönülmesi zor bir sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Bu maddi bir iflas olabileceği gibi, işten çıkartılma ve gizli bir ihanet sonucu oluşabilen bir şok da olabilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli alan psikolojik sağlığınız ve bütünlüğünüzdür. Aslında yüzleştiğiniz bitiş süreci her ne ise, daha etkili ve kalıcı olan başka bir kısmet hayatınıza dahil olacaktır. Dolayısıyla sabır ve sebat gösterip bu kriz dönemini destekler sayesinde atlatabilirsiniz. Bedensel sağlığınızın da verdiği alarmları dikkate alma zamanı gelmiş gözüküyor. Bilhassa cinsel temelli rahatsızlıklara azami dikkat göstermelisiniz. Kendinizi huzursuz hissetiğiniz ve şüphe duyduğunuz sağlık konularında gerekli kontrolleri veya operasyonları ihmal etmemelisiniz. Temelindeki gerçeklik için ısrarcı olduğunuz konularda doğru cevabı alma konusunda sorunlar yaşanabilir. Engellenebilir veya saptırılabilirsiniz. Rahatsız edici rüyalarınızın veya kabuslarınızın sebebi Ay tutulmasında gizli olabilir. Maruz kaldığınız üst üste gelişen olumsuzlukların temelinde neleri öğrendiğinizi ve bunların sizi ne kadar olgunlaştırdığına odaklanmalısınız.



YENGEÇ BURCU ve asc YENGEÇ :

Mesleki bir tazminat bekliyorsanız Ay tutulması hayatınıza bunu getirebilir. Ancak köklü arkadaşlıklarınızda sarsılmalar ve kopmalar da meydana gelebilir. Dahil olduğunuz kurumlar, toplumsal etkinlikler ve arkadaş gruplarından beklenmedik şekilde kopabilirsiniz. Değer verdiğiniz, dost bildiğiniz birileri ile yollarınızı ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Aşk hayatınızda riske girmekten ve sinsi davranışlardan acilen uzaklaşmalısınız. Entrikaya meyil ettiğiniz her girişimde zarar görme ihtimali olacağını hesaplamalısınız. Ancak diğer taraftan yeni kazanç imkanı kurabileceğiniz ortaklıklar, iş birlikleri ve kalıcı gelir ortaklıkları sağlamak için de tutulmanın olumlu getirilerini değerlendirebilirsiniz. Evliliğiniz, çocuklarınız veya özel ilişkinizle ilgili sevindirici haberler ve yüreklendirici girişimler karşınıza çıkabilir. Maruz kalacağınız bir durum sayesinde mecburi ortaklıklar kurabilirsiniz. Şirket evliliği ve gelir paylaşımı gibi bir konuda zorlayıcı bir yapı ile yüzleşebilirsiniz. Ani ve fevri kararların gündemde olabileceği, yıkıcı görünse de menfaate çevrilecek durumlarla karşı karşıyasınız.



ASLAN BURCU ve asc ASLAN : 

Mesleğiniz ve toplumsal konumunuzla ilgili hesapta olmayan bir bitişe neden olabilecek olay meydana gelebilir. Burada mecburiyetlerden ötürü oluşabilecek kaçınılmaz bir değişim söz konusudur. Her ne kadar köşeye sıkışmış gibi hissetseniz de hizmet alanınız, iş potansiyeliniz ve güvenilirliğiniz sayesinde ortaya çıkan kriz durumunu yönetmeniz mümkün olacaktır. Gündemin getirdikleri yüzünden hayat modelinizi farklı bir istikamete çevirmekten ötürü rahatsız olmamalısınız. Artık yıllardır koruduğunuz konfor alanınızı yıkmak ve yepyeni bir yapıya erişmek ürkütücü gelmemelidir. Kariyeriniz, ebeveyniniz ve evliliğiniz arasında kalmak, dengeyi hangisinden yöne kurmak konusunda kafa yormanız gerekecektir. Daha göz önünde olmanızı ve toplum içinde kendinizi daha ön plana yerleştirmenizi gerektiren bir yapıyı idrak edebilirsiniz. Ancak hayatınızı çevreleyen insanların müdahaleleri ve kuramları üzerinden ilerlemek sizi bloke edebilir. Yüklerinizden kurtulmak ve hem kariyer, hem de toplumsal statünüzde devrim yapabilmek için gerekli şartları görmeye başlayacaksınız. 



BAŞAK BURCU ve asc BAŞAK : 

Varoluşunuzu sorguladığınız felsefi bir sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Hayatınızın bundan sonraki gidişatında kurguladığınız planlamaların ve stratejilerin meyvelerini alacağınız bir süreç başlıyor olabilir. Hukuki bir kazanım elde edebilirsiniz. Beklemediğiniz sürprizli bir haber alabilirsiniz ancak bu habere sevinip sevinmeme konusunda tereddütleriniz olabilir. Uzun süredir yalnızsanız temelinde ciddiyet ve dayanışma olan bir ilişkiye çekilebilirsiniz. Yurtdışı kaynaklı bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Başka bir ülkeye göç etmeyi planlıyorsanız veya uzak bir şehre taşınma fikrini işler hale getirmeniz mümkündür. Körü körüne tutunduğunuz inançların teker teker yıkılmaya başladığına alışsanız çok iyi olacaktır. Değer yargılarınızla ilgili derin bir aydınlanma ve dönüşüm sürecinde bulunuyorsunuz. Bildiğiniz ve inandığınız kuramların aslında alışık olmadığınız işlerlikte cereyan ediyor olmasıyla yüzleşeceksiniz. İlahi adaletin tecelli etmesine şahit olacaksınız. Hayatınız boyunca körü körüne tutunduğunuz inanç kalıplarını ve takıntılarınızı aşmak için olumlu bir tutulma sürecindesiniz.



TERAZİ BURCU ve asc TERAZİ : 

Alacaklarınızı tahsil edebileceğiniz ve sürprizli bir maddi gelir getirebilecek ortak bir girişimin ilk meyvesini toplayabilirsiniz. Miras yoluyla elde edilebilecek bir gelirle ilgili süreç tamamlanmış olabilir. Gayrimenkul yatırımına girebileceğiniz, yahut mevcut mülklerinizden gelecek gelirlerle önemli bir borç bakiyesini kapatabileceğiniz durumlar oluşacaktır. Ancak ne yazık ki süregelen bir kazanç ortaklığınız ve köklü bir ilişkiniz varsa bunun da ani bir şekilde çözülüp kopması mümkün gözükmektedir. Ani gelişen kayıplar ve güvenilen dağlara erken kar yağması ihtimaline karşı tetikte olmalısınız. Çünkü meydana gelecek Ay tutulmasında ihanet kavramıyla bir kere daha yüzleşmeniz olasıdır. Bu ihanetin maddi ve manevi götürülerini de erken teşhis edip, ortaya çıkan kriz durumunu bertaraf etmek için etkin stratejiler geliştirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun için de  psikolojik destek almanız gerekebilir. Bilhassa yaşça büyük kadınların tavsiye ve tecrübelerine gereken önemi vermeyi ihmal etmemelisiniz. 



AKREP BURCU veya asc AKREP :

Kıskançlıklarınız ve ikili ilişkilerinizdeki kontrol içgüdünüz nedeniyle oluşabilecek ilişki sonlanmalarına hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Sosyal ortamınızdan gelebilecek bir destek sayesinde mevcut iş ortaklığınızı tamamen değiştirmeniz de beklenebilir. Ancak gerek maddi dumunuz, gerekse değişime direnen yapınız sayesinde aldığınız kararların yıkıcı olabileceği ihtmaline de açıksınız. Fesat ve karanlık girişimleriniz nedeniyle ilişkinizde bazı gerçeklerin açığa çıkması sizi de üzebilir. Evliliklerinizde veya ikili ilişkilerinizde ani duygu değişimleri, soğuma veya yıkım gözlenebilir. Kardeşler ve yakın akrabaların yanında, sosyal haberleşme alanınızdaki kişilerin çok kıymetli desteğini alabilirsiniz ancak aile ve ebeveyn konusunda çok da umut vaad eden beklentilere sahip değilsiniz. Destekten ziyade köstek olabilirler ve bu durum yoğun bir isyan duygusuna kapılmanıza sebebiyet verebilir. İkili ilişkilerinizde şok ihanetleri ortaya çıkartabilirsiniz. Köprüleri atmadan önce iyi düşünün.



YAY BURCU ve asc YAY : 

Hizmet alanınızla ilgili süregelen bir yapının artık sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Uzun süredir uğraştığınız bir projeniz bitebilir ve bu sonuç sizi maddi anlamda rahatlatacaktır. İşinizden istifa edebilir veya çıkartılabilirsiniz. Ancak alacağınız tazminatla en azından bir süre mali yapınızı toparlayabilir ve aslında farkında olmadığınız kısmetlerinizi değerlendirmeye yönelebilirsiniz. Bilhassa boyun ve boğaz bölgesiyle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz. Ani gelişebilen tıbbi operasyonlara karşı hazır olmalısınız. Evcil hayvanınızla ilgili beklenmedik bir durum gündeme gelebilir. Sosyal ağınız ve haberleşme alanınızdaki kişilerle ters düşebilirsiniz. Bilhassa ebeveynleriniz ve yakın akrabalarınızdan gelebilecek olumsuz haberler canınızı sıkabilir. Bugüne dek sürdürdüğünüz meşgalelerin nazarınızda artık aynı değeri taşımadığını fark edebilirsiniz ve yönünüzü başka bir alana doğru çevirebilirsiniz. 


OĞLAK BURCU ve asc OĞLAK : 

Hem umut dolu ama bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Mesleğinizin gerektirdiği ve mali sorumluluk taşıdığınız bir etkinliğin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Ancak sonlanması biraz daha sekteye uğrayabilir. Aşk ilişkiniz mevcutsa beklenmedik şekilde sonlanabilir. Çocuklarınızla ilgili mucizevi bir gelişme olabileceği gibi, çocuk sahibi olacağınızı da öğrenmek sizi şaşırtabilir. Ancak burcunuzda ilerleyen dönüşüm gezegeni Plüton ile Ay düğümlerinin zorlayıcı açıları bulunmaktadır ve şerden hayır gelir felsefesini de aklınızdan çıkartmamakta fayda var. Çünkü bir süredir patinaj çekiyormuş hissine de sahip bulunuyorsunuz. Arkadaşlarınızla maddiyat nedeniyle ters düşmeniz veya arkadaş grubunuzdan birilerinin bu konudaki olumsuz bir yaklaşımına tepki geliştirebilirsiniz. Cimrilik ve bencillik yapıyor olmakla itham edilebilirsiniz. Spekülatif bir kazanç enstrümanı ile ilgili çok önemli bir detayı keşfedip zarardan dönmeniz de söz konusudur. Fırsat gibi gördüğünüz bir durum tamamen dolandırıcılık riski taşıyor olabilir. Maddi risklerinizi çok iyi gözden geçirmeniz icap eder. 



KOVA BURCU ve asc KOVA : 

Toplumsal konumunuz veya mesleki baskılar neticesinde, ani bir kararla yuvanızı değiştirmeniz gündeme gelebilir. Mesleki gereksinimler nedeniyle evinizi satmak zorunda kalabilirsiniz. Taşınmaya karar verebilirsiniz. Aslında hayat sizi bu aşamada alışık olduğunuz konfor alanından uzaklaştırıcı etkiler sunmaya itecektir. Hayat modelinizi veya köklü alışkanlıklarınızı değiştirmeniz icap edebilir. İçsel bir farkındalık edinmenizi gerektirecek koşullar önünüze çıkabilir ve tüm bu değişen koşullara adapte olmanız beklenebilir. Ebeveninizle ilgili sürprizli gelişmeler yaşanabilir. Aile köklerinizle ilgili enteresan bilgilere erişebilirsiniz. Öz benliğinizle ilgili değerler başkalaşıma uğrayabilir. Hayat yolculuğunuzda devrim yapmanız gereken koşullarla ilgili bazı işaretler alabilirsiniz. İnat etmenizin yalnızca sizi bulunduğunuz yerde patinaj yaptırdığını fark edebilirsiniz. Ebeveyn veya yaşlı aile bireylerinden birilerinin üzücü bir haberini alabilirsiniz. Kontrolünüz dışında yaşayacağınız kayıplar sizi dönüşüme yönlendirecektir.



BALIK BURCU:

Sosyal çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınız ve komşularınızla ilgili bir farkındalık sürecinde bulunuyorsunuz. Bu alanlarda beklenmedik kopmalar yaşamanız mümkün gözüküyor. Anlayış ve felsefe farkı nedeniyle bilhassa söz konusu ilişkilerde noktayı koyma ihtiyacında olabilirsiniz. Ani gelişen bir yolculuk planı sayesinde gerçek arkadaşlarınızın kim olduğunu ayırt edebileceksiniz. Sosyal sorumluluk aktiviteleriniz bulunuyorsa, değerinizi arttıracağınız bir süreçtesiniz. Ancak bilhassa bu kişilerle para konusunda herhangi bir fikir alışverişi yapmamaya özen göstermelisiniz. Bildiğiniz ve inandıklarınızla sınandığınız bir tutulma sürecindesiniz. Kafanızın almadığını iddia ettiğiniz bilgileri sezgileriniz sayesinde öğrenip tavır geliştirebileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Kimin ne niyette olduğunu ve gerçek yüzünü daha net biçimde fark edebileceksiniz. Kardeşleriniz, akrabalarınız, komşularınız ve sosyal haberleşme alanınızda olan herhangi biri hakkında şok edici bazı bilgiler edinmeniz mümkündür. İnsanlar hakkında bakış açınızı ve değer yargılarınızı tekrar gözden geçirmeniz gerekecektir.



Her şeye rağmen hayırlı bir dolunay süreci dilerim. 



Yüz yüze veya online astroloji danışmanlığı almayı arzu ederseniz "oytunislar@gmail.com" adresine bir mail atıp koşulları öğrenebilir, kendi kişisel doğum haritanız ve bir yıllık öngörülerle ilgili detaylara erişme olanağı bulabilirsiniz. 

Whatsapp üzerinden 0 532 414 18 77 numaralı telefonuma da mesaj atabilirsiniz. 
Yahut sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz...





1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel ozetlemissiniz Oytun Bey çok derin ve anlamlı bir özet olmuş.Okurken çok keyif aldım. Bilginize ve emeğinize sağlık.En kısa zamanda harita yorumu için ertelenmiş randevuma geleceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil