6 Ocak 2019 Pazar

6 Ocak 2019 Oğlak Burcunda Güneş Tutulması

Yılın ilk güneş tutulmasından merhabalar,

Kesinleşmesine saatler kala bu kritik parçalı güneş tutulmasının etkilerini kendime göre yorumlamak istedim. Klasik olacağı şekilde tutulmasın kesinleşmesine saatler kala yazmamın sebebi ne yazık ki sosyal medyada bazı kişilerin fikir ve yazı hırsızlığının, söz ve emek aşırmalarının bir nebze önüne geçmektir.

Oğlak burcunun 15.derece 24.dakikasında kesinleşecek olan parçalı güneş tutulmasının kesinleşme anı yukarıda görülmektedir. İstanbul saati ile 04:27'de kesinleşecek olan bu tutulma Türkiye'den gözlemlenemeyecektir. Güneş tutumasının güçlü bir yeniay fazında gerçekleştiğini sanırım artık hepimiz biliyoruz. Bu seferki tutulma biraz daha farklı. Çünkü Merkür, Satürn ve Plüton bu tutulmaya yakın derecelerde seyrediyorlar. Merkür ile başlayıp Güney Ay Düğümü ile biten Oğlak burcunda epey yoğun transitler mevcut. Tabi ki bu transitler tutulmanın etkisini ve niteliğini de güçlendirecek katkılar sunuyor. Yeniay fazlarının yeni enerjiler sunduğu, güçlü başlangıçlara şahitlik ettiğini tekrarlıyoruz ya; bu tutulma da tam böyle bir başlangıcı bünyesinde barındırıyor. 

Bir kere Satürn kendi yönettiği burçta ilerliyor. Büyük değişim/dönüşüm gezegeni Plüton da bu alanda seyrediyor. Tutulma anının yükselen burcu Akrep ve Plüton Akrep burcunu yönetiyor. Akrep burcunun asli yönetici gezegeni Mars da güçlü ve yönetici konumunda olduğu Koç burcunda ilerliyor. Güncel transitlerde yalnızca Uranüs durağan halde bulunuyor. Yarın onun da retrosu bitmiş olacak. Bulunduğu konumda zararlı veya düşük enerjiyle çalışan yalnızca Ay ve Venüs mevcut. Onların dışında Mars, Jüpiter, Satürn ve hatta Neptün yönettikleri burçlarda kararlılıkla ilerliyorlar. 

Satürn ve Plüton varlığı insanları ürkütse de olumlu bakış açısıyla irdelendiğinde, her ikisinin de bu dolunaya verdiği katkı azımsanamaz kadar değerlidir. 

Ciddiyet, kararlılık, kurallı ve eksikliğe mahal vermeden başlatılan tüm somut işlerde kazanç elde etmek mümkündür.

Olayın teması tek cümle ile açıklanabilir. Süslemeye veya sakız gibi uzatmaya da hiç gerek yoktur. Çünkü Oğlak duyguyu ve laf kalabalığını pek sevmez. Düzen, somut adımlar, şans, kısmet, motivasyon ve dönüştürme kudreti bu güneş tutulmasında tam enerjiyle çalışmaktadır. İnsanoğlu 2019 yılını belki de birşeyleri değiştirip dönüştürmek için milat olarak zaten kabul etmişti. Bu ilk tutulma da bu amaçla atılan ilk adım olmalıdır. Bu atılan adımların duygusal etkilerini zaten yaz aylarında toplamaya başlayacağız ve döngünün tamamlanması da 26 Aralık 2019 tarihindeki güneş tutulması ile son bulacaktır. 

Dünyanın bu noktasında tutulma anı haritanın 2.evine düşmüş durumda. Demek ki kolektif olarak maddi ve manevi değerlerimizi yapılandırmak için önemli adımlar atmamız gerekiyor. Bunun için alışık olduğumuz sınırsız fedakarlıkları tekrar ortaya koymamız da gerekiyor. (tutulma Neptün arası sekstil açısı)
Sefahat alışkanlıklarımızı tekrar gözden geçirip özel yaşam modellerimizi tamamen değiştirmekle işe başlayabiliriz. (Durağan Uranüs ve ay düğümleri arasındaki kare açı kalıbı) 
Yaralarımızı sarabilmemiz ve kolektif şekilde birbirimizi dengelememiz için tutkuyla ve kararlılıkla ayağa kalkmamız gerekiyor. (Venüs - Chiron arası partil üçgen açı kalıbı)
Hayale ve gerçekten uzak her türlü etkiye kapılmaya açığız. Bilhassa inanç istismarı temelli duygusal şantajlara karşı tamamen duvar olmamız gerekiyor. (Jüpiter - Neptün arası kare açı)

Yapısal reform deyip duranların tam da o yapısal reformları cesaretleri varsa yapmalarının zamanı bugündür. Bilhassa maddi alanda kaçınılmaz bir reform için uygun etkilere sahibiz. 

Yapı, reform, yapılanma, inşa etme, kurallar ve prensipler geliştirme, tüm bu eylemleri kalıcı ve bir daha dönüşmeyecek şekilde ortaya koymak bu tutulmanın ana temalarındandır. Şubat 2001 Ekonomik Krizi sonrasındaki Derviş politikaları ve reformları da aynı düzlemde meydana gelen güneş tutulmaları döneminde hazırlandığını hatırlatmak isterim. Ancak tek farkla ki; o krizde Satürn tam olarak kötücül sabit yıldız Algol (Medusa) üzerindeydi. 

Sabit yıldız demişken, güncel güneş tutulmamız 16 derece Oğlak burcunda bulunan Rukbat yıldızına bir derece kavuşumda gerçekleşecek. Sabit yıldızları analizlerime pek de almadığımı bilirsiniz ama sırf konu açılmışken bunu da eklemek istedim. Rukbat sabit yıldızının özelliklerini sıralayacak olursam; Güneş-Mars karakterinde, sebat ve kuvvet ile anılan, korkusuz, tahammülsüz, savaşçı, aşırı özgüvenli ve enerjik bir organizatör diye tanımlanıyor. Aslında kavuştuğu yıldız itibarıyla bile olumlu ve yapıcı bir tutulma ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim.

Gelelim Türkiye'yi nasıl etkileyeceğine;


İç içe geçmiş haritalarda içteki Türkiye'nin ilerletilmiş kuruluş haritası ve dıştaki de yukarıda gördüğünüz tutulma haritasıdır. İlerletilmiş haritasında Türkiye Ay ve Merkür transiti deneyimliyor. 6 Ocak güneş tutulması da tam bu Merkür ile kavuşum yapıyor. Hemen politik astroloji konularımızı hatırlayalım. Haritanın 4.evi bize ne gibi ayrıntıları sunuyor?

Ülke nüfusunun yaşam koşullarına karşılık gelen bu alan, öncelikli olarak konut ve gayrimenkul sektörünü işaret ediyor. Tarım, toprak ve bitkileri temsil eder. Yengeç burcunun evi olduğu için direkt olarak vatan, bayrak ve vatanseverlik olarak tercüme de edilir. Ayrıca maden ocaklarıi deprem, heyelan, sel, savaş, orman yangınları ve hava koşullarını da ihtiva edebilir. Ülkenin doğal kaynakları, toprak zenginliği de 4.ev konularına atfedilir. Muhalefet partileri ve siyasi partiler kanunları gibi politik ayrıntıları da temsil edebilir. 

Oğlak burcu toprak, tarım, inşaat ve madencilikle yakından ilgilidir. Yeniay, güneş tutulması, inşa etmek, yapısal reform falan filan derken yeni bir siyasi oluşumun da başlangıcı yapılabilir demek çok utopik olmayacaktır diye düşünüyorum. Toprak ve tarım reformu yanında sınır ötesi operasyonlarının da başlama ihtimalini değerlendirmek gerekebilir. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim rejiminin başındaki kişi veya kişiler haritanın 10.evini temsil etmekteler ve orada bir Plüton bulunuyor. O Plütona karşıt yapan bir transit Satürn ve nispeten yakın açılara sahip olan güneş tutulması bu yönetime de karşıt yapmış oluyor. Son derece yapıcı, dönüştürücü ve olumlu bir etkisi olan güneş tutulması, bazıları için tatsız bir sürecin başlangıcı olabilir gibi gözüküyor. Eğer ciddi ve tuttuğunu kopartan bir muhalefet gücü olduğu taktirde, Türkiye'nin 2020 yılı başlarına kadar epey ağır siyasi polemiklere ve şiddetli çekişmelere sahne olması beklenebilir. 

Haritanın 7.evindeki Mars mevcudiyeti, sınır ötesi operasyonların da bu tutulma ile birlikte hareketleneceğini gösteriyor. Türkiye'nin progres yöneticisi Merkür'ün tam bu tutulmaya kavuşum yapıyor olması da yukarıda özetlediğim konularda ve başlıklarda sözleşmelerin, anlaşmaların ve beyin fırtınalarının başlamasının kaçınılmaz olacağını gösteriyor. 

Yani bütün göstergelere ve halkın genel moralsizliğine rağmen olumlu, kalıcı ve tutarlı gelişmeleri sabırla beklememiz ve elimizi taşın altına mutlaka koymamız gerektiğini söyleyebilirim.

Tutulma Yengeç, Terazi ve Koç burçlarını bir parça zorlayabilir. Ancak Boğa ve Başak burçlarına epey olumlu etkiler sunacaktır. 

KOÇ BURCU:
Kariyer alanınızda etkili olacak tutulmanın süresi 6 ay etkilidir. Toplumsal alanınızı ve mesleki başlangıçlarınızı destekleyecek etkiler sunan tutulmadan maksimum verimi elde etmeye çalışmalısınız. Otorite figürlerine karşı sert durmamaya özen göstermeli, agresyondan kaçınmalısınız.

BOĞA BURCU:
Zihinsel ve akademik başlangıçları deneyimlemeniz mevcut tutulma döneminde etkili olacaktır. Hukuki başlangıçlar, kişisel gelişiminizi yükseltecek çalışma ve eğitimler, uluslararası yolculuklar ve yabancı kültürlere açılmak gibi çeşitli girişimlerinizi başlatabilirsiniz.

İKİZLER BURCU:
Ortaklaşa kazanım elde edeceğiniz kalıcı başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Uzun vadeli ödeme planıyla alınabilecek borç veya kredi için doğru bir zaman olabilir. Alacaklarınızı tahsil etmek için harekete geçebilirsiniz. Ancak ağır ve kalıcı maddi/manevi krizlerin de başlangıcı olmamasına dikkat ediniz.

YENGEÇ BURCU:
Kalıcı ve güçlü bir ortaklığa başlayabilirsiniz. Kendinizden daha deneyimli ve karizma sahibi bir ortağa sahip olma yanında, geçmişi çok eskilere dayanan köklü bir kurumla çalışmaya başlayabilirsiniz. Yaş farkı olan bir partner edinebilirsiniz veya evlenmeyi düşünebilirsiniz.

ASLAN BURCU:
Görev alanınız için kalıcı ve yepyeni bir çalışma yöntemine geçebilirsiniz. Diş, cilt ve kemiklerle ilgili rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Ortopedik arazlara meydan vermemek için olası kazalara dikkat etmelisiniz. Evcil bir hayvan sahiplenmek için çok güçlü etkiler bulunuyor.

BAŞAK BURCU:
Kalıcı bir aşk ilişkisi, mevcut ilişkinin evliliğe dönmesi, çocuk doğurma kararı, yeni ve kalıcı bir hobi alanına yönelmek, eski uğraşılardan tekrar zevk alır hale dönüşmek gibi özel hayatınızın zevklerini gündeme taşıyabilirsiniz. Hayatı tekrardan inşa etmek için tüm olumlu etkiler sizden yana...

TERAZİ BURCU:
Evi taşımak veya kalıcı bir tadilata girişmek için doğru zamanlardasınız. Ebeveyniniz ve aile köklerinizin güvenliğini sağlamak ve onlara gerekli konfor alanını oluşturmak için bir harekata girişmeniz gerekebilir. Kalıcı ve gerçekçi hedefler belirleyip üzerine gitmeniz gerekebilir.

AKREP BURCU:
Yeni ve kalıcı bir sosyal ortama dahil olabilirsiniz. Haberleşme ve yolculuklar için gerekli olan tüm araçların teminini yapabilirsiniz. Burada kullanışlılık ve dayanıklılık en önemli yöneliminiz olmalıdır. İşinizi yönetirken ihtiyaç duyduğunuz alt kurumlarla olan iş anlaşmalarınızı yapabilirsiniz.

YAY BURCU:
Kalıcı, akılcı ve gerçekçi bir maddi yatırım fırsatı için tüm olanaklarınızı kullanmaya bakmalısınız. Kendi burcunuzda ilerleyen Jüpiter'in sizi fazla hayal alemine yöneltmemesine de dikkat etmelisiniz. Abartıdan ve duygusal istismarlardan kaçınarak hareket etmeniz önemle tavsiye olunur.

OĞLAK BURCU:
Kendi hayatınız ve geleceğiniz için çok kalıcı ve değerli bir karar alma aşamasında bulunuyorsunuz. Atacağınız her adımın size uzun yıllar olumlu getirileri olacağını hesaba katarak ilerlemeniz gerekmektedir. Akılcı, duygulardan arınmış ve manevi istismarlardan kaçınarak karar almalısınız.

KOVA BURCU:
Kontrolünüz dışına gerçekleşecek olan tutulma etkileri daha çok bilinçaltı düzeyde size katkı sağlayacaktır. Sezgilerinizin somut ve kalıcı meselelere yönelmesine özen göstermeli, hayali risklerden arınmış ama biraz da kendinizi hapsolmuş hissedeceğiniz bir tutulma evresinde olacaksınız

BALIK BURCU:
Birbirine iş desteği sunan bir toplum organizasyonuna kaydolabilirsiniz. Arkadaş çevrenizden birileriyle kalıcı ve her iki tarafın da menfaatine iyi gelecek mesleki ortaklık kurma şansına sahipsiniz. Toplum yararına çok değerli etkiler sunabilen bir organizasyon başlatabilirsiniz. 


Yılın bu ilk tutulmasının herkesin yararına olmasını ve somut değerleri hayatlarımıza getirmesini dilerim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder