15 Nisan 2018 Pazar

16 Nisan 2018 Koç Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Nisan ayının tam ortasında, üstelik Merkür retrosunun sona erişine denk bir zamanda Koç burcunun 26.derecesi ve 2.dakikasında bir yeniay meydana geliyor. Sabaha karşı 04:57'de kesinleşecek olan yeniay dinamik enerjilere ve esaslı etkilere sahip gözüküyor.

Öncelikli olarak ani ve beklenmedik olayların meydana geleceği, belki de kritik kararların alınacağı bir yeniay deneyimleyebiliriz. Yeniayın bir ay sonra burç değiştirecek olan Uranüs ile 2 derecelik kavuşumda bulunması, sınırlandırılmış olana tepki göstermek, değişim ihtiyacı, geleneksel olana karşı çıkma eğilimi ve şok olaylarla ilgilidir. Benim aklıma direkt olarak toplumsal tepkiler, yeni bir göç dalgası ve insanların bulundukları ortamı değiştimek için radikal kararlar vereceği gibi temalar geliyor.

Yeniay haritasında bu durumun 2.evde, yani değerler alanında meydana geldiğini görüyoruz. Finansal durumların odak noktası olacağı ve alınacak kararların para kazanma ve yatırım üzerine olacağı görülmektedir. Zira ayın bu alandaki varlığı dengesizilik ve finansal durumlarda çalgantıya işaret etmektedir. Maddi güvende olma isteği nedeniyle sıra dışı kararlar alınabileceği gibi, ilgili konularda daha önce denenmeyen yöntemlere de başvurulabilir.

Yeniay oluşumuna sert bir görünümde bulunan Plüton'un etkisini göz ardı etmemek gerekmektedir. Toplumsal ve kolektif bir baskı neticesinde kriz yönetimine mecbur kalınması gerekmektedir. Yaklaşan günlerde Chiron'un da Koç burcuna girmesi neticesinde uygulanmasından pek de memnun kalınmayacak yaptırımlar ve mecburiyetler ortaya çıkacaktır. Aynı durumda uzlaşma şansı olmayan tarafların, bu yeniayın getireceği bir bakıma olumlu etkilerin güdümüyle uzlaşma veya barışma yoluna gitmesi gerekebilir. Bu durum sırf ekonomik zorunluluklardan dolayı da yaşanabilir.

Yeniay uluslararası sanatsal bir kazanım elde edilmesine vesile olabilir. Aynı zamanda bu inanç sistemlerinin veya ruhani seviyedeki ilişkilerin aynı amaç uğrunda birleşmesi anlamına da gelebilir. Çok sert rüzgarların estiği bir ortamda, global asayiş ve uzlaşmanın sağlanması için ruhani liderlerin bir araya gelip mesaj vermesi de olası gözüküyor. Zira dünyada siyaseti domine eden tarafların bu yeniay sürecinde savaş stratejilerine ve beklenmedik girişimlerde bulunması beklenebilir. Diplomasinin ruhani boyuta taşınması ve birilerinin diğerlerine baskı ile uzlaşmaya sürüklemesi olağan gözükmektedir. Güçlünün zayıf olanı yönlendirmesi neticesinde halk kitlelerinin ayaklanması, göçlere zorlanması söz konusu olabilir. İyi tarafından bakıldığında, kurulacak zorunlu uzlaşı ortamının uzun soluklu olabileceği de görülüyor. Ancak kimsenin bu uzlaşıdan tamamıyla tatmin sağlayacağı konusunda kuşkularım mevcut.

Yeniayın en büyük kazanımı finansal alanda belki de toplulukların menfaatine yarar sağlayabilecek, maddi durumu değiştirecek ani olayların gerçekleşmesi potansiyeli olabilir. Medya ve teknolojiden para kazanılabilir. Uzun süre değerini koruyabilecek icatlar yapılabileceği gibi, ekonomik alanda en azından bir 7 yıl durumu kurtarabilecek atılımlar da yapılabilir. Yeniay süreci Koç burcunun enerjisine sahiptir. Üstelik bu burçta gerçekleşecek yeniayın etkisi de oldukça güçlü olacaktır. Yüksek enerji patlaması ve sabırsızca bir meseleyi başlatma konusunda hem global, hem de bireysel etkilere sahip olacağız. Yeniay'ın hem Uranüs ile kavuşum açısı, hem de Plüton ile kare açı kalıbı, bu engellenemez girişimcilik enerjisinin, bireysel değişim ve dönüşüme bir şekilde katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.

Türkiye açısından da kritik etkiler barındıracak olan bu yeniay haritasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin Nisan 2018 ilerletilmiş haritası üzerine koyup değerlendirmesini yapalım.
16 Nisan 2018 Koç burcu yeniayı, Türkiye Cumhuriyeti ilerletilmiş kurulum haritasının 8.evine denk gelmektedir. Mundane (ülkeler/siyasi) astrolojide 8.ev; ölüm oranları, cenaze, morg, ölüm ve hayati istatistiklerin gündeme yerleşmesi, yabancı hisse senedi ve tahvil, borsa, vergi, ulusal borç, faiz oranları, miras ve sermaye kazançlarının vergileri ile ilgili yaptırımlar, sigorta şirketleri, hasar taleplerin çözümü, emeklilik ve ödenen Sosyal Güvenlik primleri, yatırımlar ve dondurulmuş varlıklardan kamu geliri konularını temsil eder . Bu ev aynı zamanda diğer ülkeler, yabancı rakip ülkelerin mali durumundan borçları ile savaş zamanında düşmanlarla mali ilişkileri temsil eder. Ulusal borç, FBI, CIA, MOSSAD, MIT gibi istihbarat teşkilatları yanında organize suçları ve uluslararası terör örgütlerini de kapsar.


  • Ülkemizde yeniay ile birlikte ne yazık ki beklenmedik suç ve ölüm oranlarında artış görülebilir.
  • Sahne ve sanat dünyasından birilerinin kaybı ile karşılaşabiliriz.
  • Din ve benzeri ruhani etkilerden dolayı toplumda sanat ve eğlence hayatı ile ilgili bazı etkinliklerde dönüşümler ve değişim zorunluluğu ortaya çıkabilir.
  • Suriye'de süregelen savaş ve emperyalist baskılar nedeniyle büyük bir göç dalgası oluşabilir.
  • Yeni ekonomik yaptırımlar, sigorta ve vergi yapılandırmaları yürürlüğe girebilir.
  • Hükümetin geçen yıl çıkardığı "varlık fonu" ile ilgili yeni düzenleme ve girişimlerle ilgili duyumlar kamuoyu gündemine taşınabilir.
  • 8.ev bir bakıma kriz alanıdır ve bu alandaki yoğun enerji bilhassa ekonomi ile ilgili tatsız süprizlerle yüzleşmemize neden olabilir.
  • 2019 seçimleri için ittifaklar ve sürpriz aday isimleri gündeme gelebilir. CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayını açıklayabileceğini düşünüyorum.
  • Çocuklar ve kadın hakları ile ilgili güçlü ve kalıcı kural veya kanunlar yayınlanabilir.
  • Büyükelçiliklerle ilgili kalıcı dönüşümler gündeme gelebilir. Büyükelçilisi olmayan yabancı ülkeler ya yeni çalışanlar atayacak, ya da mevcut çalışanlarını geri çekebilecektir.
  • Tiyatro ve sinema gibi sanatsal konularda politik açılımlar meydana gelebilir. 
  • Gayrimenkul ve inşaat sektörü ile ilgili yeni düzenlemeler ve süregelen durgunluğu giderebilecek atılımlar yapılabilir. 

Toplum bireylerinin ortamdaki öfke enerjisi nedeniyle içlerine kapanması, yalnız ve kaybolmuş hissetmeleri beklenebilir. Yeniay etkisinin yaklaşık bir hafta daha devam edeceğini aklımızda tutup burçlara olan etkilerinden kısaca söz edelim. Yükselen burcunuza göre okumayı ihmal etmiyorsunuz.


Koç;
Yeniayın teması toplumsal yeriniz ve benlik alanınız olacaktır. Önemli hedef ve projelerinizi işler hale getirmek isteyeceğiniz olumlu etkilere sahipsiniz. Başöğretmen edasında hükmedici bir tavır sergilemeniz mümkündür. Hukuki ve eğitsel alanda öğretilerinizi tamamlamanız gereklidir. yeni maceralara, heveslere, projelere ve ilişkilere atılmayı, kendinizi öne çıkarmayı arzu edeceksiniz. Ani kararlar alabileceğiniz, kafanızdaki her neyse hemen işler hale geçirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Spora başlamak için hevesli olabilirsiniz. Bedensel enerjinizin yoğun olabileceği bir sürece giriyorsunuz. Dolayısıyla bu enerjiyi olumlu kullanmanız için bedensel faaliyetlere daha çok zaman ayırmalısınız. Fevri kararlar almamaya ve yakın çevrenizdeki kişilere baskıcı, hükmedici ve bencil davranışlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz. Mesleki yatırım yapma potansiyeline ve motivasyonuna sahipsiniz. Uzlaşıyı elden bırakmazsanız kalıcı başarılara sahip olabilirsiniz.

Boğa;
Bilinçaltı meseleleriniz veya zihinsel aktiviteleriniz üzerinde rasyonel başlangıçlar yapmak için uygun bir zamandasınız. Yeni bir eğitim düşünüyorsanız bugün zihinsel yoğunluğu olan tüm işlerde başlangıç sağlayabilirsiniz. Odak noktanız olan ödeme ve kredi konularında, ortaklaşa gelirlerdeki kısıtlılık nedeniyle olumsuz ve baskı altında hissediyor olmanız mümkündür. Özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacının yoğun hissedilebileceği ve belki de hizmet alanında kaçmış fırsatların tekrar önünüze gelip değerlendirileceği bir yeniay süreci yaşayabilirsiniz. Sağlığınız ve bedensel enerjinizle ilgili düşük enerjilere sahip olduğunuzu hissedebilirsiniz. Miskinlik ve bir başlangıç yapmak için yeterli motivasyona sahip olamamakla ilgili şikayetleriniz bir süre daha devam edecektir. Dolayısıyla yeniay enerjisinin size yansıtacağı başlangıçlar daha çok sezgisel ve bilinçaltı düzeyde karşılık bulacaktır. İçinizdeki sevgi ve huzur duygusu hayatın krizlerinden uzaklaşmanızı sağlayacaktır. 

İkizler;
İletişimin, organizasyonların ve arkadaşlarınızla birlikte başlatacağınız enerjik çalışmaların keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut ilişkiniz veya ortaklığınızdan dolayı endindiğiniz olumsuz bazı durumlardan ötürü maddi ve manevi bir kriz içine çekilebilirsiniz. Kısıtlanma, korku ve bu gibi olumsuz duygunun yanında ilişkilerinizle ilgili yeni sorumlulukların gündeme gelmesi muhtemel gözükmektedir. Yeni bir ortak yatırım veya ödeme sorumluluğu ile yüzleşebilir, mevcut ilişkinizin zamana yenilmesiyle ilgili önlem almanız gerekebilir. İkili ilişkilerinizle ilgili bazı olumsuz getirilerin üzerinizde ruhsal baskı oluşturması gözlemlenebilir. Bedensel yetersizlik, miskinlik, bahar yorgunluğu gibi hızını kesebilecek durumlarla yüzleşebilirsiniz. Sosyal kurumlar ve toplumsal etkinliklerde bencil ve kaprisli davranışlar sergilememeye özen göstermelisiniz. Fevri çıkışlar ve tartışmaya neden olabilecek tavırlar sergileyebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen olaylara vereceğiniz tepkilerde sağduyulu ve uzlaşıcı olacaksınız.

Yengeç;
Kariyer alanınızda umut dolu başlangıçlar için hazırsınız. Bundan sonraki dönemde daha aktif ve daha enerjik bir yapıya bürüneceksiniz. Özellikle teknik ve mühendislik konularındaki girişimleriniz ve projeleriniz üzerinden ilerleme sağlayabilirsiniz. Ancak sabırlı davranmalı ve attığınız tohumların yeşerebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu algılamalısınız. Hizmet alanınızda yeni sorumlulukların gündeme geldiğini görebilirsiniz. İkili ilişkilerinizle ilgili kontrolü ele almanız gerektiğini anlayacaksınız. Arkadaş gruplarında ve toplumsal etkinliklerde sevgi dolu ve uzlaştırıcı davranmanız beklenebilir. Sanatsal etkinliklere ve sosyal konulara daha fazla zaman ayrımalısınız. İş arıyorsanız bu yeniay sayesinde idealinizdeki işe kavuşmaya biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ancak daha etkin davranmanız ve ne istediğinizi karşınızdakilere açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Şımarık, sıra dışı ve bencil tavırlar size puan kaybettirebilir. 

Aslan;
Planladığınız seyahatlerin, almak isteyip de ertelediğiniz majör eğitimlerin, hukuksal başlangıçlarınızın artık yükselen bir enerjiyle hayatınıza dahil olmasını kutlayabilirsiniz. Uluslararası işlerde başlangıçlar, hukuki kazanımlar ve aklınızı kullanabileceğiniz tüm konu ve girişimlerde başarı kazanmanızın kaçınılmaz olduğunu görebileceksiniz. Yeni bir akademik eğitim konusu hayatınıza dahil olabilir. Yabancı dil öğrenmeyi planlıyorsanız buna başlangıç yapmak için doğru zamandasınız. Yabancı biriyle sıra dışı bir ilişkiye de başlamanız olasıdır. Ani ve çabuk gerçekleştirebileceğiniz kararlar alabilirsiniz. Sonuçlarına sizin bile şaşırabileceğiniz kadar hızlı gelişebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hissedebileceğiniz tek olumsuzluk şüphe ve atalet nedeniyle kararlarınızın gerçekleşmesinin ertelenme veya iptal olma riskidir. Toplumsal alanda uzlaştırıcı yapınız parlamanıza sebebiyet verecektir. Çalışanlarınızın eğitimi ve hizmet alanınızın yapılandırılması için de bir başlangıç yapmaya kalkışabilirsiniz. Ani gelişen bir yolculuğa çıkmanız mümkündür.

Başak;
Hayatınızda krize neden olmuş konuları artık kendi lehinize çevirebilir, üzerlerine korkusuzca cesaretle gidip çözebilecek bir yapıdasınız. Hızlı gelişen ilişkilerin içine çekilebilirsiniz. Bu ilişkiler duygudan ve derinlikten uzak olabilir. Maddi ve manevi değer yaratılan ortaklaşa konularda hızlı ve etkin yöntemler benimseyebilir ve gerçekleştirmek için üzerlerine gidebilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlar elde edebilirsiniz. Maddi ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeni kaynaklar araştırabilir, kredi imkanlarını gözden geçirebilirsiniz. Her türlü vergi, sigorta, miras ve benzeri maddi gereçler için başlangıçlar yapabilirsiniz. Ödeme planları oluşturabilir, borçları yapılandırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Beklediğiniz ortak bir gelir mevcutsa olası gecikmelerden dolayı moralinizi bozmamalısınız. Kaçırdığınız veya gözden kaçırdığınız maddi ve manevi fırsatların hukuki destekle aşılması mümkün gözükmektedir. Aile hukuku ile ilgili bir meseleniz mevcutsa çözüme kavuşturmak mümkün hale gelecektir.

Terazi;
İlişkiniz mevcutsa yepyeni enerjilerle ve yeni bakış açılarıyla ona sarılabilir ve umutla yaşanacak olumlu günleri planlayabilirsiniz. Sıra dışı ilişkilere çekilebileceğiniz gibi, çabuk başlayıp gelişen, gidişatı değişebilen ve hayatınıza hız katabilecek bir ilişkinin içine çekilebilirsiniz. Beklenmedik bir ortaklığa girişebilirsiniz. Yeniayın teması ilişkiler olacaktır. Güven ve vefa ihtiyacınızın yoğun olduğu bir süreçte bulunduğunuzdan ötürü daha kalıcı ve adı konulabilen ilişkilerin arayışıyla kafanız da karışabilir. Daha önce karşınıza çıkan ve adı konulmayan bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Miras ile ilgili avantajlı gelişmeler meydana gelebileceği gibi veraset ve ailesel mal paylaşımıyla ilgili olumlu sonuçlar edinebilirsiniz. Ayrıca ebeveyninizin veya yaşlı akrabalarınızın mali desteği ile de karşılaşabilirsiniz. Doğru adım atmak için yavaş ama kararlı ilerlemelisiniz.

Akrep;
Vücutta baş, kalça ve bacaklara dikkat etmelisiniz. Koç burcu enerjisi biraz hoyrattır ve aşırı hareketten kas tutulmaları ve lif kopmaları riski taşıyabilirsiniz. Gündelik işlerinizde ve hizmet alanınızda insan ilişkilerinin ağırlığını hissedebilirsiniz. Aceleci ve zorlama davranışlar nedeniyle sorunlar yaşamanız mümkündür. Sabırlı ve sakin başlangıçlara yönelmelisiniz. Bu yeniay enerjileri ışığında bu dönemde hayatımızın akışının hızlı aktığını ve motivasyonumuzun güçlendiğini görebileceksiniz. Ancak fevri, bencil, atılgan ve aceleci davranışlar sergilemeniz nedeniyle hizmet alanınızdaki tüm kişilerle gerginlikler yaşamanız olasıdır. Yanınızda çalışanlar başta olmak üzere her türlü eğitim, medya, satış ve pazarlama gibi iletişim gerektiren konularda uzlaştırıcı ve dönüştürücü özelliğinizi kullanıp ortalığı yatıştırmanız mümkündür. Kardeşleriniz ve komşularınızla yolunda gitmeyen konular yüzünden gerilebilirsiniz. Üstelik bu insanların hayatınızı etki altında bırakmaları da beklenebilir. İkili ilişkileriniz de sevgi paylaşımıyla ilgili çatışmalar deneyimleyebilirsiniz.

Yay;
Yepyeni hobiler geliştirebilirsiniz. Spora başlamak için ideal bir zamandasınız. Ancak yüksek enerjiden dolayı küçük çaplı kazalara dikkat etmelisiniz. Sıra dışı ekstrem sporlar, ilgi alanları belirleyebileceğiniz gibi sürpriz ve özgürlükçü bir aşkın içine de çekilebilirsiniz. Ancak sorumluluk bilinci nedeniyle herhangi bir başlangıca kalkışmak ta istemeyebilirsiniz. Sıra dışı aktivitelere yönelme isteğinde olabilirsiniz. Özel hayatınızda evliliğiniz veya çocuklarla ilgili önemli bir karar almanız gereken durumlar meydana gelebilir. Arkadaşlarınızı maddi konularda yönlendirmek ve hatta etki altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Özel hayatınızla ilgili alacağınız kararlarda daha temkinli ve birlikte yaşamınızı paylaştığınız kişileri de gözeterek ilerlemeniz gerekir. Şımarık ve bencil yaklaşımlar size zarar getirebilir ve yalnızlaşmanıza neden olabilir. Hizmet alanınızın mali yapısıyla ilgili önemli ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Bu konudaki girişimleriniz kalıcı ve sağlam olacaktır. 

Oğlak;
İlkbaharın enikonu hissedilmeye başladığı ve iklim değişikliğine girildiği bugünlerde doğayla iç içe olabilir, evinizde temizlik veya tadilat yaptırabilirsiniz. Günün teması yuva olacaktır. Ancak hem aile ilişkileri hem de yeni mülk yatırımlarına özlem duyma konusunda sabırsız ve agresif davranışlar içerisinde bulunabilirsiniz. Daha hesaplı ve sebatlı davranmanız gerekebilir. Ailenizle yaşıyorsanız tek başınıza eve çıkmak ve özgür ve bağımsız yaşamayı isteyebilirsiniz. Koç burcunun öfkeli, bencil ve ateşli enerjisi davranışlarınıza yansıyabilir. Bilhassa ebeveyninizi ve ailenizdeki yaşlı akrabaları incitme riskinden kaçınmanız gerekmektedir. Mesleki fırsatların ertelenmesi veya gözden kaçması nedeniyle kendinizi baskı altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Bundan dolayı ailevi nedenleri öne sürebilir, yaşam modelinizi sorgulamaya ve hatta suçlamaya yatkın olabilirsiniz. Evinizle ilgili bazı yenilikler yapmak isteyebilir, elektrikli aletlerinizi yenileme yoluna gidebilirsiniz.

Kova;
İşinizi geliştirmek adına yeni müşteri ağları oluşturabilir, çarpıcı tanıtım materyalleri bastırabilirsiniz. Yeni organizasyonlara katılmak için ideal bir zamandasınız. Akıl ve zihin olarak çok aktif ve canlı bir durumdasınız. Eğitim hayatındaysanız teknik konulara eğiliminiz artabilecektir. Kısa doğa yürüyüşlerinizle bu yoğun enerjiyi akıtmanız mümkündür. Üstelik kışın biriken fazla kilolarınızı da bu yürüyüşler vasıtasıyla atmanız mümkün olabilir. Toplumsal bir etkinlikte boy göstermeniz gerekebilir ve bunun sorumluluğu ile yüzleşebilirsiniz. Ayrıca yakın bir arkadaşınızla ilgili önemli bir sorumluluk üstlenebilirsiniz. Trafikte agresif davranışlardan kaçınmalısınız. Her türlü taşıtla ilgili sakarlık ve kaza riskine açık bulunuyorsunuz. Gayrimenkul yatırımına girişmek, yahut evinizin dekorasyonunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu konuda yapacağınız girişimler kalıcı olacaktır. Sezgilerinize güvenirseniz doğru cevabı bulabilirsiniz. Mesleki konulardaki gerileme nedeniyle kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz durumlar mevcut olabilir.

Balık;
Maddi durumunuzun olumluya gideceği bir başlangıç noktasındasınız. Bu dönemde birikim yapabilir, yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Maddi ve manevi değer yaratma konusunda atılgan ve sabırsız olabilirsiniz. Teknolojiyi ve insan ilişkilerindeki canlılığınızı kullanmak durumunda olursanız başarıya giden yolda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Finansal açıdan sıra dışı yatırım metotlarına yönelebilirsiniz. Bu konuda beklenmedik başlangıçlara hazır bir halde bulunuyorsunuz. Mesleğinizle ilgili önemli sorumluluklar almanız gerekebilir. Sezgilerinize göre yol alabileceğiniz ve tüm maddi başlangıçları buna göre yapabileceğiniz özel etkilere sahipsiniz. Sosyal iletişimde motivasyonunuz yüksek olduğundan ötürü arkadaş ortamlarınızda veya toplumsal sorumluluk projelerinde başarılı ve sözü geçen biri olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Medya ve sanatla ilgili yaratıcılık gerektiren bir işe sahipseniz, yabancı kültürlerle ilgili konularda şansınız oldukça yüksektir. 

Hepinize hayırlı bir yeniay süreci diliyorum.

Kişisel doğum haritanızı çıkartmak ve merak ettiğiniz bir alanda hayatınızdaki olasılıkları bilmek isterseniz mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. Uzakta yaşayanlar için yazılı astroloji danışmanlığı servisimi denemenizi öneriyorum.

oytunislar@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder