18 Haziran 2023 Pazar

18 Haziran 2023 İkizler Burcunda Yeniay ve etkileri

 Sabah İstanbul saati ile 07:37’de İkizler burcunun 26°43’ açısında bir yeniay meydana geliyor. Bu yeniayın bence en vurucu tarafı sağlam bir hayal kırıklığına yahut yeni bir kandırılma sürecine gireceğimizi işaret etmesi…Yeniay dispozitörü Merkür, dün itibarıyla retro hareketine başlamış olan Satürn ile zorlayıcı bir kare açı kurmuştu ve etkisi hala devam ediyor. 













Yeniay oluştuğu andaki haritayı yukarıda görüyorsunuz. İki bilinmezli denklem, duyduğunuz ve inandırıldığınız bilgi yoğunluğu arasında kendinize dişe dokunur bir inanç kalıbı edinmeye çabalıyorsunuz. Ancak böyle bir kolaylık ne yazık ki mümkün değil; hayale dalıp gerçekdışı hikayelerin peşinden gitmenin de hiç sırası değil…

Yarın sabah bir yolculuk başlayacak hayatlarımızda ama mümkünse çok yüksek beklentilere kapılmadan, olabildiği kadar meseleye yüzeysel yaklaşarak ilerlemeye çalışalım. Süregelen Venüs ve Mars arasındaki kavuşum enerjisinden ötürü belirli konularda hırs sahibi olabilirsiniz, hatta riske atılmaya da çok elverişli bir ortamda bulunabilirsiniz; kaba tabirle gaza gelip o hasarlı kanatlarla uçmaya hiç kalkışmayın. “Cahil cesareti”içinde ilerlediğimiz dönemde en büyük kayıpları verdirebilecek anahtar kavramdır. Hele ki psikolojik bütünlüğü henüz sağlamaya çalışırken en küçük bir maceraya atılmak  tehlikeli sonuçlar doğurabilir. 

Çok pozitif ve umut dolu bir yapıdaysanız maceraya atılın tabi ama temkinli hareket etmeyi, sakarlıklarla baş edebilmeyi ve her duyduğunuza inanma huyunu bir kenara bırakmayı bilip de atılın o maceraya…kumar niteliğindeki bir girişim bumerang gibi yüzünüze çarpabilir. Zaten bildiğiniz üzere hız, dinamizm ve biraz da telaş İkizler burcu temalı kişilerin başlıca özelliklerindendir. Eğlenceli bir zaman başlıyor, lakin o eğlence sırasındaki pürüzler canınızı acıtmasın diyor gökyüzü; sonra mızıkçılık edip şikayete başlamayasınız. 

Satış, pazarlama, reklam, organizasyon, sosyal ağınızla sık temasta olacağınız, bol telefon görüşmesi yapacağınız dönem başlıyor. Kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızla iletişimde olmayı da ihmal etmeyiniz. Üç gün içinde Güneş Yengeç burcuna geçtiğinde zaten aile bireyleri ile kendinizi koruma ve güven altında hissedeceğiniz bir aylık döneme de giriyoruz. Siz siz olun, önümüzdeki dini bayrama kadar hedeflediğiniz ve planladığınız  işleri teker teker halletmeye bakın. Aklınızda acaba neyi kaçırdım gibisinden soru işaretleri kalmasın. Hiçbir beklentiniz ve umudunuz olmayan meselelerde bile oltayı atıp beklemeye almakta fayda var. 


——

Ümit Besen’in seksenlerin başında hit olmuş bir şarkısı vardı : 

“Nikahsız diyorlar desinler

Günahdır diyorlar desinler

Adam sen ne derlerse desinler

Günah bizim sevap bizim

Varsın çatlasın eller”

——

Tam da budur…













İkizler yeniayının Türkiye Cumhuriyeti kurulum ve Güneş dönüşü haritaları ile kombine edilmiş görünümünü üstte paylaşıyorum. 99.Güneş dönüşü haritası olduğu için Türkiye’nin kurulum haritasıyla yükselen burçları aynı olduğu bilgisini de hatırlatayım. Kurum veya kişilerin 33, 66 ve 99.Güneş dönüşü haritaları doğum/kurulum haritasındaki yükselen burçla aynıdır. Tam derecesinde olmasa bile bu bilgiyi göz önünde tutmakta fayda var. 

Günümüzdeki yeniay, TC.kurulum haritasındaki Ay ile 3 derecelik bir orb (açı mesafesi) ile kavuşuyor. Fazla derine ve tekniğe dalmadan olasılıkları sıralayayım.

Esaslı bir medya manipülasyonu ile karşı karşıyayız. Medyanın yalnızca iki kutuplu olduğunu yahut gerçekleri aktarmaktan ziyade popülerlik hedefli olduğu için halk kitlelerini tabiri caizse uyutması mümkündür. 

Algıladıklarımız ve gösterilmek istenen vizyon, tamamen otoritenin empoze ettiği şekilde gerçekleşmektedir. Bu gerçeği idrak eder, taşıdığımız inanç kalıplarının bize ait olmadığını farkedebilirsek cidden hayattan keyif alacağımız bir sürece başlıyoruz. 

Basın, yayın, gazeteci, yazar, çizer, yayıncı, fenomen, içerik üretici, komedyen gibi göz önünde olup bilgi dağıtan mesleklerden kişilerin yaydığı her türlü bilgi ve haber kaynağının inandırıcılığı şüpheye sevk edebilir. 

Cehaletin aslında toplumların en büyük kanayan yarası olduğunu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişilerle mecbur kalmadıkça iletişime geçmemeyi öğreneceğiz.

İlk ve ortaöğretimle ilgili yeni bir sürece başlanabilir, yine ders kitapları baştan yazılır veya müfredat değişebilir. 

Turizm ve eğlence sektörü için olumlu bir sürece başlıyoruz. Bu alanda yeni atılımlar, yaz konserleri ve organizasyonlar gündeme gelebilir. Bu sektörlerden kazanç sağlayanlara gün doğuyor yani…

Dalgınlık ve teknik yetersizlik nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarından kaçınılmalıdır. Malum, önümüzde uzun bir tatil süreci başlayacak; araçlarınızın bakımlarını eksik etmeyiniz ve bilhassa ıslak zeminlerde araç kullanırken kurallara uyunuz. 

İçinde ilerlediğimiz ekonomik kriz nedeniyle otoritenin ve iktidar bloğunun halka yönelik duygusal istismarında veya duyar kasan söylemlerinde artış deneyimlenebilir. Şahsım-rabbim-milletim ve bilimum ağdalı islami motifli fedakarlık söylemlerine hala itibar edebiliyorsanız, bu şıkkı dikkate almayınız. 

Deniz kabarması, haddinden fazla yağış neticesinde sel felaketleri ve taşkınlar oluşabilir. Tam tersi olarak kuraklık ve aşırı sıcaktan ötürü yangınlar da meydana gelebilir. Rüzgar değişimleri, yüksek-alçak basınç farklılıkları iklimsel ani değişimleri tetikleyeceği için enfeksiyon hastalıklarını gündeme taşıyabilir. Yaz ortasında salya sümük dolaşmamak için önleminizi alınız. Keza alerjiden mütevellit rahatsızlıklara karşı da dikkatli olmalısınız. 


“Burç yorumları”tanımı altında beklediğiniz kısım için bu sefer uğraşmamayı tercih ediyorum. Onlarca yorum uçuşuyor etrafta nasılsa…

İkizler yeniayının keyifli getirilere vesile olması dileklerimle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder