30 Ocak 2018 Salı

31 Ocak 2018 Aslan Burcunda Ay Tutulması ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

Yılın bu ilk ay tutulmasının tam gerçekleşeceği zamana çok az kaldı. Daha önce de belirtmiş olmalıyım ki aslında ay ve güneş tutulmalarının etkileri 6 ay gibi uzun bir süreye yayılmaktadır. Dolayısıyla geçtiğimi 21 Ağustos'taki güneş tutulmasının tamamlayıcı etkilerini deneyimleyeceğimiz bir ay tutulması yaşıyor durumdayız. Bu tamamlanma da yarın, 31 Ocak 2018 günü saat 16:25'te Aslan burcunun 11.derecesi ve 36.dakikasında kesinleşecek. Aşağıdaki haritada ay tutulmasının anlık haritasını görmektesiniz...
Ay, astrolojide ruhu, duyguları, bilinçaltını, dişil enerjiyi, aile kavramını, sübjektif fenomenleri yani içsel yolculuklarımız gibi soyut kavramları temsil etmektedir. Ay tutulması, ay düğümlerinin yakın derecelerinde gerçekleşeşen güçlü etkilere sahip dolunay fazından başka bir durum değildir. Literatürde kanlı, kansız, yarım, tam, vurucu, sıyırıcı gibi jargonlar eklenerek etkisi arttırılmaya çalışılır. Oysa yaşadığımız hayatlar kurt adam veya zombi filmlerine atıf yapılamayacak kadar gerçekçidir. Dolayısıyla kanlısı kansızı bir tarafa bırakıp, kendi hayatlarımızda ve güncel dünyamızda ne gibi etkilere sahip olacağından bahsetmek istiyorum.

Dolunay veya ay tutulmaları belirli bir duygusal sürecin sona ermesi ve ruhumuzda bıraktığı yansımalarıdır. Bilinçaltı düzeyde, bize bulunduğu burcun öngördüğü konulardaki izdüşümünü yansıtacaktır. Ancak her ay tekrarlanan yeniay/dolunay sürecindeki gibi kısıtlı zamanda değil, aynı burcun yeniay fazı olarak kabul edilen güneş tutulmasından itibaren süregelen konularla ilgili güçlü farkındalıklar ve sonuçlanmalar sunacaktır.

Geçtiğimiz yılın 21 Ağustos'unda başlattığımız somut konuların olgunlaşması, neticeye ulaşması, bu neticelenmenin ruhumuza ve bilinçaltımıza dokunuşunun niteliğini de bu ay tutulmasında deneyimleme ve fark etme fırsatına erişeceğiz. Hatırlayacak olursak 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen güneş tutulması Regulus kraliyet yıldızına 1 derecelik kavuşumla gerçekleşmişti. Regulus'un büyük şans sunacağını ancak ön gördüğü koşullara uyulduğu taktirde bu şansı getirebileceğinden söz etmiştik. İşte bu 6 aylık süreçte işaretleri iyi görüp değerlendirdiysek ve başlangıçlarımızı o dönem iyi niyetlerle yaptıysak, bu ay tutulmasının getirilerini de aynı iyi niyetlerle toplama şansına erişmiş olacağız. Başkalarının üzerine basarak, olumsuz ve art niyetlerle, risklerle dolu bir konuyla ilgili başlangıç yaptıysak sonuçlarının da bu minvalde olabileceğini göze almış olmalıyız diye düşünüyorum. Kanlı veya kansız olması tamamiyle kendi hür irademizde olacaktır dolayısıyla...

Aslan burcu bireysel, karşıt konumdaki Kova burcu ise toplumsal konulara hitap eder. Aslan burcundaki güneş tutulmasında almış olduğumuz bireysel kararların, yarınki ay tutulmasında toplumsal alandaki getirilerini değerlendirme fırsatına açık olunması gerektiği kanısındayım. İlk başta kendimiz için öngördüğümüz bir planın, işler hale gelmesinden sonra belirli bir topluluğun da yararına çalışıyor olmasından dolayı manevi tatmin yaşayabiliriz. Tüm cömerliğimiz ve iyi niyetimiz için başlattığımız ve arkasında durduğumuz her ne varsa, başkalarına da ışık tutacak hale geldiyse devre tamamlanmış diye düşünebilirsiniz.

Tutulmanın gerçekleşeceği yukarıdaki haritada (İstanbul merkezli) yükselen burç 19 derece Yengeç burcudur. Yengeç burcunun yönetici gezegeni ay zaten tutulmanın başrol oyuncusu konumundadır. Tutumanın dispozitörü Güneş ise Kova burcunda zarar gördüğü bir pozisyonda ilerlemekte, Venüs ile 5 derecelik bir kavuşumda bulunmaktdır. Ay tutulması Venüsyen bir yapı arz etmektedir. İlişkiler, para kaynakları, diplomasi, kadın otorite figürleri, güzellik, estetik, dünyevi konular, cinsellik ve maneviyat konuları ay tutulmasında söz konusu olacaktır. Venüs ve Güneş'in bulunduğu Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn ise yönettiği Oğlak burcunda ilerlemektedir. Bunun dışında Venüs/Jüpiter arasında ve Uranüs/Plüton arasında gergin açı kalıpları gözlenmektedir. Ay tutulması haritanın 2-8 aksları arasında oluşmaktadır. Maddi ve manevi kaynaklar ve değer alanlarında Venüsyen karakterli bir tutulma, mutlaka para kaynakları ve ekonomik koşullarla ilgili ciddi bir sonuçlanma ortaya koyacaktır. Hizmet alanları için öngörülen veya planlanan sıçramanın mümkün olamayacağını, maddi yetersizliklerin ve içinde bulunulan finansal gerçekliğin tıkanıklık yaratacağını algılatan bir tutulma görünümüne sahip bulunuyoruz.

Diğer taraftan aile kurmak, bütün hale gelmek, birlik ve beraberlik ruhu için niyet ve şans olumlu gözükse de, alt yapı, kısmet ve belki de bilgi/yöntem eksikliği nedeniyle arzu edilenin gerçekleşmeyeceğine dair bir işaret gördüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. Yukarıdaki anlık tutulma haritası göz önüne alınırsa başta Aslan ve Kova burçları dışında Yengeç ve Oğlak burçlarının da etkilenme potansiyeli taşıdığını görebiliriz. Tabi bu sözkonusu burçların yükselenlerine sahip olanlar daha da fazla etkilenebilirler.

Bu arada, aynı derecede benzer Ay tutulmasının 31.01.1999 günü de gerçekleşmiş olduğunu eklemekte fayda görüyorum. Tabi ki ortak belirtiler verecektir. Ancak bu geçen 19 yılda diğer bütün sosyal ve jenerasyon gezegenlerinin yeri farklı olduğundan etkileri de farklı algılanacaktır. 19 yıl önce böyleydi, deprem getirdi, bu yıl da aynı etkiler olacaktır demek insanları paniğe sevk etmekten başka bir etki taşımayacaktır. Deprem analizleriyle ilgili detaylı bir yazıyı da çok yakında paylaşacağım.

Türkiye'nin tutulmadan ne şekilde etkileneceğine gelecek olursak;


Türkiyenin ilerletilmiş haritasının üzerine ay tutulmasının haritasını yerleştirdiğimizde tutulma tam olarak 11.evde gerçekleşiyor. Bu alan politik astrolojide milletin müttefiklerine ve hükümetin yasama organlarına karşılık gelir. Bu hem ev yasama, senato, millet meclisi, hem de yerel yönetimler olarak hükümetin kurumlarını, kurallarını, mevzuat ve politikaların niteliğini, dernekleri ve toplum gruplarını belirtir. Menkul Kıymetler Borsası bu evin temsilindedir. Diğer taraftan ülkenin amaçlarını, hedeflerini, planlarını ve projelerini temsil eder . 

Ay neyi temsil edebilir diye aklınıza gelmiş olabilir. Halk, kitleler ve bir bütün olarak ülke nüfusunu ifade etmektedir. Kamuoyu temsil eder. İnsanlar arasında huzursuzluk veya uyumsuzluğu gösterir. Su ve gıda kaynakları, doğal kaynaklar, sağlık, kamu hizmetleri Ay tarafından temsil edilir. Barış ve bol hasat vaat eder. Ülke nüfusu için olumlu durumlarını gösterir. 

Üstelik transit haritadaki Güneş, Türkiye'nin ilerletilmiş haritasındaki Güneş ile kavuşumda bulunuyor. Ülkemiz muhtemelen bir yol ayrımından geçiyor. Haritaları Placidus açılımı ile incelediğimizden dolayı bu durum ülkemizin 11.evinde gerçekleşiyor diyoruz. Ancak her burcun eşit evlerde kabul edildiği "Whole Sign" açılımında ay tutulması 12.eve denk düşecektir. Her iki ihtimali göz önüne aldığımız takdirde olasılıkları sıralayalım;

  • Halkın menfaatlerini göz etmekten yoksun devlet organları, uyguladıkları politikaların yanlışlığının farkına varmış olabilirler. Buna göre bir gidişat belirlemeleri zorunluluğu ortaya çıkacaktır. 
  • Toplumsal kaos ihtimaline yakın hisseden halkın ve toplum kuruluşlarının düzeltici ve önleyici bazı faaliyetlere yeltenmesi veya halkın muhalefet kanadını oluşturan siyasi otoritenin organize olup daha güçlü bir muhalefete yönelmeleri.
  • Sağlık sisteminde ortaya çıkan sorunların ve bilhassa son TTB konusunda ortalıkta dolaşan demeçlerin farkındalığı, buna karşı izlenecek plan ve yöntem
  • Halkın kullandığı su kaynakları ile ilgili kısıtlama veya arıza ihtimalleri
  • Canan Kaftancıoğlu, Meral Akşener gibi kadın otorite figürlerinin politikada daha görünür hale gelmesi...
  • Diğer gezegenlerin temas ve açılarını da göz önüne alırsak eğitim ve sosyal alanda oldukça şiddetli tartışmalar ve din eksenli bir eğitim sisteminin şiddetle dayatılacak olması haritaların 3.evdeki Mars temasında göze çarpacaktır.
  • Zeytin Dalı operasyonunda umulan politikada sapmalar söz konusu olabilir. 
  • 4 -10 aksında Satürn'ün Plüton karşıtlığına ilerlediği de göz önüne alındığında, hükümeti ve yönetim kademesindekileri zor duruma getirebilecek durumların ortaya çıkması mümkün gözükmektedir. Aynı şekilde Merkür'ün Plüton kavuşumuna ilerlediğini ve baskı rejminin artabileceği koşullarla yüzleşebileceğimizi söyleyebilirim. 
  • Tutulma aynı zamanda halk kitleleri arasında kutuplaşmanın ve çatışmanın da olasılığını ortaya koyuyor. (Ay tutulması Aslan - Mars/Jupiter/Ay TC.Progres arası üçgen açı kalıbı) 11.evdeki retro Neptün varlığı ise ne yazık ki halkın belirli bir kısmının aynı masallarla uyutulduğu ve gerçekler karşısında direnç gösterdiğini de betimliyor. 

Ay tutumasının burçlar üzerindeki etkisinden bahsedecek olursak, bilhassa yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ediyorum.


KOÇ 
Ay tutulması sizin yaratıcılık, hobiler, aşk, evlilik, eğlence, çocuklar gibi hayatın keyifli yanları ile ilgili yaşam alanlarınızda gelişmeler yahut sonlanmalar meydana getirebilir. Cinsel enerjiniz artabilir, tutkulu aşklar ve maceralara yönelebilirsiniz. Hamilelik, doğum, çocuklar ile ilgili kavramlar da bu süreçte gündeminizde yer alabilir. Süregelen bir gönül ilişkiniz varsa bu ilişkiyle ilgili bir değerlendirme söz konusu olabilir. Ya bu ilişki devam edecek, yahut tamamiyle sonlanacaktır. Çocuklarınızla ilgili sizi mutlu hissettirecek bir vaka ile karşılaşabilirsiniz. Arkadaş ortamınızdan bir kadın figürle ilgili otoriter bir tavırla kaşılaşabilirsiniz ve bu durum hayatınızla ilgili duygusal bir farkındalık ortaya koyabilir. Toplumsal değer yargıları nedeniyle, kendinizi özel ilişkiniz yahut yaşam standardınız dolayısıyla değişime zorladığınızı düşünebilirsiniz.

BOĞA 
Tutulma ev, yuva, aile, ebeveynler ve yaşlı akrabalarınızla ilgili konuları öne çıkarabilir. Aile ilişkileriniz güçlenebilir. Ebeveynlerinizle ilgili konular sizi bu süreçte daha fazla meşgul edebilir. Ev, emlak, mülk, alım, satım, kiralama, taşınma gibi konularda geçtiğimiz yaz başlatmış olduğunuz çalışmalar veya projelerinizin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Mülk yatırımlarında belirlediğiniz amaçlarınıza ulaşabilirsiniz. Tadilat sürecindeyseniz bu konuda ilerleme sağlayabilirsiniz. Kendi iç dünyanızla ilgili çok değerli farkındalıklara erişmeniz olasıdır. Anneniz veya sizden büyük kız kardeşlerinizin, bilhassa ortak hareket etmek üzerine talepleri veya ricaları olabilir. Bu konuda üzerinize düşeni yapmak ve cömertliğinizi sergilemek için koşullar ortaya koyabilirsiniz. Kariyer hayatınızda layık olduğunuz değeri kendinize kabul ettirmek için çok uygun bir dönemdesiniz.

İKİZLER 
Ay tutulması sürecinde, eğitim ve sosyal iletişim ile ilgili fırsatlar, kısa seyahat, tatil ve geziler gündeme gelebilir. İşinizin tanıtımı, satış/pazarlama, reklam, halkla ilişkiler, basın, promosyon ve internet alanlarında yürüttüğünüz konularda sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla ilgili manevi konularda, cömertliğinizi ortaya koyabileceğiniz destekler vermeniz mümkündür. Ticari ve hukuki yaptırımlar gereği oluşabilecek pürüzleri rayına koymak için koşulları değerlendirebilirsiniz. Öğretilerinizi sosyal alanda uygulayabileceğiniz koşullar oluşabilir. Bilgeliğinize ve bilgi birikiminize ihtiyaç duyulabilir. Akademik konularda ve yabancı kültürlerle ilgili değerlerleri kendi hayatınızdaki insan ilişkilerinde uygulamaya başlamanız mümkündür.

YENGEÇ
Aslan burcundaki ay tutulması maddi kaynaklarınızla ilgili konuları öne çıkarıyor. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz gelir kaynakları bulabilirsiniz yahut Ağustos ayındaki maddi yatırımla ilgili girişimlerinizi değerlendirme yoluna gidebilirsiniz. Bu dönemde lüks, pahalı ve şaşaalı ürünler her zamankinden daha fazla dikkatinizi çekebilir. Bu tip ürünleri satın alma arzusu duyabilirsiniz. Kişisel bakım, eğlence temelli etkinlikler, konserler ve hayatınızın konfor alanları için fazla harcama yapma eğiliminde olabilirsiniz. Diğer taraftan manevi tarafınızı güçlendirecek ve cömertliğinizi ön plana çıkartabilecek etkinliklere ve destek olasılıklarına açık olabilirsiniz. Eşinizin veya ortaklığınızın ürünü parasal değerleri yatırıma çevirmek için fırsatları araştırabilirsiniz

ASLAN 
Burcunuzda geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan tutulmaların ikincisi olan bu Ay tutulması,  hayat dinamiğinizi etkileyecek değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Bilhassa duygusal olarak deneyimleyebileceğiniz bu ayrıcalıklı farkındalık enerjisinde öncelikli olarak kadın muhataplarınızın etkilerini göz ardı etmemeniz gerekiyor. Özel hayatınız ve kariyerinizi etkileyecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Görüntünüz ve imajınızda değişimler olabilir. Yaşamın tadını çıkarmak, huzur arayışı, daha iyi bir yaşam kalitesine nasıl ulaşabileceğinizin keşfi, keyif, aşk ve eğlence öncelikleriniz olabilir. İkili ilişkilerinizden gelen etkileri duygusal açıdan nasıl değerlendireceğinizi bu tutulma sayesinde belirleyebileceksiniz. Benlik alanınızda duygusal evrimi sağlayabileceksiniz.

BAŞAK 
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz ay tutulması, biraz içe dönmeniz ve hayatınızı gözden geçirmeniz için uygun bir zamanı işaret ediyor. Bu dönem içerisinde, manevi ve ruhsal gelişim, şifa, terapi, arınma fırsatları ile daha fazla haşır neşir olabilirsiniz. Sigara, keyif vericiler, zihinsel ve bedensel sağlığa zarar verebilme ihtimali olan alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan kurtulmak, diyete başlamak için bu dönem oldukça doğru avantajları beraberinde getiriyor. Kontrolünüz dışında gelişebilen bazı konularda, koşullara ayak uydurmak için daha güçlü enerjilere sahip olabilirsiniz. Ruhsal olarak sizi köşeye sıkıştıran konulara karşı daha dirençli olabilirsiniz. Evren sizi ruhsal ve zihinsel olarak özgürleşme konusunda destekliyor olacak. 

TERAZİ 
Ay tutulması, sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve gelecekle ilgili planlarınızda güçlü dönüşümler meydana getirebilir. Kalabalıklar arasında dikkat çekebilir, bazı grup çalışmalarına katılabilirsiniz. Daha önceden başlamış toplum yararına etkisi olacak projelerinizin sonuçlanması ve sahnede/gündemde olma arzularınıza kavuşmanız mümkün gözükmektedir. Mesleki kazançlarınızı arttırmak için ve sona eren bir projeden hakkınızı alabilmek için de olumlu etkilere sahip bulunuyorsunuz. Özel hayatınızda süregelen bir gönül ilişkisini toplum önüne çıkarmak, çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz bunu sosyal çevrenize müjdelemek ve mutluluğunuzu arkadaş çevrenizle paylaşmak için bu tutulma size özel etkiler sunmaktadır.

AKREP 
Tutulma mesleki yaşamınızda ve toplum önündeki konumunuzda dönüşümler ve değişimler meydana getirebilir. İş değişimi, terfi, atama gibi mesleki statünüzü etkileyebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlatmış olduğunuz mesleki girişimlerinizle ilgili hızlı geri dönüşler yaşabilir, arzu ettiğiniz hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Annenizle ilgili duygusal gerginlik ve çatışma sürecinde bulunuyorsanız biraz alttan almayı deneyebilir ve uzlaşmayı sağlayabilirsiniz. Keza aynı durum aile içinde sizden büyük bir kadın figürle de yaşanabilir. İçsel dürtülerinizin ve bağımsızlık ihtiyacınızın sizi farklı bir toplumsal konuma taşımasıyla ilgili direnç göstermemelisiniz. Konfor alanınız diye düşündüğünüz konumun belki de kaçınmanız ve değiştirmeniz gereken bir alan olduğunu fark edebilirsiniz.

YAY
Aslan burcunda gerçekleşen Ay tutulması, uzak hedefleriniz, yurtdışı bağlantılı alanlarınız, yüksek eğitim ve öğretim, uzak diyarlara sehayatler ve hukuksal alanlarda gelişmeler meydana getirebilir. Ağustos ayında başlamış olduğunuz özel bir eğitiminiz varsa bunu tamamlayabilir, uluslararası bir seyahate çıkabilirsiniz. Hukuksal konularda süregelen davalarınızda bazı sonuçlar almanız mümkündür. Bunların dışında felsefi konularda ve ruhsal inançlarınızla ilgili kırılmalar meydana gelebilir. Özel farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Dinsel itikat, varoluşsal çözümlemeler, insani erdemlerinizi yükseltebilecek öğretiler, vicdani sorumluluklarınızın irdelenmesi gibi üst bilinç gerektiren soyut konularda ilerleme sağlayabileceğiniz koşullar oluşacaktır.

OĞLAK 
Ay tutulması sayesinde devlete ait ödemeler, krediler, hisseli paralar veya miras yoluyla intikal edebilecek gelirler, başkalarına ait yönettiğiniz gelir kaynakları, ortaklık sonucunda eriştiğiniz  finansal kaynaklarınızla ilgili konularda gelişmeler deneyimleyebilirsiniz.. Eş ve ortağınızın maddi durumunda da dönüşümler olabilir. Ağustos ayında giriştiğiniz vergi, sigorta, kredi bağlantılı konularda beklediğiniz haberler gelebilir veya bu girişimler neticelenebilir. Aydınlatılmasını istediğiniz gizli kalmış konularda açılım bekleyebilirsiniz. Geçtiğimiz yaz başlatmış olduğunuz önemli bir yardım çalışmasında beklediğiniz sona erişebilir, hem vicdanınızı temizleyip hem de itibarınızı yükseltebilecek koşullara kavuşabilirsiniz. 

KOVA 
Karşıt burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması, ilişkiler ve işbirlikleri alanında dengeyi yakalamak adına değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Evlilik, iş ortaklıkları ve tüm ikili ilişkiler gündeminizde olabilir. Öz değerlerinizi tüm bu ikili ilişkilerde ortaya koyabilir, arzu ve isteklerinizle ilgili talep yaratma gücüne kavuşabilirsiniz. Kararsız kaldığınız konular netleşebilir. Açık düşmanlıklarınız ve rakiplerinizle ilgili bazı farkındalıklar kazanabilirsiniz. Süregelen ikili ilişkilerinizde değerlendirme yapıp hangisine devam hangisine tamam demeyi başarabileceğiniz bir tutulma sürecini yaşıyor olacaksınız. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlatmış olduğunuz kurumsal ortaklıklarla ilgili değerlendirme sürecinde devam edip etmeyeceğinize karar verebileceksiniz.

BALIK 
Tutulma enerjisi hizmet alanınız, iş ve çalışma koşullarınız ile günlük rutinlerinizi ilgilendiren dönüşümler meydana getirecektir. Sağlığınızla ilgili konularda daha hassas olabilir, diyet ve beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. Günlük yaşam alanlarınız ve konforunuzla ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Evcil hayvanlarınızın sağlığına ve huzuruna özen göstermelisiniz. Beklemediğiniz anda karşınıza çıkan koşullara karşı radikal önlemler geliştirebileceğiniz ve akılcı davranmayı tercih etmeniz gereken bir süreç sizi bekliyor. Ancak burcunuzda transit halde bulunan Neptün nedeniyle kararsız ve olayları bulanık görme eğiliminde olabilirsiniz. Tutulmaya neyin ışık tuttuğunu belirlemekte başarılı olursanız, gündelik hayatınızda kendi konfor alanınızı oluşturup kendi kurallarınızı belirleyebileceğiniz bir ortama erişebilirsiniz. 

Herkese olumlu sonuçlar ve farkındalıklar getirmesini dilediğim bir tutulma olsun...

Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz. İstanbul dışından ulaşacak kişilere yazılı danışmanlık vermekteyim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder