22 Mart 2020 Pazar

Satürn Kova Burcunda




Uzun zamandır astroloji ile ilgili herhangi bir makale ve bilgi paylaşmadığımı fark ettim. Sanırım benim için zaman 26 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen o meşhur Güneş tutulması ile dondu. Çünkü nereden baksanız 2019 yılı boyunca o tutulmanın etkileri üzerine varsayımlarda bulunmakla zaman geçirdim. 2020 yılı için herhangi bir öngörü sunmamayı tercih ettim. Zira çarşambanın gelişi pazar gezesinden belli olurmuş. İçimden herhangi bir öngörü sunmak ve diğerlerinin mütemadiyen aynı kelimelerle aynı sözlemleri tekrarladığı bir tutum içinde olmak istemedim.

Oğlak burcunda yoğun bir stelyum (üçten fazla gezegenin aynı burçta olması) meydana gelmişken, güney ay düğümü burada ve üstelik "kadersel" başlangıçların en yoğun etkisinin olacağı bir Güneş tutulması hayatlarımıza şekil vermiş oldu. Aynı görünümün M.S.729 yılında gerçekleştiğini yazmıştım. Bu tarihe ait fazla bilgi sahibi olamadığımız için keskin olasılıkları sıralayamamıştım. Ancak bu Güneş tutulmasından 5 gün sonra başlayan 2020 yılının ilk 3 ayını neredeyse geride bırakacağız. Global olarak ne olaylar deneyimlediğimizi takdirinize bırakıyorum.

Herneyse yaşanan yaşandı. Cehennemin kapıları açılmış oldu...veya birileri o kapıları bilinçli olarak açtı. Konumuz şu anda bunu irdelemek değil; çünkü zaman hızlı akıyor ve en basitinden "zaman" algısını betimleyen "SATÜRN", 20 Aralık 2017'den beri transitte (ilerlemede) bulunduğu Oğlak burcundan yarın sabah 07:00 itibarıyla bir sonraki burç olan Kova'ya geçiş yapacak.

Satürn astrolojide Oğlak ve Kova burcunun doğal yöneticisidir. Bu satırları okuyan birisinin "doğal yöneticilik" kavramını biliyor olduğunu farz etsem de, gelen bazı sorulara açıklık getirmekte fayda görüyorum. Klasik astroloji ve Modern astroloji olmak üzere zaman içerisinde ayrışma meydana gelmiş. Aslında ayrışmadan ziyade gelişen keşifler ve kuramlar neticesinde bu ayrım gerçekleşmek zorunda olmuş. 20.yüzyılın başından itibaren keşfedilen jenerasyon gezegenleri olan Uranüs, Neptün ve Plüton modern astolojinin kapılarını aralamış. Bu gezegenlerin keşfedilmesine kadar geçen zamanda Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn, astrolojiyi anlamlandırma konusunda yeterli görülmüş. Mevcut gezegen sayıları burçları karşılamadığı için Akrep, Kova ve Balık burçlarını temsilen Koç, Oğlak ve Yay burçlarını yöneten gezegenleri yerleştirmişler. Dolayısıyla Uranüs, Neptün ve Plüton'un keşfinden sonra tekrarlayan gezegen yöneticiliklerinde, burçların özelliklerine göre dağıtımı düzenlemişler. Bu durumda Uranüs Kova burcuna, Neptün Balık burcuna, Plüton da Mars'ın bir üst oktavı olarak betimlendiği için Akrep burcuna mal edilmiş. Klasik astrolojiye göre Satürn hem Oğlak hem de Kova burçlarının yönetici gezegeni olarak tanımlanmaktadır. Kova burcu ile alakalı bir analiz yaparken Uranüs'e de bakmak icap edebilir. Bilmeniz gereken temel konu, Satürn Kova burcunda güçlü ve etkin çalışır. Şakaya gelmez ve öğretilerini doğru değerlendirmek gerekir. Cehalete, yobazlığa, ihanete ve kolektif işleyişe zarar verebilecek her türlü engele ceza ile karşılık verir.

Özetlemek gerekirse, 22 Mart 2020 sabah saat 06:59-07:00 İstanbul saatine göre Satürn Kova burcuna geçiş yapacak. 10 Mayıs 2020 tarihine kadar bu burcun ilk derecesine kadar ilerleyip 29 Eylül 2020 tarihine kadar tekrar Oğlak burcunun 25.derecesine kadar gerileyecek. Yani aslında Kova burcuna şöyle bir adım atıp tekrar geri çıkacak. Tekrardan Kova burcuna girip ilerleyişi 17 Aralık 2020 tarihine denk geliyor. Yani biz astrologların bu Satürn'ün burç değiştirme konusunu 17 Aralık'ta tekrar kaleme almamız gerekebilir.

Bu şekilde, yılda bir kez yaklaşık 4 aylık periyodlarla retro yapıp ilerlemesiyle beraber Satürn 8 Mart 2023'e kadar Kova burcu transitine devam edecek.

Satürn'ü Kova burcunda olan birisinin hayatını nasıl etkiler; biraz ondan bahsedeyim.
Satürn Kova kişisi çevresinde başkalarından farklı görünmekten korkar. Toplumda kendisinden farklı olan kişilere tolerans göstermek ister ama bunu yaparken suçlanmaktan ve dışlanmaktan da korkar. Çocukluk yıllarından itibaren bulunduğu çevreye uyum sağlamak ve yaşam tarzıyla dışlanmamak için endişe taşır. Diğer yandan orijinal görünmek ve sıradan biri sayılmamak için çabalar.
Satürn'ü Kova burcunda olan kişiler arkadaşlarına oldukça düşkün olurlar, ama ilk bakışta çok arkadaş canlısı olan kişilere kolayca güvenmezler. Güçlü bir toplumsal sorumluluk duygusuna sahiptirler. Sosyal sınıf farklılıklarına karşı mücadele etmekten çekinmezler. Teknolojik yeniliklerden hoşlanırlar ve teknik tarafları güçlüdür. Kendilerinden yaşça büyük insanlarla çok iyi anlaşırlar ve otorite figürleri ve patronları gibi yönetici kişilerle arkadaşça bir ilişki kurmak isterler. Babaları çocukluk yıllarında evde durmayan, genellikle kendi arkadaş veya iş çevresi ile vakit geçiren biri olabilir.  Babalarıyla arkadaşça bir ilişki kurmak isterler ve onlarla birlikte vakit geçirmekten hoşlanırlar.

Astrolojide Satürn zamanı temsil eder demiştik. Dolayısıyla Satürn döngüleri kişilerin yaşamında önemli yol ayrımları ve yapı taşlarını ifade eder. Satürn kişilerin doğum haritasında 29 yılda bir aynı derece ve dakikaya geldiğinde "olgunlaşma" çağına adım atarlar. Dolayısıyla 6 Şubat 1991 - 29 Ocak 1994 arasında doğan kişiler artık olgunlaşma dönemine girmiş bulunuyorlar.

Ayrıca Satürn Kova burcu transitinde tarihte ne olaylar olmuşsa, tarihin tecelli etmesi ve aynı temalar olmasa bile benzer meseleler ile karşılaşmamız mümkündür. Bakalım bir önceki Satürn Kova transitinde neler olmuş...

- 1991 yılında SSCB dağıldı. Varşova Paktı fesedildi.
- Birlik üyesi ülkeler Satürn Kova tansitinin daha ilk yılında teker teker bağımsızlıklarını ilan ettiler.
- 9 Yıllık Anap iktidarı muhalefete düştü.
- İlk kez özerk radyo istasyonları yayına başladı.
- Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki terör olayları henüz biten Körfez savaşı sonrasında giderek yoğunlaştı.
- Özerklik ve bağımsız devlet olma durumu siyasal ve sosyokültürel olarak global bir mesele haline geldi.
- Scengen Anlaşması yürürlüğe girdi ve Avrupa'da sınırlar ortadan kaldırıldı.
- 1992 yılının ilk günlerinde bu sefer Yugoslavya dağıldı. Bir kaç ay sonra ise Bosna Savaşı patlak verdi.
- Türkiye'de çok yoğun süikast yapılan bir dönemdir Satürn Kova transiti...
- Büyük şehirlerde doğalgazın ısınma kaynağı olarak yaygınlaşması
- Avrupa Birliği kuruldu
- İstanbul - Ankara arasında elektrikli tren bağlantısı ilk bu dönemde gerçekleştirildi.
- SSCB ve Yugoslavya'dan sonra Çekoslovakya da iki ayrı devlet halinde bölündü.
- Özel televizyon kanalları yayına başladı
- Dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal görev süresi içindeyken hayatını kaybetti
- Türkiye'de İlk cep telefonu kullanımı başladı.
- Madımak Oteli katliamı meydana geldi.
- Türkiye'nin ilk haberleşme uydusu TÜRKSAT-1, fırlatıldıktan 12 dakika 12 saniye sonra okyanusa düştü.

Yukarda tarih sırasına göre sıralamaya çalıştığım olaylarda özerklik, bağımsızlık, devlet büyüklerinin kaybı veya süikastı (askerler, diplomatlar, siyasetçiler, gazeteciler), sınırların ortadan kalkması veya devletlerin çok parçaya ayrılıp özerkliklerini ilan etmesi, teknolojik yeniliklerin yanında yüksek ölüm oranlı taşıt kazaları da yaşanmıştı.

Uzay ve havacılık yanında telekomünikasyonun güçlendiği bir dönem olan bir önceki Satürn Kova döngüsündeki olaylara göz attığımızda ve günümüze olan izdüşümü üzerinde fikir ürettiğimizde;

22 Mart 2020 - 8 Mart 2023 arasında;
- Doğal yollardan veya müdahale ile ülke ittifakları, sınırların ortadan kalkması veya özerklik amacıyla toprak kayıpları beklenebilir.
- Ulus devlet felsefesi sorgulanabilir
- İnsanlara çip takılması veya insan klonlama gibi projeler
- Uzay ve havacılık alanında önemli buluşlar ve keşifler
- Global alanda süikastler veya önemli liderlerin kaybı
- Özerk olma hedefiyle azınlıkların ayaklanması veya yönetimlerin azınlıklara baskı uygulaması

Asıl 10 Mayıs - 17 Aralık 2020 tarihleri arasında bu Satürn'ün retro yapıp tekrar Plüton ile kavuşmaya gitmesi üzerinde ciddi ciddi düşünmek gerekecektir. Dolayısıyla şimdilik 10 Mayıs'a kadar hangi alanlarda ne gibi öğretiler edinmeli ve maruz kaldığımız durumlar hakkında nasıl bir aksiyon planı geliştirebiliriz diye global anlamda iş birlikleri oluşturmamız gerekecektir.

Kova burcu tek başına hareket ederken doğru ve akılcı iş birlikleri kurmaya karşılık gelir. Özgürlüğü elden bırakmayıp bütünün hayrına kafa yorma yetisine sahip olmakla ilişkilendirilir. Cehalet, budalalık ve insanlığı gerileten tüm ayrıntılardan uzaklaşmak Satürn Kova transitinin öğretilerinden olmak zorundadır.

Bir önceki döngü epey çalkantılı olmuştu. O dönemde neler öğrendiğimize doğru şekilde odaklanmamız gerekiyor. İki önceki döngüde neler olduğunu merak edenleri bir zahmet, 4 Ocak 1962 - 17 Aralık 1964 tarihleri arasına göz gezdirmesini tavsiye ederim. Mesela benim ilk aklıma gelen Kennedy süikastı...bir de tabi ABD'nin Vietnam (Hindiçini) savaşına dahil olması

Dünün topla tüfekle yapılan savaşları (insan kırımları) acaba bugün yüksek teknoloji ürünü olan biyolojik silah ve virüslerle mi gerçekleştiriliyor?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder