23 Temmuz 2021 Cuma

24 Temmuz 2021 Kova Burcu Dolunayı ve Etkileri

 Yine bir dolunay sürecinden geçiyoruz. Bu sefer enteresan bir durum var. Çünkü aynı burçta bir ay içerisinde tekrarlanacak olan iki dolunayın ilkini deneyimlemiş olacağız. 24 Temmuz sabahı Kova burcunun 1.derece 26.dakikasında ilki, 22 Ağustos saat 15:01'de ise yine Kova burcunun 29.derece 36.dakikasında ikinci Kova burcu dolunayını yaşayacağız. 

Kova temasının özgürlük, bağımsızlık, kolektif bilinç, bilgelik, uzay ve havacılık, ileri teknoloji, isyan, ayaklanma ve sıradışılık kavramlarını temsil ettiğinden yola çıkarsak ilk Kova dolunayına odaklanıp bir takım şeyler yorumlayalım bakalım...

Yukarıda gördüğünüz dolunay haritası İstanbul merkezli açılmıştır. Yükselen yöneticisi Ay, Satürn ve Plüton arasında neredeyse eşit açı mesafesinde bulunuyor. Bu ilk dolunayın teması, ikili ilişkilerimiz ve tüm başkalarından edindiğimiz destekleri sembolize ediyor. Cidden artık kendi kanatlarımızla uçmamız gereken bir sürecin farkındalığını yaşıyoruz. Bu görünümde biraz da "her koyun kendi bacağından asılır" teması hakimdir. Dolunayın her iki dispozitörü de 24 Aralık tarihine kadar zorlayıcı bir kare açı bağlantısına sahip. Ağır bir başkaldırı ve isyan dürtüsü taşımaktayız. Bunu ilk olarak her türlü ilişkimizde ve evliliklerimizde hissediyor olmanın yükünü taşıyoruz. Dolayısıyla kopmaların meydana gelmesi de şaşırtıcı olmamalıdır. Üzerimize dar gelen giysileri çıkartma eğiliminde oluruz, değil mi?
İşte tıpkı bu benzetmeye uyabilecek şekilde, aldığımız kilolardan ötürü içine sığamadığımız gömlek, ayakkabı, külot vesaire ne varsa, çıkartıp atma eğiliminde bulunuyoruz. Benlik ihtiyacımızı kısıtlayan, özgürce uçmamızı engelleyen, anlamsız dırdır eden ve belki iyi niyetli de olsa gereksiz müdahil olabilecek kişileri imha etme yoluna gitmemiz doğaldır. Hele ki, akla zekaya aykırı davranışlar sergileyen, aklımızla oyun oynayan anlayıştakileri kolay sezip uzaklaştırmak veya layık oldukları konumda bırakmak doğru olacaktır. Merkür-Neptün üçgeni ve Neptün-Plüton sekstil açılarını doğru kullanmaya çalışmak gerekebilir. Zira Merkür-Plüton karşıtlığı oluşmaya başladığı için fikri baskılar, empoze edilen bilgiler, aslı astarı kesinleşmeden ortada buyruk gibi geçerli halde kabul edilen haberlerin kokusu da çıkmaya başlayacaktır. Bilhassa "plandemi" ile ilgili olan karanlık yaptırımların teker teker patladığını bu bir aylık Kova dolunayları sürecinde daha yakından algılama şansımız olacaktır. Dolayısıyla bir başkasının hayatına güncel konular üzerinden müdahil olmaya devam ederseniz o kişiyi kaybetme olasılığınız da yüksek olacaktır. Çünkü bağımsız ve kendi kafasına göre davranma eğilimin yüksek olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ortak amaç ve hedefler için dayanışma mümkündür ama kimsenin bir bakşasının kişisel alanına burnunu sokma özgürlüğü olmayacaktır. 

Dolunay haritasında Venüs ve Jüpiter karşıtlığına da değinmeden geçmemeli. Zira artık kasa enikonu boşalmış durumda ve öyle çalışmadan, çaba göstermeden yağsın paracıklar dönemi kapanmak üzere...Tatil bitti ve herkes evine döndüğü zaman maddi alanda acı gerçekle yüzleşmek epey can acıtacaktır. Musluk eskisi gibi gürül gürül akmamaktadır ve damlayanlarla da küveti doldurmak epey sıkıntılı olacaktır. Yine bu iki Kova dolunayı arasında kripto paralardaki düşüş trendi devam edecek gibi gözüküyor. Ancak altın ve dövizdeki yükseliş için 8 Ağustos'taki Aslan yeniayını beklemek gerekebilir. 

Kısacası Venüs-Jüpiter karşıtlığı maddi ve manevi değerlerimizde soğuk duş etkisi yaratabilir. Temkinli davranmakta ve harcamalarınıza çeki düzen vermekte fayda var. 




Gelelim dolunayın Türkiye üzerindeki etkilerine...Soldaki kombine harita "T.C Güneş Dönüşü - Kova Dolunayı" ve sağdaki ise "T.C. kurulum - Kova dolunayı" olarak iki ayrı koşulda inceleyip yorumları sıralamaya çalışacağım. 

- Süregelen plandemi harekatında toplumlara verilen bilgilerin artık belirli yapıların veya çetelerin elinde olduğu bilincini edineceğiz.

- Korku salma politikasında geçmişin izlerini aramamız gerektiğini algılayacağız

- Her uğursuzluğun belirli kişilerin ve oturtulan düzenin bir kurgusu dahilinde ilerlediğini fark edeceğiz.

- Madem yeni bir dünya düzeni dikte ediliyor. Bunun bize değil, belirli bir kitlenin faydasına hizmet ettiğini fark edip gardımızı alacağız. Gerekirse kolektif bir tepki, yahut başkaldırı gerektiği sonucunu çıkartacağız. "Bana dokunmayan yılan bin sene yaşasın" umarsızlığını taşıyanların teker teker hayatlarımızdan uzaklaştığını da göreceğiz. 

- Bu iki dolunay arasında Türkiye malesef maddi anlamda büyük tıkanıklıklara şahit olacak. Dolayısıyla maddi gücünüze güvenmemeye özen göstermemiz gerekiyor. 

- Ülkemizde ağırlanan azınlıkların büyük bir krize neden olduğu gerçeği ile yüzleşeceğiz

- Bayram tatili dönüşlerinde trafikte azami dikkati göstermezsek ölümcül kaza haberlerini almaya devam edeceğiz.

- Aslında en büyük sıkıntımız millet olarak zayıf bir hafızaya sahip olmamız ve bu nedenle birbirinin içinden çıkma siyasi otoritelere geçit vermemiz. Bu dolunayda bu gerçekle bir kere daha yüzleşeceğiz. 

- Dini dogmalara değil, ispatlanmış ve belirli bir retoriği olan manevi inanç kalıplarına inanmamız gerektiğini sorgulamaya başlayacağız. Zira son 6000 yıllık hikayelerin bizleri getirdiği noktanın dün için de, yarın için de aynı döngüde eşelenmek olduğunu fark edeceğiz. 

- Aklın ve elle tutulur bilimsel gerçeklerin ışığında ilerlememiz gerektiğine emin olmak zorundayız. Zira ne yazık ki son 2 yıldır maruz kaldığımız kakafoninin içerisinde "tasarlanmış" bir bilimin ışığında patinaj çekiyoruz. 

- Vergi gelirleri gibi devletin alacaklarıyla ilgili yine büyük sansasyonlar önümüze gelebilir. SBK ve benzeri "çökme" simsarlarıyla bağlantılı uluslararası yargılama ve dolaylı olarak ülkenin ekonomik sistemini krize sokacak sonuçlarla karşılaşabiliriz. 

- Medya üzerinde daha fazla baskı ve tercihli yayın hakkı ortaya çıkabilir. Sosyal medya söylemlerinize azami dikkat etmek zorundasınız. Bu alanda tolerans sıfıra indiği gibi, güven veren bazı medyatik kişiler üzerinde manipülasyonlar uygulanabilir. 

- 2017'den beri süregelen siyasi ittifaklarda çatırdamalar olabildiği gibi, beşi benzemez bir yerde olan mevcut durumda, aslında rengi gayet belli olan mihrakların birbiriyle yakınlaşması ve koşullu olarak al gülüm ver gülüm hesaplarına girişmesi mümkündür. 

- Belirli bir azınlığı temsil eden siyasi oluşumları kapatma, eğip bükme ve benzeri yaklaşımlar gündeme gelebilir. 

- Turizm ve eğlence mekanları ilgili süregelen baskılar yine bir kapanma ile sonuçlanabilir. Neredeyse 2021 yılının tamamına yayılan bu etki nedeniyle sert söylemler ve organize tepkiler oluşabilir. 


Kova dolunayının burçlar temelinde ne gibi etkilere sahip olduğunu çok genelgeçer bir ifadeyle aktarmak istiyorum. Zira Kova burcunun ilk derecesinde gerçekleşiyor. İkizler ve Terazi burçlarının bu derecesinde herhangi bir gezegen veya noktası olanlar için dolunay olumlu bir bitişe vesile olacaktır. Ancak Boğa, Akrep ve Aslan burçlarının benzer derecelerinde herhangi bir astrolojik noktası olanlara çok da olumlu getirisi olmayacağını belirtmek isterim.

- KOÇlar için dolunay kolektif alanda gerçekleşecek. Kurumsal bir meselenin sonuna gelmiş olabilirler ve bazı arkadaşlıklarını gözden geçirmek isteyebilirler. Gerekliyse de o arkadaşlıkları sonlandırmayı tercih edebilirler.

- BOĞAlar dolunayı toplumsal alanlarında yaşayacaklar. Kariyerleri ile ilgili bir bitiş sözkonusu olabilir. Ayrıca icra ettikleri meslekle ilgili önemli bir farkındalık elde etmelerini bekleyebiliriz. Hem Venüs hem de Uranüs etkisiyle bağımsız hareket etmeye eğilimli olmaları mümkündür.

- İKİZLER burçları için çok değerli bir bilinç atlaması yaşanabilir. Daha önce farkında olup da emin olamadıkları bir konuda kesin bir yargıya varmalarına destek olacak bir dolunay sürecindeler..."işte budur" denebilecek bir aydınlanma yaşayacaklardır. 

- YENGEÇ burçlarının dolunayı kriz alanlarında deneyimleyecek olması bir dezavantaj olabilir. Maddi kayıplar olabilir yahut süregelen bir borç batağından çıkmak için gerekli bilgiyi edinebilirler. Ortaklıklarını bozma eğiliminde olabilirler. Kayıp yaşama ihtimaline karşı tetikte olunmalıdır.

- ASLANlar için evlilikler ve ikili ilişkiler mercek altına alınacaktır. Tamam veya devam denebilecek bir süreçte ilerliyorlar. Keza iş ortaklıkları, danışmanlıklar ve kıran kırana pazarlıklar gündeme gelecektir. Süregelen bir ilişkideki gidişatın belirleneceği etkilerle sınanacaklarını hatırlatmak gerekir.

- BAŞAK burçları için sağlık ve çalışma ortamıyla ilgili bitişler veya farkındalıklar gündemde olacaktır. Süregelen bir tedavi sona erebileceği gibi bacak damarlarında ortaya çıkan rahatsızlıklar, dolaşım sorunları, kramplar, kasılmalar, kanda pıhtılaşma sorunları, bilek burkulmaları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca psikolojik durumun bedensel etkiler vermesi de muhtemeldir.

- TERAZİ burçları özel hayatlarına çekidüzen vermek için dolunay etkisinden faydalanabilirler. Yolunda gitmeyen ve baskı oluşturan aşk ilişkilerinden özgürleşmek mümkündür. Çocuklarının eğitim hayatıyla ilgili bazı keskin kararlar alınmak zorundadır. Özel hayatları mercek altında olacaktır.

- AKREPler için dolunayla birlikte evleri, yaşam alanları ve aileleri için bir sonuçlanma gündeme gelecektir. Evi taşıyabilirler, ebeveynlerinden ayrı bir yaşam sürmek için evi ayırabilirler. Kendi soyları ve aile köklerinden intikal eden enteresan bilgilere erişebilirler. 

- YAY burçlarını yakın çevreleri ve sosyal ağlarındaki kişilerle ilgili farkındalıklar karşılayacaktır. Kardeşler ve akrabalar mertebesinde yaşanabilecek bazı tatsız diyaloglar neticesinde küslükler gündeme gelebilir. Yolculuklarda dikkat edilmesi gereken bir süreçte olduğu unutulmamalıdır.

- OĞLAKlar için dolunay etkisi para ve kazanç alanında kendini gösterecektir. Kazanç elde edilen bir projede yolun sonuna gelindiği gibi, yetenekler üzerinden kazanılan gelirlerde kesinti yaşanması olasıdır. Beklenmedik bir harcama ve para çıkışına hazırlıklı olmak gerekebilir.

- KOVA burçları için önemli bir kırılım noktası oluşturacak dolunaylar, benlik alanında olacağından özgürlük ve bağımsızlık temaları önceliklidir. "Alıp başını gitme" arzusu yoğunlaşabilir. Kendi varoluşları ile ilgili çok güçlü farkındalıklar deneyimleyeceklerdir. Hayatın akışında belki de önemli bir yol ayrımında olduklarını farkedeceklerdir. 

- BALIK burçlarının bilinçaltı ve psikolojik alanda deneyimleyeceği bu dolunay, evhama kapıldıkları konularda büyük farkındalıklar geliştirmelerine sebebiyet verecektir. Süregelen dramatik gerçekliklerin sebep olduğu psikolojik izdüşümlerinin ne derece faydalı ve dönüştürücü olduğunu ayırt edeceklerdir. 


Hepinize hayırlı neticelere ulaşabileceğiniz bir dolunay süreci diliyorum. 



Kişisel danışmanlıklar için "oytunislar@gmail.com" adresinden ulaşabilirsiniz.


Instagram : oytun_islar


Facebook : Oytun Işlar/İnsan Mühendisliği Kişisel Gelişim Danışmanlığı


Twitter : @oytunislar






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder