14 Eylül 2023 Perşembe

15 Eylül 2023 Başak Yeniayı ve Etkileri

15 Eylül 2023, İstanbul saati ile sabahın körü, 04:39…hatta en renkli sinamaskop rüyaları, uykudan uyandıran nefes kesici kabusları gördüğümüz zaman aralığında, Başak burcunun 21°58.dakikasında bir yeniay meydana geliyor. 


Venüs ve Mars dışında bütün sosyal ve jenerasyon gezegenlerinin “retro”yani izafi olarak geriliyormuş gibi hareket ettiği bir koşulda yeniay oluşuyor. (Güneş ve Ay’ı ışık kaynakları olarak değerlendirdiğimiz için onların gerileme hareketi bulunmuyor)

Üstelik bu gezegenlerin herbiri birbiriyle açı temasında bulunuyor. 

Zararlı yerleşimde ilerleyen Mars ve neredeyse bütün bir yaz süregelen retrosu nedeniyle çoğumuzu pert hale getiren Venüs bile sekstil (60°lik açı kalıbı) bağlantısında bulunuyor. Bu açı, cidden gönül bağı kurmuş çiftlerin ilişki veya evliliklerindeki sorunları giderebilmek için epey itici güç sunuyor. Yahut artık yapılabilecek hiçbir tamirat olamıyorsa, yolları ayırmak ve hatta bunu yasalar önünde halletmek için en doğru zamanlardır. Önümüzdeki ay Terazi burcundaki Güneş tutulması, ilişki-evlilik ve ortaklıklar alanında kadersel döngülere maruz kalacağımızı işaret ediyor. Dolayısıyla bu Başak yeniayı, Güneş tutulmasından önceki son yeniay fazı ve Venüs Aslan-Mars Terazi arasındaki sekstil açısını çok iyi değerlendiriniz. Eğer cidden o kişi denginizse, hayat arkadaşınız olmaya adaysa teklifinizi yapıp beraberliğinizi resmileştirin; aksi takdirde kedi-köpek gibi dalaşmaya devam edecekseniz de bu sürece noktayı koyun. Yapabilecek kudreti bulamıyorsanız da 14 Ekim Güneş tutulması sizin adınıza en optimum koşulu yerine getirecektir. 

12 Temmuz’da aks değiştiren Ay düğümleri, uzun bir süredir Plüton ile zorlayıcı bir kare açı kalıbı kurmuş durumda, dolayısıyla tekamül sürecimiz felç olmuş şekilde, ancak geri döndürülemez yıkımlar neticesinde dönüşeceğimizi işaret ediyor. Eh, buna da kimsenin yeltenebileceğini sanmayız, öyle değil mi? Son iki aydır bu denli çok ölüm vakasına şahit olmamızın nedenlerinden biriydi bu açı kalıbı; mehter marşı gibi bir adım ileri, iki adım geriye…21 Ocak 2024 tarihine kadar Plüton, Ay düğümlerine olan zorlayıcı açı kalıbını kurmaya devam edecektir. 

2017 yılından bu yana, Boğa burcunda transitine devam eden Uranüs, sabit ve istikrarlıymış gibi gözüken her türlü kavramı silkeledi. Bilhassa damat kriziyle başlayıp, ensar/nas hikayeleriyle tuz biber ekti. Üstelik tutulma akslarının 2021 sonunda Boğa-Akrep aksına geçmesi, meseleyi daha da derinleştirdi. Bu yaz bu yıkımı Jüpiter’in Boğa burcu transiti coştururken, Aslan burcundan geçen ve bilhassa bu alanda gerileyen Venüs mali açıdan epey ateşi harladı. Çünkü hem Jüpiter, hem de zayıf da olsa kavuşuma girdiği Uranüs, Venüs’ten sert etkileşimler aldı. Ekonomi şahken şahbaz oldu. Türkiye’nin 2-11.evleri arasında (maddiyat/finans/ekonomi/kaynaklar ve kolektif alanlar arası) meydana gelen bu kare açı etkileşimleri de en çok bizi vurdu ziyadesiyle…

Bu durumun artık geri döndürülebilir hali kalmadığını aklı olan anlar diye düşünüyorum. Belki o Uranüs 2025 yılında İkizler burcuna geçtiğinde yine Türk parasından 2 adet sıfır silerler (-mış gibi yapılır). Uzun lafın kısası, henüz bu ekonomik rezilliğin geçmesine epey zaman var. Hem her yaştan, her konumdan Türk vatandaşı olarak hep bu ekonomik çalkantıları yaşamadık mı? 28 Ekim 2023 tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek olan Boğa-Akrep aksının son parçalı Ay tutulması sayesinde ak ve kara koyunun geçitte belli olacağını göreceğiz. Dolayısıyla Venüs’ün bu yeniayda retro Jüpiter ile kare açısına devam etmesi (Uranüs ile aynı tiynette açıyı ilerleyen günlerde kuracak) yine varlık içinde yokluk hissine sebebiyet verecektir. Elektrikli otomobilleri apartman dairesi fiyatına satmaya devam ederler.

Yeniay sürecinde Güneş ve Ay sırasıyla Uranüs, Neptün ve Plüton ile enteresan bir açı kalıbında bulunuyor. Bu üç jenerasyon gezegeni aralarında sekstil açı kalıpları kurup temas ederken, yeniay ile de uçurtma açısı kurmuş durumdalar. Bu görünüm cidden çok faydalı sonuçlara erişebilecek başlangıçlar kurmamıza vesile olmalı. Psikolojik ve bedensel sağlık, kariyer planlaması, gündelik hayatın yeni baştan düzenlenmesi, sağlıklı yaşam üzerine geliştirilen spor programı, hayal veya vizyon olarak ortaya konmuş tasarıların gerçekleşmesi için açılış kurdelesini kesmek isteyebilirsiniz. En önemlisi de, artık alışkanlıklarınızın ötesinde, kendi sınırlarınızı aşabileceğiniz girişimlere başlama iradesine sahip olabilirsiniz. 

Bu arada yeniay dispozitörü Merkür, retro hareketini yeniay gerçekleştikten saatler sonra 23:23’de sonlandıracak. Dolayısıyla başlayacağınız veya başlatacağınız mesele her neyse 16 Eylül geceyarısından itibaren daha etkili sonuç verecektir. 

Yeni bir iş ortamı

Spor programı

Evcil hayvan sahiplenme veya mevcut evcil hayvanın tedavisi

Bozuk ve fonksiyonsuz araçgereç varsa ya tamir edin, yahut çöpe atın

Eski eşyaların değerlendirilme süreci (bağışlama veya satma yoluyla işe yaramalarını sağlayabilirsiniz)

Tarihi geçmiş ilaç ve benzeri ürünleri çekinmeden atınız

Çalışanlarınızla ilgili sigorta/vergi/vb konularda işinizi sağlama almalısınız. Bu yeniayda hizmetinizde çalışabilecek kişilerin işe kabulünü yapabilirsiniz. Mevcut çalışanlarınıza eğitim aldırabilirsiniz.

Bir bakıma 2023-24 çalışma döneminin başlama tarihidir. Tembelliğe, atalete ve ertelemeye fırsat vermemelisiniz. 

Herhangi bir sağlık sorununuz mevcutsa, bir operasyona ve tedavi sürecine ihtiyaç duyuluyorsa yeniay ile bunu başlatıp, ay sonunda Koç burcunda kesinleşecek dolunaya kadar neticelendirmeniz gerekmektedir. 













Türkiye için ;

Halk hareketi meydana gelebilir, üstelik askeri hareketlilikler de mümkün gözüküyor. Sığınmacı adı altında belirli bir senaryo dahilinde ülkeye doldurulan kitle nedeniyle olaşabilecek kaos ihtimaline karşı alınacak önlemler artabilir. 

20 Eylül önemli bir tarih; infial yaratabilecek bir haber, yahut önemli birinin kaybı gündeme gelebilir. Buna süikast da dahildir. 

Ay sonuna kadar gündeme getirilecek ulaşım, konaklama ve taşınmazların tapuları üzerinden işleme alınacak yeni bir vergi türü ile karşılaşabiliriz. Zam yağmuru devam edecektir. 

Sosyal güvence, emeklilerin menfaatleri, vergi, sigorta, cezalar üzerinde yeni yaptırımlar oluşturabilirler. 

Başak burcu çalışma, emek, plan, program, proje, detay ve zanaat gerektiren işlerle ilgili burçtur. Semboliğinden de anlaşıldığı üzere kişisel gelişime, kişinin kendi yeteneklerini parlattığı ve görülür hale çıkarttığı alandır. 

Bilhassa yükselen burcu Başak olanlara olumlu getirileri tartışılamaz. Yeniay bir büyük toprak üçgeni oluşturduğundan, Boğa ve Oğlak burçlarına da olumlu etkileri mutlaka olacaktır. Yolunda gitmeyen yapıyı yıkıp yepyeni bir oluşum kurmak için güçlü iradeye sahip olacaklardır. En azından üzerimize serpiştirilen ölü toprağından sıyrılmak için Başak yeniayının olumlu getirilerinden faydalanmanızı diliyorum. 


Milyonlarca insanın doğum haritasının nasıl bir kompozisyonda olduğunu bilmek mümkün olmadığı için “burç yorumları” yazmamayı tercih ediyorum. Gerekli gereksiz sabit yıldız hikayeleri, astronomi bilmeden astroloji dehası gibi oynayanları, anlamsız bir karma/maji/psikoloji/pataloji kasanların profillerinden bu konuda faydalanmanızı tavsiye ediyorum. 


Bunun yerine altta çok değerli olduğunu düşündüğüm bir alıntı paylaşıyorum. Tam da günün anlam ve önemi doğrultusunda…

1-🌟Beyin bir donanımdır, her insanda vardır! Akıl bir yazılımdır, her insanda yoktur.

2-🌟Evrendeki en mükemmel laboratuvar insan beynidir! İstediğini düşünerek sentezler.

3-🌟Bilim insanı olmanın birinci şartı, bilmediğini yüreklice söyleyebilmektir.

4🌟Bir toplumun okuyup geçenlere değil, okuyup düşünenlere ihtiyacı var!

5🌟Aptallaşmanın en kolay yolu merak etmeyi bırakmaktır.

6-🌟Karın tokluğuna yaşanan bir yerde ilkeli düşünce üretmek mümkün değildir.

7-🌟Çocuklar yetişkinlere göre daha iyi akıl yürütürler! Çünkü önyargıları yoktur.

8-🌟İki yüz kelimeyle düşünen biri, iki bin kelimeyle düşünen birini asla anlayamaz.

9-🌟Büyük bir güç mü istiyorsunuz? İşte o gücü size gösteriyorum! Hayal gücü.

10-🌟İçinizdeki çocuk yaşıyorsa, yaşlanmıyorsunuz demektir.

11-🌟Düşüncen fakir ise diğer zenginliklerin seni kurtarmaz.

12-🌟Size bütün kapıları açan bir anahtar vereceğim! Bu anahtarın üzerinde iki şey yazılıdır! Biri sabır, ötekisi nezaket.

13-🌟Sessiz çığlıklar sesli haykırışlardan daha etkilidir.

14-🌟Dilinizi sökün, tamir edin ve yeniden yerine takın! Çünkü bütün sorunların temelinde o var!

15-🌟İnsan, duymak istediklerinden vazgeçmedikçe uyanamaz.

16-🌟Doğru sözler karşısında yapılacak en iyi hareket, bir kenara çekilip sessizce dinlemektir.

17-🌟Uzmanı olmadığınız konularda kendinize yakışanı yapın ve bir kenara çekilip sessizce oturun!

18-🌟Bir insanı ancak kendisi engelleyip, kendisi durdurabilir.

19-🌟Önündeki seçeneklerden en zorunu seçen başarılı olur.

20-🌟Vazgeçmezsen, doğru seni önünde, sonunda bulur.

21-🌟İnsan, sorun yaşadığı oranda değil, sorun çözdüğü oranda gelişir ve olgunlaşır.

22-🌟Kendi üzerinizde çalışmaktan vazgeçmeyin! Aksi halde gelişip olgunlaşamazsınız.

23-🌟Kitaptan ve kütüphaneden uzaklaşıldıkça cehalet artar! Cehalet arttıkça da sefalet ve felaket artar. Sefaletin ve felaketin getirdiği ise acı ve göz yaşıdır.

24-🌟Ahlaksızları ahlaklı gibi göstermek bir toplumun ahlakını bozar.

25-🌟Bir toplumun çoğunluğu, olduğundan daha ahlaklı görünmek çaba ve gayreti içindeyse, bilin ki o toplumda ahlak sorunu vardır.

26-🌟Herkesten ve her şeyden umudunuzu kestiğiniz anda belki de kurtarıcı sizsinizdir! Küsmekten ve kabullenip bir köşeye çekilmekten daha başka bir yol var! Mücadele etmek.

27-🌟Ekonomik gelişmeyi kişisel ve zihinsel gelişmenin önünde tutan toplumlar, kesinlikle uygarlaşamazlar.

28-🌟Gönlü güzel olanın niyeti de, söylemi de, eylemi de güzeldir.

29-⭐Karnı doymayan değil, gözü doymayan insan fakirdir.

Dr. Anooshirvan Miandji'den






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder