18 Aralık 2021 Cumartesi

19 Aralık 2021 İkizler Burcu Dolunayı ve Etkileri

2021 yılının son dolunayı da geldi çattı böylece...4 Aralık Güneş tutulmasından bu yana etkilerini her geçen gün hissettiğimiz bu son dolunayın kesinleşmesine saatler kaldı.

Yarın sabah İstanbul saati ile 07:24'te İkizler burcunun 27.derece 28.dakikasında dolunay gerçekleşecek. Ay düğümleri hala İkizler-Yay aksının 0 derecesinde bulunmasına rağmen neden bunun Ay tutulması olmadığını sorgulayabilirsiniz. Ancak Ay ve Ay düğümleriyle arada 27 derecelik bir mesafe varken tutulma fazının gerçekleşmeyeceğini daha önce defalarca açıklamıştım. Kendi halinde ve rutin seyrinde gerçekleşecek bir dolunay yaşanacaktır. 





















İkizler dolunayının astrolojik haritasını yukarıda paylaşıyorum. Dolunay anının yükselen yöneticisi Jüpiter'in dolunay ile kurduğu olumlu açı neticesinde, son anda beklenen güzel haberlerin ve sürprizler olasılığının yüksek olabileceğini görüyoruz. Bulundukları burçların anaretik derecelerinde ilerleyen Güneş, Ay ve Jüpiter bu "son anda" durumunu tam olarak yansıtabilirler. Ancak dolunayın ezoterik yöneticisi Venüs'ün Plüton ile kavuşum yapması ve uzun bir retro süreci için durağan pozisyonda olması, işi bozan ayrıntılardan biri gibi gözüküyor. Maddi kaynaklı durumlar pert vaziyette ki zaten bunu kimsenin yadsıyacağını sanmıyorum. Ruhsal daralmalar, kara kış etkisinin psikolojilerde oluşturduğu olumsuz duygular etkin halde olacaktır. Ancak ilişkiler ve dayanışma konularında on numara destekler mevcut. Evliliklerimiz, ortaklıklarımız ve ikili ilişkilerle ilgili çok değerli farkındalıklar geliştirmek olasıdır.

İletişim, haberleşme, eğitim, sosyal çevre ve yakın akrabalıkları sembolize eden ikizler burcunun, bu bağlantılı konularla ilgili güçlü ve destekleyici etkileri olacaktır. Yakınlarımızdan moral ve yöntem desteği almamız mümkündür. Bilhassa ekonomik konularda yatırım, elimizde avcumuzdaki kalan parayı nasıl değerlendireceğimizle ilgili fikirler edinmemiz olasıdır. Yeni nesil yatırımlar, elektronik yatırım araçları ve benzer bilişim imkanlarını değerlendirmek için gözünüzü kulağınızı dört açınız. 

Merkür ve Chiron arasındaki partil kare açısı nedeniyle kendimize biraz acımasız davranmak zorunda kalabiliriz. Kendimizi yargılamadan, fazla gerçekçi davranıp duygularımızı öldürmeden ilerlemekte fayda var. Keşkelerle yaşamak yerine iyi ki kalıbını kullanmaya özen göstermezsek işin içinden çıkamayız. Günün sonunda depresif, kasvetli ve geçimsiz tavırlarımızla en yakınlarımızı bile kendimizden uzaklaştırabiliriz. 

Kardeşlerinize ve kardeşlik bilincinize sahip çıkın. Çünkü buna ileride ihtiyacınız olacaktır. 

Dolunayın Türkiye Cumhuriyeti güneş dönüşü haritasına göre belirlediği ihtimalleri de aşağıda sıralamak isiyorum.





















Türkiye'nin Güneş dönüşü haritasındaki yükselen burç, yöneticisi ve konumu itibarıyla olumlu destekler burada da karşımıza çıkıyor. Aslında bu dolunay bir dönemin sonunun geldiğini de ortaya koyuyor. Çok zarar gördük ama bunun ilahi bir mükafatı olacaktır diye düşünüyorum. Artık birileri için yolun sonunun gözüküğünü 10 Haziran 2021 Güneş tutulmasından beri apaçık olmasa da alttan alta yazmaya çalışıyorum. Bu beklentimde de hala ısrarcı olmak istiyorum. Artık birilerinin vadesi çoktan dolmuş durumda ama uzatmaları oynuyormuş gibi bir görünüm mevcut. Ha bitti, ha bitecek...haberi de en kısa zamanda ortaya çıkar diye umuyorum. Merkür ve Chiron arasındaki kare açı burada yönetimin açık seçik halk kitlesine zarar ve acı verdiğini işaret ediyor. Acımasızlık ve vicdansızlık durumu sözkonusudur. Dolunay ve TC solar Mars arasındaki üçgen açı kalıbının da bu maddi krizin, yine ülke kaynaklarının savurgan bir şekilde tüketerek günü kurtarma konusunda işaret vermektedir. Mars yönettiği alanda, zararlı burçtadır. Bu işte bir hukuksuzluk hali mevcuttur. Sabah uyandığımızda yine bir kurum veya kaynağın, alakasız bir yabancı ortağın kullanımına para ve swap karşılığı verildiğini görebiliriz. Artık zaten şaşırmıyoruz. Şaşırmayı çoktan geçmişte bırakmış durumdayız. Yeter ki seçime kadar yüksek oy oranlarını koruyarak devam edelim. (!)

İkizler dolunayının burçlara olan ekisinden de kısaca bahsedelim;

Koç;

Hayatınızdaki her türlü iletişimle ilgili durum değerlendirmesi yapabileceğiniz bir dolunay deneyimliyorsunuz. Kardeşler ve komşularla olan ilişkilerde izlenen tutum üzerine kafa yorabilirsiniz. Bu alandaki kişilerden doğruyu yansıtmayan bilgiler alabilirsiniz. Hayal kırıklığı yaşamanıza sebebiyet verecek bir gerçekle yüzleşebilirsiniz. Medya, ortaöğretim, pazarlama, satış ve benzeri konularda yürütülen bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu sonuçlanmaların duygusal olarak size ne hissettirdiği tarafıyla ilgileneceksiniz. Artık eni konu belirginleşen bir Venüs retrosu etkili bir dolunay olacağından, içsel çatışmalara hazırlıklı olmalısınız. Eski defterler açılabilir. Otoritenizi yitirebileceğiniz durumlar karşınıza çıkabilir. Sizi zihinsel olarak olgunlaştıracak bir dolunay süreci yanında, beklentilerinizi tekrar yapılandırma ve daha gerçekçi bakış açısıyla ileriye bakma konusunda eğitileceğiniz bir süreç olacaktır.


Boğa;

Maddi ve manevi değer alanlarınızda yaşayacağınız dolunay etkisi, öncelikli olarak ortak gelirleriniz ve mali yükümlülüklerinizdeki yetersizliklerin bilincinde olup önünüzdeki süreçte neler yapılabileceğini gündeme getirecektir. Maddi kaynaklarınızla ilgili duygusal bir yetersizlik yahut tatminsizlik hissetmeniz mümkündür. Ortaklaşa kazanımları ve alacaklarınızı elde ettiğiniz yöntem ve şekil şartlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Manevi olarak kendinizi yetersiz ve duygusal olarak çökmüş hissedebileceğiniz bir süreç içerisinde olabilirsiniz. Bu durumu yakınlarınızın desteği ve öğütleriyle çözebilirsiniz. İşveren veya benzeri bir otoritenin desteği sayesinde maddi bir konuda güzel bir haber almanız mümkündür. Hukuki ve akademik alanda büyük bir kırım yaşamamak için kurallı ve bilinçli hareket etmek zorundasınız. Doğru bildiğinizi sandığınız ayıntılar nedeniyle kontrolü kaybetmemeniz için daha esnek ve söz dinleyici bir yapıda olmanız gerekebilir. 


İkizler;

İlişki ve ortaklıklar alanında deneneceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Odak noktanız ilişki ve ortaklığınızın coşkusu, hayatınıza getirdiği bereketi ve etkisi olacaktır. Eski bir ilişkinizle ilgili olumsuz bir gerçekle karşılaşabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde tamam mı devam mı denilebilecek bir dolunay süreci deneyimleyeceksiniz. Hesaplaşılmayan ilişkilerle yüzleşebilirsiniz ve her şekilde duygusal olarak ikilemde, karar almakta zorlanan ve agresif hissetmeye müsait bir dolunay süreci yaşayacaksınız. Kazanç ve paylaşımlarınızı, kredi, ceza, vergi ve benzeri yükümlülüklerinizi toparlamaya azami dikkat etmelisiniz.  Mevcut ilişkileri bozmadan duygusal bakış açınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Sizi aşağı çeken bağımlılıklarınızı bırakmak için çok doğru bir süreçte bulunuyorsunuz ama epey çaba da göstermeniz beklenebilir. Kendinizi daha iyi tanımlayacağınız ve son iki yıldır deneyimlediklerinizi hayatınıza adapte etmeye çalıştığınız bir dolunay sürecindesiniz.


Yengeç;

Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz dolunay sürecinde ana tema psikolojik sağlamlığınız ve hayatınızdaki görevlerle yüzleşmeniz olacaktır. Bilhassa ruhsal veya psikolojik bir rahatsızlığınız gün yüzüne çıkabilir. Olumlu ve hayata coşkuyla bakmaya eğilimli düşüncelere yönelebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişmiş bir mesele ile ilgili duygusal tepki geliştirmeye meyilli halde olabilirsiniz. Zihinsel farkındalıklarınızda gerçekçi sonuçlar edinmeye çalışabilirsiniz. Hedeflediğiniz bir işle ilgili olumsuz sonuç alınması psikolojik olarak sizi rahatsız edebilir. Geçmişte şikayet ettiğiniz bir ilişki blokajıyla tekrar karşılaşabilirsiniz. İnançlarınızı sorgulayabileceğiniz, bugüne dek benimsediğiniz inanç ve feslefelerin aldatmacadan ve bağımlılıklardan ibaret olduğunu fark edebilirsiniz. Evlilik ve ikili ilişkilerinizde kendinizi kandırılmış hissedebilirsiniz ve belki de benzer bir gerçekle de yüzleşebilirsiniz. Başkalarının sizi kontrol etmesine ve otoritenizi elinizden almasına çok dikkat etmeniz gereken bir süreçten geçiyorsunuz.


Aslan;

Sabah saatlerinde kesinleşecek olan dolunay, sizin arkadaşlıklar ve toplumsal kurumlarla olan duygusal farkındalıklarınızı tetikleyecektir. Dahil olduğunuz bir etkinlikte beklentinizin karşılanmadığını fark edebilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizde zihinsel olarak sizin seviyenizde olmadığına inandığınız kişileri kendinizden uzaklaştırmayı tercih edebilirsiniz. Özel hayatınıza dönük coşkulu ama içe kapanık durum nedeniyle arkadaş ortamlarıyla planladığınız etkinlikleri yapamıyor olmanız gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. Duygusal ilişkinizde veya evliliğinizde geciktirilmiş bir gerçek veya motivasyon desteği ile karşılaşabilirsiniz. Bilhassa hizmet alanınızda idealist ve yardımsever duygularınızın istismar edildiği gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. Özel hayatınızı oluşturan insanlardan beklentilerinizi daha aşağıya çekmeniz sayesinde hayal kırıklıkları yaşamanızı bir nebze azaltabilirsiniz. Bağımlılıklar nedeniyle arkadaş ortamınızdan birileri ile yollarınızı ayırmanız mümkündür ama çaba gerektirebilir.


Başak;

İletişimsel bir konuda yürüttüğünüz mesleki projede sona gelinmiş olabilir. Haberleşme, fikir alış verişi ve muhtemelen satış, pazarlama ve medya yönetimi konularında süregelen bir kariyer konusunun sonuna gelinmiş ve değerlendirme safhasında girilmiş olabilir. Mevcut işinizle olan bağınızı sorgulama durumuna da gelmiş olabilirsiniz. Kişisel yetkinlikleriniz ve donanım zenginliğinizden ötürü, söz konusu kariyerinizle ilgili kalmak yahut gitmek üzerine kafa yoruyor olabilirsiniz. Aile müdahalesi kariyerinizle ilgili kararlarınızı etkileyebilir. Belki de babanızın yolundan gidebileceğiniz koşullara daha sıcak bakmaya başlayabilirsiniz. Sonuçlanmaya yakın bir projenizde son anda önemli bir destek alabilirsiniz. Özel hayatınızdaki monotonluk, keyifsizlik ve sevgisiz hissetme konusundaki olumsuzluklarınızı çocuklarınıza yansıtmamaya özen göstermelisiniz. Özel bir ilişkiniz mevcutsa, kıskançlık ve baskı gibi etkilere azami dikkat etmeniz gerekebilir. 


Terazi;

Sosyalleşme ve haberleşme ile ilgili bir süredir coşkulu ve bereketli hissetmenizin farkındalığına erişebileceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Kendinizi mercek altına alabilir, birçok açıdan değerlendirmeye tabi tutabilirsiniz. Hukuki bir meselede sonuca gelmiş olabilirsiniz. Majör bir eğitim sürecindeyseniz yahut yabancı kaynaklı bir misyon yüklenip belirli bir seviyeye ulaştırmışsanız şimdi oturup durum değerlendirmesini yapmanız gerekmektedir. Elinizdeki fırsatların bu durumu ne seviyeye çıkarabileceğini irdeleyeceksiniz. Ancak ebeveyn ve aile içi ilişkilerinizde baskı, ölüm korkusu ve duygusal istismar nedeniyle zor durumda kalabilirsiniz. Bu konuda olaylara azami gerçekçi bir yaklaşımla şekillendirmeye özen göstermelisiniz.  Bilgiye ulaşma ve karar alma konusunda çevrenizdeki insanlara tamamıyla güvenmemeyi öğrenmeniz gerekebilir. Size bilimsel veriler ve elle tutulur kanıtlarla yaklaşanlara itibar ediniz. Evliliğinize ve ortaklığınıza aile geleneklerini yansıtmamaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde sizin canınız sıkılacaktır. 


Akrep;

Maddi ve manevi kaynaklarınızın değerlendirileceği, sorgulanacağı bir dolunay yaşayacaksınız. Özellikle ortak kazanımlar ve mali yükümlülüklerin, miras konularının söz konusu olacağı ve irdeleneceği bir süreçte bulunuyorsunuz. Ortağınızın veya partnerinizin maddi durumunda bir iflas, kayıp veya benzeri bir durumla yüzleşebilirsiniz. Bir süredir ödemekte olduğunuz kredi veya borçlarda sona gelinmiş olabilir. Vergi borçlarınızda yapılandırmaya gidebilirsiniz veya borcunuzu kapatabilecek imkanı bulabilirsiniz. Sizi yatırım yapmaya iten ve aslında hayrınıza görünen bir fırsatı değerlendirme konusunda kararsız davranabilirsiniz. Kardeşlerinizin ve akrabalarınızın duygusal istismarına dikkat etmelisiniz. Bu kişilerle bir buçuk ay sürecek bir ilişki izolasyonuna hazır olmak durumudasınız. Sosyal ilişki ve yakın çevrenize verdiğiniz, yalnızca size ait bir fikir desteği nedeniyle kendi başarınızı baltaladığınızı fark edebilirsiniz. Ketum davranmanızda fayda var. Sonradan pişmanlık duymayasınız.


Yay;

İlişkiler ve evlilik alanınızda deneyimleyeceğiniz yılın bu son dolunayında, mevcut ilişkiniz veya ortaklığınız üzerinde değerlendirme yapabileceksiniz. Söz konusu ilişkilerde zorunlu bitişler gündeme gelebilir. Coşkulu ve olumlu bir modda olacağınız için oldukça humanist ve kollayıcı bir tavırla kararınızı verebileceksiniz. Beklemediğiniz bir manevi destek de bu süreçte işinize yarayabilir. Ortak bir konuda yürütülen plan sona ulaşmış olabilir. Alacağınız her türlü ayrılık veya devam kararının kaynağı sahip olduğunuz güç, inanç ve olumlu bakış yapısı olacaktır. Mevcut ikili ilişkilerinize ve ortaklıklarınıza daha kavrayıcı bir bakış açısıyla yaklaşma mantığı geliştirmeniz sizin hayrınıza olacaktır. Maddi durumunuz cidden zor bir aşamadan geçiyor olabilir. Bir buçuk ay sürecek bir yoksunluk dönemine hazırlıklı olmanız ve bu tatsız sürecin mutlaka geçici olacağını dikkate almalısınız. 

Oğlak;

Bir süredir yürüttüğünüz bir proje veya iş planı sona ulaşmış olabilir. Tedavi gördüğünüz fiziki yahut ruhsal bir rahatsızlıkta şifa bulabildiğiniz bir seviyeye gelinebilir. Bilhassa endişeli ve kendisini izole olmuş hisseden bir ruh haliyle sürdürmüş olduğunuz bir iş ilişkisinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Dolunay enerjisi bir sürecin sonuna gelinmesi ve o süreç hakkında olumlu veya olumsuz bir değerlendirme yapmayı gerektireceği, dolayısıyla bu değerlendirmenin hayatınızda bir farkındalık oluşturması beklenecektir. Bu farkındalık bu seferkinde mecburiyetten ve geçmişte tamamlanmadığından dolayı önünüze açılmış bir plan olabilir. Mantığınızın sesini dinlediğinizde doğru olan yolu kendiniz bulmuş olacaksınız. Karanlık tarafınızla yüzleşeceğiniz bir süreç sizi bekliyor olacak. Ayrıca aile ve ebeveyn ilişkilerinizde kalp kırmamaya, aşırı gerçekçi söylemleriniz nedeniyle hem kendinizi, hem de bu ilişkide olduğunuz insanları yaralamamaya dikkat etmelisiniz.

Kova;

Çocuklarınız ve evliliğinizle ilgili bir neticelenmenin yaşanabileceği dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Çocukların eğitimiyle ilgili bir süreç tamamlanabilir. Sizin için önemli bir değeri olan spekülatif bir konunun sonuna ulaşılmış olabilir. Komisyon karşılığı iş yaptığınız bir meslekteyseniz bitmiş iş karşılığında hak edişinize kavuşabilirsiniz. Sportif bir faaliyetinizde netice alabilirsiniz. Hobi olarak yürüttüğünüz bir konuda zaman eksikliği veya gerekli özeni gösteremiyor olduğunuz bahanesiyle son bulabilir. Eski bir arkadaşınızın sıkıntısını çözmek yahut onun için bir fikir üretmek isteyebilirsiniz. Bu konuda asla maddi külfete gireceğiniz bir atılım yapmamalı, yalnızca manevi destek vermelisiniz. Psikolojik olarak ağır bir döneme giriyorsunuz. Bilhassa kontrolünüz dışında gerçekleşen meselelerde ağır baskılar hissetmemeye, kendinize ait özgür alanı daraltan yapılara karşı dirençli olmaya çalışmalısınız. Önümüzdeki bir buçuk aylık dönemde kişisel gelişim ve psikolojik terapilere yönelmeniz faydanıza olacaktır. 

Balık;

Aileniz, ebeveyniniz veya akrabalarınızla ilgili ortak bir meselenin sonuna gelinmiş olabilir. Evinizden taşınmanızın gerektiği bir durum meydana gelebilir. Ailenizde belirli bir sürecin sonuna gelinmiş ve bu süreç sonunda değerlendirme yapılması icap edebilir. İşinizin gerektirdiği bir mekana taşınmanızı gerektiren bir durum ortaya çıkabilir. Yürüttüğünüz kariyerin karakterine uygun olarak kendinizde ortaya çıkan bazı gerçeklerin farkına varabilirsiniz. Kendinizle mesleki aksaklıklar nedeniyle yüzleşmeniz gerekebilir. Ne kadar olumlu ve donanımlı olduğunuzu bilerek durum değerlendirmesi yaparsanız, kendinizle ilgili en doğru kararı vereceğinizi görebilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Jüpiter'in bu ikilemdeki desteğine güvenin. Yani iç sesiniz, sezgileriniz ve kişisel öngörü yeteneğiniz en olumlu çıkarımı sağlamanıza son anda destek verecektir. Sürprizlere açık bir dönemdesiniz ancak arkadaşlık ilişkilerinize ve dahil olduğunuz kurumlardaki olumsuzluklara karşı tetikte olmanız gerekmektedir. 


Kişisel danışmanlıklar için "oytunislar@gmail.com" adresinden ulaşabilirsiniz.

Instagram : oytun_islar

Facebook : Oytun Işlar/İnsan Mühendisliği Kişisel Gelişim Danışmanlığı

Twitter : @oytunislar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder