20 Şubat 2018 Salı

16 Şubat 2018 Kova Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlara Etkisi

Öncelikle bu gecikmiş yazım için kusuruma bakmamanızı rica ediyorum. Zira son bir hafta soğuk algınlığı yüzünden dinlenmekle geçti. Kalkıp bilgisayarın başına oturup bir yazı hazırlamak bile ağır geldi. Geçirdiğimiz kış şartlarında hava değişiklikleri hepimizi etkiliyor.

Lafı fazla uzatmadan gecikmiş güneş tutulması yazısını bilgilerinize sunayım. Aşağıdaki haritada Güneş tutulmasının 16 Şubat 2018, geceyarısını 5 geçe kesinleştiğini görüyoruz. Dünyadan gözlemlenen yerler güney yarıkürenin Amerika tarafı olduğundan ülkemizden gözlemlenmesi imkansızdır.

Gerçekleşen güneş tutulmasının etkileri yaklaşık 6 ay deneyimlenecektir. Parçalı güneş tutulması olmasının sebebi ise transit güney ay düğümünün mevcut yeniay fazına uzak açıda bulunması sebebiyledir. Güneş tutulmalarının yeniay, ay tutulmalarının ise dolunay fazlarında gerçekleştiğini hatırlamamızda fayda var. Dolayısıyla aslında 16 Şubat'ta Kova burcunda bir bakıma yeniay deneyimledik.
Görüldüğü gibi Güney Ay Düğümü, sebebiyet verdiği güneş tutulmasına 13 derece mesafede bulunuyor. Üstelik neredeyse Güneş Kova burcundan çıkmak üzere; 2 derecesi kalmış durumda. Bu tutulmada Merkür, Jüpiter ve Uranüs belirleyici açılara sahip bulunuyor. En etkin gezegen Merkür olduğu için Merküryen bir parçalı Güneş tutulması deneyimlemiş oluyoruz. Özgürlükler, bağımsızlıklar, halk kitlelerinin ve azınlıkların hayrına çıkartılacak yenilikler ve kararlar bu tutulmada ortaya çıkabilecek temalar olarak belirginleşebilir. İcatlar, ticari gelişmeler, beklenmedik çarpıcı haberler, bilhassa bağımsızlık hareketleri, isyanların ortaya çıkması ve ne yazık ki havacılık fenomenleri bu süreçte epey ön plana çıkacak konular olacaktır.

Aslında bu parçalı güneş tutulması 21 Ağustos tarihinde başlayan Aslan-Kova aksı tutulmalarının bir durum değerlendirmesi niteliğinde süregelecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerletilmiş kurulum haritasında 6.eve denk gelen bu tutulmanın etkisi hizmet sektörü, ordu, hastaneler ve hizmetlilerle ilgili olacaktır. ilgili konulardaki başlangıçlar veya hedeflerin askıya alınması şeklinde tezahür edecektir.

Tutulmanın burçlar üzerindeki etkilerinden söz edecek olursak;

Koç;
Yeni arkadaşlıklar kurmak, sosyal ilişkilerinizde yeni farkındalıklar oluşturmak ve dahil olduğunuz kurumlarla ilgili toplumsal değeri olan projelere başlangıç yapmak için doğru enerjilere sahipsiniz. Mars’ın eğitsel ve hukuksal alanınızda  ilerlemesinden dolayı meydana gelecek gerginliklerin olasılığını bir yana bırakarak hedef ve planlarınıza ilerlerlerken daha motive bir tutumda bulunacaksınız. Mücadele gücünüz artacaktır ve yeniay süresince arkadaşlıklarınız ve toplumsal etkinlikler duygusal yöneliminizi belirleyen konular olacaktır. Liderlik ettiğiniz gruplara yeni fikirler sunma şansına sahip olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilgili sır tutma sorumluluğuna ve yol göstericiliğe sahip bir kafa yapısı belirleyebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen ve sizi duygusal yara almaya iten sevgi temalı bir konuda hayal kırıklığı yaşamanız mümkündür. Hukuki olarak uzlaşma gerektiren bir mesele sizin alehinize dönebilir. Yöntem değişikliğine gitmeniz gerekebilir.

Boğa;
Bilinçaltı hareketliliğinizin yoğunlaşacağı, kendinizle ilgili mücadelenin daha etkin hale dönüşeceği bir sürece giriyorsunuz. Mars’ın ateş elementi bir burçta hareket etmesinden dolayı daha motive ve daha çarpıcı sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Agresif çıkışlardan kaçınmalısınız. Güneş tutulması fenomeniyle ilgili olarak ise yeni bir işe başlayabilir, süregelen bir işiniz varsa yeni bir projeye başlayabilir veya terfi alabilirsiniz. Sıra dışı teknolojiler, elektrik veya elektronik bazlı teknik yatırımlar ve projeler mesleki hayatınızda yer edinebilir. Sektör değiştirmek isteyebilirsiniz. Kendi başınıza bağımsız çalışmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Ortaklaşa işlerde maruz kaldığınız olumsuz etkiler nedeniyle kariyer planınızda değişiklik yapma yoluna gidebilirsiniz. Bir kadın arkadaşınızla husumet yaşayacağınız durumlar gelişebilir. İdealize ettiğiniz ve sanatsal içeriği olan bir etkinlik istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir. Bunalmış olduğunuz otorite figürlerinden arınmak isteyebilirsiniz.

İkizler;
Günlük işlerinizle ilgili konularda anlaşmazlıklar, haksızlıklar ve buna bağlı hukuki problemler meydana gelmişse bunları çözümleme amaçlı girişimleriniz için doğru zamandasınız. Uluslararası teknik konularda doğru başlangıçlar yapma şansına da sahipsiniz. Havacılık gibi konularda özel etkiler ve fırsatlar önünüze gelebilir. Zekanızı daha etkin kullanabileceğiniz, astroloji ve ileri teknoloji fikirlere daha çok yer açacağınız durumlarla  karşılaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ortak etkinliklerde daha motive olacağınız bir sürece başlıyorsunuz. Ortaklı bir iş yapıyorsanız aranızdaki ilişkide uyum ve sağduyu bozulabilir. Yürüttüğünüz meslek herneyse kadınlarla olan iletişiminizde sorunlar yaşama riskine sahipsiniz. Finans veya gayrimenkul işi yapıyorsanız mevcut ortaklıklarınız nedeniyle beklediğiniz kazançtan daha düşük gelirler elde ettiğinizi fark edeceksiniz. Bu durumu dönüştürmek için fırsatları ve olasılıkları değerlendireceğiniz bir yeniay süreci deneyimleyeceksiniz.

Yengeç;
Hayatınızın krizli alanları, vergi, borçlar, krediler ve başkalarının maddi kaynakları ile ilgili konularda yeni görüşlere başvurabilir, teknik alt yapısı sağlam başlangıçlara yönelebilirsiniz. Cinsel etkinliği yüksek özgürlükçü bir ilişki modelini benimseyebilirsiniz. Miras ve kredi gibi takviyelerle bütçenizi zenginleştireceğiniz durumlara yönelebilirsiniz. Ortak kazançlara bir yenisi eklenebilir. Mars’ın Yay burcunda ilerlemesi gündelik işler alanında daha motive olarak davranabileceğiniz, girişimlerinizi arttırabileceğiniz agresif bir dönemi işaret etmektedir. Diğer taraftan bilhassa mesleğiniz ve kariyer ortamınızla ilgili gergin durumlar, istifa ihtimalleri ya da tam tersi oluşabilecek beklenmeyen terfiler ortaya çıkabilir. İkili ilişkiler alanında ilerleyen Satürn nedeniyle yaratıcı fikirlerinizi ve atılımlarınızı baltalayan ve değersizleştiren bir otoritenin varlığını fark edebileceksiniz. Güneş tutulmasında ortak ilişkilerdeki kazanımları arttırmak için yeni fikirlere sahip olmak gerektiğini anlayacaksınız.

Aslan;
Yeni bir ortaklığa veya özel bir ilişkiye başlamak için çok olumlu enerjilere sahipsiniz. Sıra dışı bir beraberlik, yüksek zeka ve ilginç fikirlerin bir araya getireceği bir ortaklık söz konusu olabilir. Fikirlerin ve mantığın aşk ve sevgiden daha önemli olacağı bu ilişkide, karşılıklı hayranlık ve saygı, özgürlük ve bağımsızlık kavramları etkin olacaktır. Taraflar birbirlerini zorlamadan ve sıkmadan ilişki yaşanabilecektir. Sıradışı fikirlerin, marjinal değerlerin etkin olabileceği, tarzınıza belki de ters düşebilecek bir özel ilişkiye başlama şansı taşıyorsunuz. Diğer taraftan spekülatif yaptırımlara girişebilir, kişisel yaşantınızın zevki için yeni proje ve majör etkinliklerle motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Bedensel aktivitelerinizin daha üst düzeyde olabileceği, fevri ve agresif çıkışlar nedeniyle ufak tefek kazaların ve sakarlıkların daha sık yaşanabileceği etkiler meydana gelebilir. Evliliğinizle ve çocuklarınızla ilgili gergin ancak motive kavramların ortaya çıkması hayatınızı renklendirebilir.

Başak;
Günlük işleriniz ve hizmet alanınızda yeni başlangıçlar yapmanız için olumlu enerjilere sahipsiniz. İş ortamınızı değiştirebileceğiniz gibi iş ortamınızın dekorasyonunu daha sıra dışı hale getirebilir, yahut teknolojik yenilikler serpiştirerek canlandırabilirsiniz. Çalışanlarınızın daha özgür ve bağımsız bir bakış açısıyla işe konsantre olmalarını sağlayabilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi yaptırabilir, olası bir rahatsızlığınız için sıra dışı bir tedavi uygulatabilirsiniz. İçsel enerjinizin artacağı ve agresif davranışların ailevi tatsızlıklara yol açabileceği bir etkiye sahipsiniz. Hayatınızın krizli alanlarındaki aktivitelerin artacağı ancak maddi ve manevi tüm krizlerinizi çözme iradesine sahip olabileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Hem güneş tutulması etkisi hem de Mars'ın hayatınızın içsel alanında ilerlemesinden dolayı eşzamanlı başlangıçlar deneyimleyebileceksiniz. Ebeveyn veya aile bireylerinizin, sahip olduğunuz özel ilişkiye olan yaklaşımı, saygısı ve alakasında bazı kısıtlamalar ortaya çıkabilir.

Terazi;
Hayatınızın keyifli alanları ile ilgili yeni başlangıçlar yapma şansına sahipsiniz. Yeni ay fazında gerçekleşen güneş tutulması vesilesiyle sıra dışı bir aşka çekilebilirsiniz. Çocuklarınızın eğitiminde ileri teknoloji yöntemler benimsenebilir. Özgürlük ve bağımsızlıklar ilgili temalarda çocuklarınızı eğitebilirsiniz. Havacılıkla ilgili hobilere yönelebilirsiniz. Bilim kurgu eserlerine ilginiz artabilir. Sıra dışı ve bilhassa bireysel davranabileceğiniz bir spor dalını hayatınıza dahil edebilirsiniz. Mars’ın sosyal alanda ilerlemesiyle,  kardeş ve komşularınızla tartışmalar deneyimleyebilirsiniz. Motive ve enerji dolu bir eğitim projesine vesile oluşturabilirsiniz. Gizli düşmanlıkların ortaya çıkması konusunda hala tetikte olmanız gerekebilir. Yürüttüğünüz iş her neyse haberleşme ve insan ilişkileriyle ilgili sıkıntılar nedeniyle hizmet alanınızda uzlaşma kültürünün bozulma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. İş yerinizde kadın figürlerle ilgili kısıtlamalar ortaya çıkabilir. Evinizin kentsel dönüşüm süreciyle ilgili toplantılar gündeme gelebilir.

Akrep;
Evinizle, aileniz ve akrabalarınızla ilgili bir başlangıç yapabilirsiniz. Her şeyden önemlisi, evinize ileri teknoloji ürünü aletler alabilirsiniz. Yeni ve akıllı bina konseptinde bir eve taşınabilirsiniz. Sıra dışı renkler ve aksesuarlarla evinizi veya bulunduğunuz mekanı zenginleştirebilirsiniz. Köklerinizle ilgili ilginç bilgilere ulaşabilirsiniz. Daha özgür ve bağımsız yaşayabilmek adına ailenizden ayrılmak isteyebilirsiniz. Diğer taraftan yönetici gezegeniniz Mars finans alanınızda ilerliyor. Daha motive bir ruh haliyle yatırımlarınza odaklanacaksınız. Ancak yanınızda çalışan kişilere olan tutumunuz agresif ve sert tonlamada olabilir. Baş yaralanmaları veya başla ilgili sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği bir sürece girmiş olabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili kısıtlı durumlar nedeniyle eğlence ve hayatınızın keyif alanlarında değersizlik hissi ve içe kapanma meydana gelebilir. Aynı durum evliliğiniz ve çocuklarınızla ilişkileriniz için de geçerlidir.

Yay;
İşinizi büyütmek veya daha tanınır hale getirmek için yeni iletişim kaynaklarına yönelebilirsiniz. Web veya blog sitesi açabilirsiniz. Teknolojinin ve sosyal medya yöntemlerinin etkin olduğu tanıtım, pazarlama ve satış projeleri başlatabilirsiniz. Kardeşiniz ve komşularınızla temelinde özgürlük mücadelesi ve teknik yenilenme olan girişimlere yönelebilirsiniz. Diğer taraftan Mars benlik alanınızda ilerlediğine göre bilhassa bedensel gelişim için spora başlamalı, daha hayata bağlı ve motive bir hayat tarzına yönelebilirsiniz. Aşk için kendinize şans vermeli ve size ilgisi olan kişilere karşı daha ilgili ve davetkar davranabilirsiniz. Finansal yetersizlikler, korkular ve özgüven eksikliğini bir tarafa bırakıp sosyal hayatınızla ilgili ilerlemeye hız verebilirsiniz. Özgürlük, bağımsızlık, hoşgörü ve aklın etkin olduğu güven verici sosyal ilişkiler kurabilirsiniz. Kız kardeşiniz veya aileden bir kadın figürle olan ilişkinizde sevgisizlik veya değersizlik hissedebilirsiniz. Sürpriz bir dost ayrılığı da yaşanabilir.

Oğlak;
Maddi ve manevi değer alanlarınızda yeniliklere girişebilirsiniz. Bu yenilikler maddi yatırımlar olabileceği gibi maddi kaynakları yönetebilmek için gerekli teknolojik alt yapılar ve yöntemler olarak da hayatınıza dahil olabilirler. Yatırım gereçleri, online işlemler, finansal uzman tüyoları gibi araçlar olabileceği gibi sıra dışı kazanç yöntemleri de olabilir. Mars bilinçaltı alanınızda ilerlemeye devam ederken sabırsız bir ruh haliyle birlikte gergin bir tutum içinde olabilirsiniz. Bir gayrimenkul yatırımı için atılım yapma motivasyonuna sahip olabilirsiniz. Kardeşler, komşular ve bilimum sosyal iletişimle ilgili değersizlik etkisine sahip bulunabilirsiniz. Bu sezgisel ve soyut bir durumdur. Sizin elinizde olmayan bazı kısıtlı koşullar neticesinde söz konusu ilişkilerinizde sevgisizlik hissine erişebilirsiniz. Daha kendi öz kaynaklarınızı önemseyeceğiniz bir güneş tutulması süreci deneyimleyeceksiniz. Ani iş değişimleri nedeniyle adresinizi değiştirme durumuna da sahipsiniz.

Kova;
Hayatınızda yeni bir sayfa açmak için doğru bir zamandasınız. Hedefleriniz doğrultusunda özgür ve bağımsız bir bakış açısıyla ilerleyebilir, planlarınızı teker teker yerine getirmek için strateji belirleyebilirsiniz. Kendi şahsınıza münhasır olmak ve diğerlerinden farklı davranmak adına inatçı bir tutumla ilerleyebilirsiniz. Mars arkadaşlıklar alanınızda ilerlediğinden dolayı sosyal aktivitelerinizde, toplumsal etkinliklerde ve arkadaşlık ilişkilerinizde aktif ve lider bir bakış açısıyla ilerleyebileceksiniz. Kardeşler, kuzenler ve komşularla birden bire gelişen agresif iletişimden kaçınmalısınız. Sosyal çevreniz ve arkadaş gruplarınızın maddi ve manevi gereksinimlerine destek olamaması nedeniyle kendinizi manevi olarak zayıf ve değersiz hissetmeniz olasıdır. Hayatınızın her alanında yalnız başınıza hareket ettiğinizin bilincine varıp bundan manevi olarak yara aldığınızı fark edebilirsiniz. Ani gelişen yolculuklar veya yabancı kaynaklı fırsatlar yakalama potansiyeline de sahipsiniz.

Balık;
Somut ideallerinizi gerçekleştirmek için zihinsel aydınlanmaya ihtiyacınız vardı. Dolayısıyla  bu güneş tutulmasının enerjisinden faydalanabilmek için çok doğru enerjilere sahipsiniz. Kontrolünüz dışında gerçekleşen tüm konularda sıra dışı fikirler geliştirebilip olası krizleri önleme yoluna gidebilir, kontrol sağlayabilirsiniz. Daha özgür ve bağımsız bir ruh haline sahip olabilirsiniz. Jüpiter ve Mars'ın etkinliği sizi ilgili konularda daha motive ve şanslı kılacak hale yöneltiyor. Dolayısıyla kariyerinize yatırım yapma, mesleki başlangıçlara hükmedebilme, zihinsel etkinliğiniz için en uygun eğitim araçlarını belirleme adına çok doğru motivasyona sahip olacaksınız. Adalet ihtiyacında olanlara destek olabilmek için de önemli etki ve araçlar elinizde olacak. Ani gelişen yatırımlar ve yükümlü olduğunuz borçların kapatılması konularında şanslısınız. Ancak arkadaş çevreniz ve toplumsal etkinlikler alanınızda otorite figürleri tarafından değersizleştirilme ihtimaline açıksınız.


Kova burcundaki parçalı merküryen güneş tutulmasının hepimizin faydasına hayırlı vesileler ortaya çıkarmasını dilerim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder