29 Kasım 2020 Pazar

30 Kasım 2020 İkizler Burcunda Ay Tutulması

İstanbul saati ile 30 Kasım 2020 Pazartesi günü 12:30'da İkizler burcunun 8.derece 37.dakikasında bir Ay tutulması meydana gelecektir. Bu tutulma Kuzey yarıkürede bulunan Türkiye'den gözlemlenemeyecektir. 


Tutulma anının İstanbul merkezli haritasını yukarda görüyorsunuz.

Öncelikle tutulmanın olduğu burcu kısaca hatırlayalım. İkizler burcu fikir, düşünce, iletişim, ulaştırma, ticaret, eğitim, sosyal ilişkiler, sosyal mesafe, kısa yolculuklar, telekomünikasyon, fikir teatisi, münahazara, komşuluk, kardeşlik, akrabalık gibi temelinde iletişim olan tüm fenomenleri ve faaliyetleri barındıran bir burçtur. Ay tutulması ise, ay düğümlerinin bulunduğu aksta dolunay fazının oluşmasıdır. Her zaman güneş ve ay tutulmalarının kadersel etkileri olduğunu öne süreriz. Dolayısıyla kişinin veya kurumların olacakların önüne geçebileceği bir durum veya düzeltici ve önleyici faaliyet geliştirebilecek bir koşul olmadığını ifade eder. Tutulmaların kadersel etkiler taşımasının bir diğer bakış açısı da, her ne kadar meydana gelen etkiler olumsuz bile gözükse, mutlaka sistemin hayrına işleyen bir tarafı olduğu kabul edilir. Yani Ay tutulmasında berbat bir sonuçlanma ortaya çıksa da, zaman içerisinde bu oluşan kadersel bitişin mutlaka hayırlı bir başka oluşum için faydası mevcuttur.

Malum, tüm gezegende büyük tahribatlara zemin oluşturan bir süreçten geçiyoruz. Ancak bütün bu üst üste bimiş olan sıkıntıları tarih boyunca tekrar tekrar yaşamış olduğumuzu da hatırlamaktan imtina ettiğimizi söylemem gerekiyor. Bundan tam 19 yıl önce, yine İkizler burcunun 8.derecesinde, 30 Kasım 2001 tarihinde bir Ay tutulması deneyimlemişiz. Üstelik daha sert açıların bulunduğu, Satürn'ün tutulmaya kavuşum kurduğu bir fenomenden bahsediyorum. Tarih tekerrürden ibaretse ve döngüler hep benzer koşulları hayatlarımıza çekiyorsa 30 Kasım 2001 tarihli Ay tutulmasında gündemi neler meşgul etmiş kısaca hatırlayalım. Aşağıda sıraladıklarımın 2001 yılında ay düğümleri aksının 24 Ekim'de İkizler-Yay eksenine döndüğünü de hatırlatmak isterim. 

- Türkiye, cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biriyle çalkalanmaya devam ediyor.
- 11 Eylül saldırıları: New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne ve Pentagon'a saldırı düzenlendi. Saldırıyı El-Kaide örgütünün düzenlediği iddia edildi.
- Afganistan Savaşı: Amerika Birleşik Devletleri ve İngiliz kuvvetleri 11 Eylül saldırısından sonra Taliban'ın düzenine ve El-Kaide örgütüne karşı Afganistan'a saldırdı.
- Çin Halk Cumhuriyeti, Dünya Ticaret Örgütü'ne katıldı.
- Çin'e, ABD ile kalıcı normal ticaret statüsü verildi.
- Şarbon paniği
- Ortadoğu`da şiddet, 
- George W. Bush`un ABD Başkanı olarak göreve başlaması,
- Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç`in tutuklanması ve Lahey`e götürülmesi 
- Dünya ekonomisinin zayıflaması, 
- Avrupa`da deli dana ve şap hastalığı vakaları, 
- AB`nin yükselen gücü, ortak para birimine geçilmesi,
- G-8 zirvesinde çıkan olaylar ve Nepal`deki kraliyet ailesine yönelik katliam.
- 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Adalet ve kalkınma partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerine kadar güçlendirilmesi de bu benzer tutulma aksındaki fenomenler olarak kabul edilmelidir.

Ben yukarıda yalnızda 19 yıl önce aynı tarihte ve aynı derecede meydana gelen İkizler burcundaki Ay tutulmasının izdüşümlerini yazdım. Günümüzdeki gelişmeleri hepimiz çok iyi takip etmekteyiz. Benzerlikleri ve zaman içerisinde getirilerini de göz önüne aldığınızda, zaman yolculuğunda yalnızca bedenlerimizin yaş aldığını ayırt edebiliriz. Dolayısıyla dört gözle beklediğimiz 2021 yılındaki olasılıkların da üç aşağ, beş yukarı ne şekilde cereyan edebileceğini tahmin edebiliriz diye düşünüyorum. Tabi, Satürn ve Jüpiter'in Kova burcu transitlerinde karşılaştığımız detayları da bu yaşanmış döngülere katarsak genelgeçer öngörülerde bulunmak zor olmayacaktır. 

Güneş ve Ay tutulmalarının, içlerinde bulundukları astrolojik akslardaki ay düğümlerinin transitlerine göre nitelendirilebileceğinden yola çıkarsak, 24 Ekim 2001 - 13 Mayıs 2003 arasında deneyimlediğimiz kadersel süreçlerin benzerlerini ve izdüşümlerini tekrarlıyor olmamızı söylemek zor olmayacaktır. 

Konudan fazla uzaklaşmadan 30 Kasım günü kesinleşecek olan Ay tutulması hakkında biraz daha ilerleyelim. 

Tutulma haritasının yükselen burç yöneticisinin, haritanın 12.evine sıkışması ve hem Merkür ile üçgen, hem de Jüpiter ile kavuşumda olması, bilhassa kolektif bir kurtuluş için değerli farkındalıkların ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. Emin olun, tüm bu tımarhanevari gerçekliklerin geri planında, hepimizin selameti için çalışan bir zihin mevcut. Güneş'in ve Ay'ın dispozitörlerinin, haritanın yükselen burç yöneticisiyle kurduğu uyumlu açıların ciddi anlamda faydası olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla "inceldiği yerden kopsun" serzenişlerine değil, akla mantığa uyan, insani çıkarımlara itibar edilecek tavsiyelere yönelmelisiniz. Kolektif bir öğretiye sahibiz. Şu aşamada çok da ön planda olmasa da, 17 Aralık 2020'den itibaren optimum şartarın sağlanabileceği bir sürece başlamamız adına umut vaadediyor. 

Temanın iletişim ve sosyal mesafe olduğu, Venüs ve Uranüs arasında karşıtlığın da bu süreci domine ettiği düşünülürse, Ay tutulmasının bir başka kadersel getirisi de küflenmiş, zamanı geçmiş, misyonunu çoktan tamamlamış olan sosyal ilişkilerimizi artık tarihe bırakma zamanı geldiğini fark etmek olacaktır. Sosyal mesafeyi değil, fiziksel mesafeyi kontrol altında tutmamızın bilincine erişebileceğiz. Yalnızlaşmaktan daha çok, tek olmak veya tek başımıza özgür bir birey olmayı öğrenmek için bu Ay tutulmasının getirileri oldukça değerli gözüküyor. Krizli ilişkilerden ayrışmamız gerektiğini gözümüze sokuyor gerçekliğimiz...ayrıca menfaat birliği kurmak zorunda olduğumuz tüm ilişkilerin günün birinde karabasana dönüşeceği farkındalığına yine bu Ay tutulması sayesinde erişebileceğiz. Para, şan, şöhret, kaşıkla verirken kepçeyle geri alınan menfaat yapılarından söz ediyorum; artık tüm dünya bağımsızlığın ve bireyciliğin ön planda olduğu bir yapıya evriliyor. Başkalarının uydusu olmaya ne kadar katlanabilir ki bir insan evladı?

Güneş ve Ay tutulmaları bütün burçları etkiler, kaderseldir ve İkizler burcunda olduğu için tüm hava burçlarına iyi gelir, yahut şu burçları zorlayacaktır diye serzenişlere itibar etmeseniz iyi olur. İkizler, Terazi ve Kova burçlarının 8.derecesine yerleşmiş bir kötücül gezegen varlığı mevcutsa "çok şanslısınız" demek aşırı genelgeçer bir bakış açısıdır. Dolayısıyla transit hareketler hem doğum haritalarındaki konumları, hem de güneş dönüşü dediğimiz bir yıllık yaş döngülerinin kurgulandığı haritalardaki yerleşimlerine göre yorumlanmalıdır. Söz konusu Ay tutulması transit bir astrolojik fenomendir ve her kişiyi, ulusu, meseleyi ayrı ayrı etkileme ve ayrı yaşam alanlarındaki konuları gündeme getirmekle açıklanabilir. 

Doğum haritanızdaki konumlar bir yana, tam bir öngörü sahibi olabilmek için, içinde bulunduğunuz yaş döngüsüne ait haritadaki göstergeleri doğru okumak gerekecektir. 

Mesela bunu gerçeklemek üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin güneş dönüşü haritası üzerine yerleştirip yorumlamaya çalışalım. 

Ay tutulması TC Güneş dönüşü haritasının 7.ev alanına denk geliyor. Bu görünüme istinaden madde madde olasılıkları sıralamaya çalışacağım. Bir tutulmanın etkisinin +/- 6 ay sürdüğü iddia olunsa da, geçirmiş olduğumuz bir ay önceki Boğa burcu dolunayından itibaren bu etkiyi daha sert hissettiğimizi savunuyorum. 

Bilhassa siyaset arenasındaki konu başlıkları, haber ve bilgilerin itibar edilmeme olasılıklarının arttığını görüyoruz. İkizler burcunun iletişim, haberleşme, bilgi edinme, eğitim, öğretim gibi konuları kapsadığını aklımızda tutarak, temanın hep bu konularla gündeme taşındığını söylemek güç değildir.

- Siyaset arenasındaki istifa furyaları
- Yönetimde kadın figürlerin öne çıkmaya başlaması (ay-venüs üçgeni)
- Adalet, eşitlik, hak ve hukuk konularında reform arayışları ve bu konuların gündeme oturması (ay ikizler-venüs terazi üçgen)
- Türkiye'nin ekonomik veya askeri ittifaklarının nitelik değiştirmesi 
- Katar'a tanınan imtiyazların ve çeşitli alanlardaki satış anlaşmalarının gündeme oturması
- Pandemi yasaklarının tekrar gündeme gelmesi ve bunun ardında kamuoyunun fitne ve fesat düşünmesine sebep olan bilgi yoğunluğu
- Toprak bütünlüğüne zarar vereceği öne sürülen manda ve himaye söylentileri (ay-chiron karesi)
- Tutulmanın MC noktasının, T.C. solar return haritasının ASC açısına kavuşması, bir bakıma ortaya dökülen kimi gerçek, kimi aspargas haberler nedeniyle kitlesel bir uyanışın da ayak izlerinin duyulması olarak açıklanabilir. Bu ay tutulması süresince sürekli olarak peşpeşe önümüze serilen bilgi kakafonisinde, akla mantığa ters düşen bazı gelişmeler karşısında kolektif bir bilincin uyanması aslında bir bakıma olumlu bir etki olarak kabul edilebilir. 
- İlköğretim düzeyindeki kurumların uzun bir süre açılmama ihtimalinin iyice belirginleşmesi. Bununla birlikte eğitim sisteminin online olmasının zaruri hale dönüşmesi. 

Aslında Türkiye'nin içinde bulunduğu yaş döngüsündeki "anaretik" derecedeki Ay ve Merkür'ün büyük bir değişimin ayak izlerini gösterdiğini söylemek de zor olmayacaktır. İkizler burcundaki Ay tutulmasının dispozitörleri olan bu ikilinin, konumları ve nitelikleri bakımından hızlı ve beklenmeyen bir değişime işaret etmelerini eklemek istiyorum. 2021 yılındaki olasılıkları bir başka makalemde paylaşacağım. 


Her ne kadar genelgeçer yorumlar olacağını düşünsem de, burçlar temelinde ay tutulmasının etkilerinden de kısaca bahsetmek istiyorum. Yükselen burçlarınıza göre okumanızı tavsiye ediyorum.



Koç;
Hayatınızdaki her türlü iletişimle ilgili durum değerlendirmesi yapabileceğiniz bir tutulma deneyimliyorsunuz. Kardeşler ve komşularla olan ilişkilerde izlenen tutum üzerine kafa yorabilirsiniz. Bu alandaki kişilerden doğruyu yansıtmayan bilgiler alabilirsiniz. Hayal kırıklığı yaşamanıza sebebiyet verecek bir gerçekle yüzleşebilirsiniz. Medya, ilk/ortaöğretim, pazarlama, satış ve benzeri konularda yürütülen bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu sonuçlanmaların duygusal olarak size ne hissettirdiği tarafıyla ilgileneceksiniz. Venüs-Uranüs karşıtlığı etkili bir tutulma olduğundan, ilişkilerinizle ve maddiyatla ilintili içsel çatışmalara hazırlıklı olmalısınız. 

Boğa;
Maddi kaynaklar ve manevi değer alanlarınızda yaşayacağınız tutulma etkisi, öncelikli olarak ortak gelirleriniz ve mali yükümlülüklerinizdeki yetersizliklerin bilincinde olup önünüzdeki süreçte neler yapabilirim bilgisini gündeme getirecektir. Maddi kaynaklarınızla ilgili duygusal bir yetersizlik yahut tatminsizlik hissetmeniz mümkündür. Ortaklaşa kazanımları ve alacaklarınızı elde ettiğiniz yöntem ve şekil şartlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Manevi olarak kendinizi yetersiz ve duygusal olarak çökmüş hissedebileceğiniz bir durum yaşanabilir. Evlilik ve ortaklıklarınızla ilgili kopmalara da hazırlıklı olmanız gerekecektir. 

İkizler;
İlişki ve ortaklıklar alanında deneneceğiniz bir tutulma sürecinde bulunuyorsunuz. Özel ilişkinizde, mevcutsa evliliğiniz ve ortaklığınızda bir kırılma noktası deneyimleyebilirsiniz. Bu işaret ettiğim ilişkilerinizde ne kadar tatmin oluyorsunuz, devam edip etmemek yahut uyum sağlamaya çabalayıp tamir etmek mi işinize gelecek gibi irdelemeleri yapmak durumunda olacaksınız. Bilinçaltınızda kontrolünüz dışında gelişen vazgeçme dürtüsünün ikili ilişkilerinize kriz mi yoksa itici güç mü sağladığını algılayabileceksiniz. Tüm bu maruz kaldığınız etkiler de benliğinizi eğitecek nitelikte deneyimler kazanmanıza sebebiyet verecektir. 

Yengeç;
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz tutulma sürecinde ana tema psikolojik sağlamlığınız ve hayatınızdaki görevlerle yüzleşmeniz olacaktır. Bilhassa ruhsal veya psikolojik bir rahatsızlığınız gün yüzüne çıkabilir. Olumlu ve hayata coşkuyla bakmaya eğilimli düşüncelere yönelebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişmiş bir mesele ile ilgili duygusal tepki geliştirmeye meyilli halde olabilirsiniz. Zihinsel farkındalıklarınızda gerçekçi sonuçlar edinmeye çalışabilirsiniz. Hedeflediğiniz bir işle ilgili olumsuz sonuç alınması psikolojik olarak sizi rahatsız edebilir. Eğer süregelen bir aşk ilişkiniz mevcutsa, size psikolojik yük getirebilecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bırakıp gitme arzusu taşıyor olabilirsiniz.

Aslan;
Sabah saatlerinde kesinleşecek olan tutulma, sizin arkadaşlıklar ve kişisel umutlarınızla olan duygusal farkındalıklarınızı tetikleyecektir. Dahil olduğunuz bir etkinlikte beklentinizin karşılanmadığını fark edebilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizde zihinsel olarak sizin seviyenizde olmadığına inandığınız kişileri kendinizden uzaklaştırmayı tercih edebilirsiniz. Özel hayatınıza dönük coşkulu ama içe kapanık durum nedeniyle arkadaş ortamlarıyla planladığınız etkinlikleri yapamıyor olmanız gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. Duygusal ilişkinizde gerçeği yansıtmayan bir durumla karşılaşabilirsiniz. İdealist ve yardımsever duygularınızın istismar edildiği gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. Çevrenizi oluşturan insanlardan beklentilerinizi daha aşağıya çekmeniz sayesinde hayal kırıklıkları yaşamanızı bir nebze azaltabilirsiniz. 

Başak;
İletişimsel bir konuda yürüttüğünüz mesleki projede sona gelinmiş olabilir. Haberleşme, fikir alış verişi ve muhtemelen satış, pazarlama ve medya yönetimi konularında süregelen bir kariyer konusunun sonuna gelinmiş ve değerlendirme safhasında girilmiş olabilir. Mevcut işinizle olan bağınızı sorgulama durumuna gelmiş olabilirsiniz. Kişisel yetkinlikleriniz ve donanım zenginliğinizden ötürü, söz konusu kariyerinizle ilgili kalmak yahut gitmek üzerine kafa yoruyor olabilirsiniz. Annenizle olan iletişiminizde temkinli olmalısınız. Sonuçlanmaya yakın bir projenizde aksaklık ve olumsuzluk kaydetmeniz mümkündür. İkili ilişkilerinizdeki bağımlılıklardan kurtulmak için çabalayabilirsiniz.Diğer taraftan yüklü olduğunuz hatalı ve kriz yaratan inanç kalıplarından ayrışma şansına sahipsiniz.

Terazi;
İnanç ve öğretileriniz ile ilgili kırılmalar ve bitişler deneyimlediğiniz bir tutulma sürecinde bulunuyorsunuz. Kendinizi mercek altına alabilir, birçok açıdan değerlendirmeye tabi tutabilirsiniz. Hukuki bir meselede sonuca gelmiş olabilirsiniz. Majör bir eğitim sürecindeyseniz yahut yabancı kaynaklı bir misyon yüklenip belirli bir seviyeye ulaştırmışsanız şimdi oturup durum değerlendirmesini yapmanız gerekmektedir. Elinizdeki fırsatların bu durumu ne seviyeye çıkarabileceğini irdeleyeceksiniz. Belirli bir konuda yeterince bilgi sahibi olduğunuzu ve elinizdeki verilerle belirli kalıpları yıkabileceğinize emin olabileceksiniz.

Akrep;
Paylaşımlarınızın ve menfaat alanınızın sorgulanacağı bir tutulma yaşayacaksınız. Özellikle ortak kazanımlar ve mali yükümlülüklerin, miras konularının söz konusu olacağı ve irdeleneceği bir süreçte bulunuyorsunuz. Ortağınızın veya partnerinizin maddi durumunda bir iflas, kayıp veya benzeri bir durumla yüzleşebilirsiniz. Bir süredir ödemekte olduğunuz kredi veya borçlarda sona gelinmiş olabilir. Vergi borçlarınızda yapılandırmaya gidebilirsiniz veya borcunuzu kapatabilecek imkanı bulabilirsiniz. Sizi yatırım yapmaya iten ve aslında hayrınıza görünen bir fırsatı değerlendirme konusunda kararsız davranabilirsiniz.Evliliğiniz veya ortaklığınızda beklenmedik bir yıkım sözkonusu olabilir. 

Yay;
İlişkiler ve ortaklıklar alanınızda deneyimleyeceğiniz bu tutulmada, mevcut ilişkiniz veya ortaklığınız üzerinde değerlendirme yapabileceksiniz. Söz konusu ilişkilerde zorunlu bitişler gündeme gelebilir. Coşkulu ve olumlu bir modda olacağınız için oldukça humanist ve evrensel bir bakış açısıyla kararınızı verebileceksiniz. Beklemediğiniz bir düşmanlık açığa çıkabilir. Ortak bir konuda yürütülen plan sona ulaşmış olabilir. Alacağınız her türlü ayrılık veya devam kararının kaynağı sahip olduğunuz güç, inanç ve olumlu bakış yapısı olacaktır. Mevcut ikili ilişkilerinize ve ortaklıklarınıza daha kavrayıcı bir bakış açısıyla yaklaşma mantığı geliştirmeniz sizin hayrınıza olacaktır. 

Oğlak;
Bir süredir yürüttüğünüz bir proje veya iş planı sona ulaşmış olabilir. Tedavi gördüğünüz fiziki yahut ruhsal bir rahatsızlıkta şifa bulabildiğiniz bir seviyeye gelinebilir. Bilhassa sürdürmüş olduğunuz bir iş ilişkisinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Tutulma enerjisi kadersel bir sürecin sonuna gelinmesi ve o süreç hakkında olumlu veya olumsuz bir değerlendirme yapmayı gerektireceği, dolayısıyla bu değerlendirmenin hayatınızda bir farkındalık oluşturması beklenecektir. Bu farkındalık bu seferkinde mecburiyetten ve geçmişte tamamlanmadığından dolayı önünüze açılmış bir plan olabilir. Mantığınızın sesini dinlediğinizde doğru olan yolu kendiniz bulmuş olacaksınız. 

Kova;
Çocuklarınız ve özel hayatınızla ilgili bir neticelenmenin yaşanabileceği tutulma sürecinde bulunuyorsunuz. Çocukların eğitimiyle ilgili bir süreç tamamlanabilir. Sizin için önemli bir değeri olan spekülatif bir konunun sonuna ulaşılmış olabilir. Komisyon karşılığı iş yaptığınız bir meslekteyseniz bitmiş iş karşılığında hak edişinize kavuşabilirsiniz. Sportif bir faaliyetinizde netice alabilirsiniz. Hobi olarak yürüttüğünüz bir konuda zaman eksikliği veya gerekli özeni gösteremiyor olduğunuz bahanesiyle son bulabilir. İki alternatifli sonuçlardan siz kendinize uygun olanı seçmek zorunda kalacaksınız. 

Balık;
Aileniz, ebeveyniniz veya korunma alanınızla ilgili bir meselenin sonuna gelinmiş olabilir. Evinizden taşınmanızın gerektiği bir durum meydana gelebilir. Ebeveyninizi ilgilendiren belirli bir sürecin sonuna gelinmiş ve bu süreç sonunda değerlendirme yapılması icap edebilir. Aile köklerinizle ilgili bir bilgiyle yüzleşmeniz gerekebilir.  İdealize ettiğiniz bazı durumların aslında sizin kendi kendinize var ettiğiniz bağımlılıklar olduğunun farkına varabilirsiniz. Ne kadar olumlu ve donanımlı olduğunuzu bilerek durum değerlendirmesi yaparsanız, kendinizle ilgili en doğru kararı vereceğinizi görebilirsiniz.


Kişisel doğum haritalarınızın detaylarını öğrenmek, güncel etkilerle ilgili tavsiyeler almak ve bir yıl boyunca maruz kalabileceğiniz etkileri kronolojik olarak öğrenmek isterseniz tarafımdan danışmanlık alabilirsiniz.

Tüm iletişim bilgilerimi aşağıda paylaşıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan günlük yorumları takip edebilirsiniz. 

Facebook : Oytun Işlar - İnsan Mühendisliği Kişisel Gelişim Danışmanlığı

Twitter     : @OytunIslar

Instagram : @oytun_islar

whatsapp : +90 532 4141877

e-mail      : oytunislar@gmail.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder