20 Ocak 2023 Cuma

21 Ocak 2023 Kova Burcunda Yeniay ve Etkileri

21 ocak gecesi, neredeyse geceyarısında, İstanbul saati ile 23:52’de, Kova burcunun 1° ve 32.dakikasında bir Yeniay meydana geliyor. 











Yeniay haritasının yükselen burç yöneticisi Venüs, Kova burcunda Satürn ile kavuşumda olacak. “Aklıselim”kelimesi tüm ilişki formlarında geçerli olacaktır. Bu aşamada duygular makul seviyede geri plandadır. Hala süregelmekte olan Merkür ve Mars arasındaki 150°hizmet açısı sayesinde, aklımızın almadığı, kanıtlanmış kurallar çerçevesinde olmayan, hurafe ve sallamasyon(!) bilgi bombardımanından sakınmak gerektiğini idrak ediyoruz. Defalarca denenmiş, kanıtlanmış, geçerliliği evrensel kurallarca sabitlenmiş prensiplere dönmekten başka bir çare olamadığına bir kere daha kanî olacağız. Rivayetler, dedikodular veya “ben böyle hissediyorum, böyle olacak”tarzındaki yanıltıcı ve manipüle edici bilgilerden arınmakla işe başlayabiliriz. 

Yeniay ile birlikte Kova burcunda bir stelyum meydana geliyor. Stelyum, Güneş ve Ay dahil olmak üzere üçten fazla gezegen ve ışık kaynağının aynı burç kuşağında bulunmasıdır. Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn, güçlü bir konumda, Kova burcunda, Venüs ile kavuşmaktadır. Merkür, Oğlak burcunda ileri hareketine üç gün önce başladı. Yine Satürn yönetimindeki Oğlak burcunda transitte bulunuyor. Keza Plüton, 2008 yılından bu yana transitte olduğu Oğlak burcunun anaretik derecelerine erişmiş durumda. Jüpiter Koç, Mars’a; Mars İkizler tekrar Merkür Oğlak konumuna bağlanıyor ve Merkür konumu itibarıyla tekrar Satürn yönetimine çekiliyor. Yani kısacası başrolde Satürn var. Bilgelik ve mental olgunluk döneminden geçiyoruz. Astrolojik görünüm tamamen akla, zihne, mantığa ve kanıtlanmış prensiplere atıf yapıyor. 

Güneş Kova transitine başlar başlamaz, Kova semboliğinin gerektirdiği örgütlenme, eşitlik, devrimcilik, tek vücut halinde büyük kitleleri harekete geçirme ve kalabalıklar içinde bireysel değerini de korumak yönünde ilerliyor. Bireysel özgürlükler, tek tabanca olma hali ve kalabalıklara liderlik etme kavramlarını barındırıyor. 

Kova burcunda oluşan bu yeniay, kişisel tabulardan arınma, bireyi veya toplumları kısırdöngü içine çeken değerler bütününe baş kaldırma, cehaletle yoğurulan ve uyutulan kitleleri organize etme gibi alt başlıklar halinde özetlenebilir. 

2020 yılının 20 Aralık tarihinde Jüpiter ve Satürn bu derecede kavuşmuşlardı ve yeni bir dünya düzeninin, uyanış sürecinin kapıları aralanmıştı. Aradan geçen iki yılı aşkın bir sürede yaşadıklarımızı teker teker hatırlatmama sanırım gerek yok ama maruz kaldığımız etkileri hatırlayacağımız bir sürece tekrar giriyoruz ve bu davaları teker teker çözüyoruz demem doğru olacaktır. 

Bitemeyen pandemiler, abuk sabuk virüsler, nelere yol açacağı belirlenmeden insanlara saplanan iğneler, gen terapileri, çok kutuplara bölünen ama temeline baktığımızda yine belirli kartellerin akıl oyunlarına kurban edilen bir insanlık sürecini idrak ediyoruz. Bitemeyen Rus-Ukrayna harekatını(!) da yabana atmamak gerekiyor. Bu meydana gelecek yeniay, umarım aklımızı başımıza toplama fırsatını verir. Öngörüden veya olacakları gelişigüzel sıralamaktan öte, sahip olduklarımızın değerini fazla istismar etmeden, yeni çıkış yolları bulmak açısından bu yeniayın getirilerini hatırlatmak istiyorum. 

Hayatlarınızda devrim yapabileceğiniz koşulları zorlamaktan çekinmemelisiniz. Önünüze servis edilen her türlü bilginin sizleri mental olarak ne derece geliştirdiğine dikkat kesilmelisiniz. Kendi değer yapınıza yakın, en azından aynı dili konuşup birbirinizi anladığınız ve yargılamadığınız, saygı çerçevesinde anlaşabildiğiniz kişilerle yola devam etmeyi seçmelisiniz. Kova yeniayı aşk-meşk ilişkisi getirmez, dürüst ve bağımsız işbirlikleri kurmanıza ışık tutar. Gerçek dostlarınız ve aynı amaca yürüdüğünüz kişilerle organizasyonlar geliştirebilirsiniz. Fayda-zarar ikilemini dengeye alacağınız ortamlar belirlemelisiniz. Kalabalıklar arasında tek başına ama güçlü hissetme fırsatlarını yakalamalısınız. Başkalarına sıradışı gözüken ama sizin için olmazsa olmazınız olan değerlerinizi, korkmadan, çekinmeden, acaba uygularsam başkalarını incitir miyim, ayıplanır mıyım, parmakla işaret edilir miyim endişelerine kapılmadan uygulamaya alabilirsiniz. Başkalarının empoze ettiği değil, sizin öz benliğiniz ve özgür iradenizle edindiğiniz kendi kurallarınızı işler hale getirmeye başlayabilirsiniz. Uyum gösterir veya göstermezler, takdir eder veya ayıplarlar…ne gam?











Türkiye Cumhuriyeti’nin hem kuruluş, hem de Güneş dönüşü haritasında Kova yeniayı 8.ev alanına düşüyor.

Malesef Türkiye’miz için yeni bir kriz dönemine merhaba diyoruz. Hoş, varolduğumuz süre içerisinde krizsiz bir süreç deneyimledik mi acaba diye sorguladığınızı duyar gibiyim. Bu kriz, Türkiye’nin müttefiklerinden ya da yıllar yılı körü körüne müttefik bellediği ülkelerden gelecek gibi gözüküyor. Ancak enteresan şekilde, olumlu veya olumsuz gelebilecek her türlü olgu, ülkeyi yöneten otoritenin ekmeğine yağ sürecekmiş gibi de gözüküyor. Halk kitlesi, tarihte meydana gelen ama benzerlerine hep maruz kaldığımız etkiler karşısında uyanmaya başlıyor. Tarih tekerrürden ibarettir sözünü bir kere daha idrak edeceğiz. Benzer tehditler, küresel odaklardan gelebilecek ültimatomlar, anglosakson kültürlerin yayın organlarından servis edilen küçültücü tavır ve makaleler şaşırtmayacaktır. 

Vergi, sigorta, devlete ait borç ve gelirler bu yeniayda gündeme taşınacaktır. Bir türlü imzalamamayan EYT kararnamesinin yeniay ile birlikte çözüleceğini varsayıyorum. Ancak, enflasyon ve hayat pahalılığında bir üst seviyeleri görebilme endişemi de saklı tutuyorum. 

Ekonomiye soluk aldırılmasına inanılan bir mucize daha alır mıyız, bunu da göreceğiz…petrol kuyuları, hidrokarbon yatakları, insansız hava araçları, zihni sinir projeleri peşpeşe gelirse şaşırmayınız. Zira Kova burcu yeniayında elektrik, elektronik, havacılık ve uzay bilimlerine dair enteresan keşifler ortaya çıkacaktır. Uzaylılar, dünya dışı fenomenler ve benzer hikayeler bu sıralar epey bir gündemimizde olabilir. 


İkizler, Kova ve Terazi gibi hava elementi burçların 1°mertebesinde astrolojik bir noktası yahut gezegeni olanlar için olumlu etkiler gündeme gelebilir. Lakin Boğa, Aslan ve Akrep burçlarının aynı derecelerinde herhangi bir astrolojik işareti olanlar için dengeyi bulmak veya başa gelen durumlara çare geliştirmek biraz daha zorlayıcı olabilir. 

Koç burcunun ilk derecelerinde gezegeni, vesairesi olanlar için cesaretli ve aktif bir dönem başlıyor olacak. Burçlara yeniayın ne gibi etkileri olacağını açıp alelade bir yayın organından okuyabilirsiniz…onu ben yapmıyorum artık


Kova yeniayı insanlığa ışık getirsin, aklımızı başımıza toplamamıza vesile olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder