22 Aralık 2017 Cuma

Satürn Oğlak Burcu Transiti ve Burçlara Etkisi (20 Aralık 2017 - 17 Aralık 2020)

Merhabalar,

Son günlerde ilgili konu ile onlarca yazı ve makale okuduğunuza eminim. Benim de naçizane birşeyler yazmam icap ediyordu. Ben de şimdi oturdum ve tam ay Kova burcunda, Güneş ise Oğlak burcuna geçmeye dakikalar kala ne zamandır planladığım yazıyı halledeyim dedim. Malum bu akşam yılın en uzun gecesini yaşıyacağız. 21 Aralık hem "kış gündönümü" zamanı, hem de mitolojik ve tarihi karakterlerin çoğunun doğumu olduğu iddia edilen özel bir tarihtir. İsa Peygamber'in doğumu başta olmak üzere, tarihteki ve tarih öncesinden günümüze yansıyan birçok karakterin doğum günü olarak 21 Aralık geçtiğini görürüz. Oğlak Dönencesi'ne güneş ışınlarının en dik yansıdığı gündür.

Oğlak Dönencesi ise, yeryüzünün güney yarım küresinde Ekvator'un 23° 27' güneyinden geçtiği varsayılan enlemdir. 21 Aralık'ta güneş ışınları Oğlak Dönencesi ne dik gelir. Buna bağlı olarak
kuzey yarımkürede kış mevsimi, güney yarımkürede ise yaz mevsimi yaşanır. Bir noktanın güneyine doğru gidildikçe gündüzlerin süresi artar gecelerin süresi ise kısalır. Güney yarımkürede en uzun gündüz en kısa gece yaşanır. Kuzey yarımkürede, yani gezegenimizin bulunduğumuz kısmında ise tam tersidir. Oğlak dönencesine güneş ışınları dik açıyla geldiği için gölge boyu sıfırdır. Bu tarihten sonra güneşin dik açısı kuzeye doğru kaymaya başlar. Dolayısıyla güney yarımkürede gündüzler kısalmaya, geceler ise uzamaya başlar. 21 Mart günü ise dik açı artık 0° enlemi olan Ekvator üzerindedir. Oğlak Dönencesi'nin üzerinden geçtiği ülkeler, doğudan batıya sırasıyla, Brezilya, Arjantin, Paraguay, Şili, Polinezya, Melanezya, Avustralya, Madagaskar, Mozambik, Güney Afrika, Botsvana ve Namibya'dır.

21 Aralık, öncü burç olarak kabul edilen Oğlak burcunun başladığı tarihtir. Oğlak burcu kış mevsimini başlattığı için öncü burçlardan biridir. Element olarak topraktır. Bu burcu Satürn yönetir. İlginç bir tesadüf olarak Satürn 2015 yılından beri transitte ilerlediği Yay burcundan dün itibarıyla (20 Aralık 2017) Oğlak burcuna geçiş yapmıştır. 17 Aralık 2020 yılına kadar da Oğlak burcunda ilerleyecektir. 2018 yılının son aylarından itibaren ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksına geçeceğinden dolayı bu süreçte yaklaşık 2 yıl boyunca ay ve güneş tutulmaları da Yengeç - Oğlak burçları arasında meydana gelecektir. 2020 yılının Ocak ayında Güneş, Merkür, Jüpiter, Plüton ve Satürn Oğlak burcunda Stelyum oluşturacaklardır. Zorlu bir transit görünümün meydana geleceği 21 Aralık 2019 - 21 Ocak 2020 arasını, 2012 yılında Maya takviminin sona erdiği ve birçoğunun "kıyamet" diye nitelediği süreç olarak kabul etmekteyim. Zira 21 Aralık 2012'de tüm gezegenlerin aynı düzlemde dizileceği savının tarihsel bir gecikmeyle 2020'ye ötelendiğini tahmin ediyorum. Milad zamanını İsa Peygamber'in doğumu olarak kabul eden bir zaman anlayışında 7-8 yıllık bir sapmanın olmasının mümkün gözüktüğünü düşünüyorum. Konumuzdan fazla uzaklaşmadan, Oğlak burcu ve Satürn kavramlarından yola çıkarak "zamanın ruhu" hakkında birkaç yorum ve öngörü yapmak istiyorum.

Satürn astrolojinin en temel gezegenlerinden biri olarak kabul edilir. "Karmanın Lordu" olarak isimlendirilir. Zamanı ve zaman algısını yönetir. Yaşlanmak, zamanda ilerlemek, gelişim göstermek ve bilgeleşmek temalarını bünyesinde barındırır. Astrolojinin 3 kötücül gezegeninden biridir tezinin aksini savunarak diyebilirim ki Satürn kişiyi adam eden (!) gezegendir. Çünkü dünyaya geliş amacımızı, insani erdemlerimizin ne olduğunu, hayatlarımızda eksik uyguladığımız etkenlerin öğrenene kadar önümüze gelmesinin nedenlerini, olgunlaşmayı, ilerleyen zaman kavramı içerisinde zavallı ölümlüler olduğumuzu idrak etmemizi sağlar. Hayatımızın belirli alanlarına karşılık gelen astrolojik haritalarımızın evlerinden geçerken o ilgili konularla ilgili sınanmamıza neden olur. Sınanırken zaman zaman cezaya çarptırılırız. Uyarıları görmezden geldiğimiz zaman olumsuz ve tatsız olaylarla karşılaşırız. İşte Satürn sürekli bu açıklarımızı ve üzerinde öğreti sahibi olmamız gereken konuları gözümüze sokar. Kapasitemiz ve kaderimiz ne kadarını kaldırabiliyorsa ve ruhsal karmalarımızın niteliği somut hayatımızı nereye evirmeye çeviriyorsa Satürn bize kılavuzluk edebilir. Tarihteki birçok efsanevi detayda, mitolojik betimlemelerde, kadim bilgilerin dipnotlarında ve tek tanrılı dinlerin ki bilhassa Hıristiyanlık öğretilerinde Satürn sembolizmi çok sık karşımıza çıkar. Kötücül kabul edilmesinin sebebi korkuları, engellenmeleri, kısıtlanmışlıkları, hastalıkları ve zorlanmaları temsil etmesinden ileri gelmektedir. Hayatın akışında yolunda gitmeyen bir taraf varsa onun üzerine gidip sağlamlaştırmak için maraza çıkartan bir gezegendir.

Astrolojide Satürn Oğlak ve Kova burçlarının yönetici gezegenidir. Dolayısıyla dünden itibaren kendi yönettiği burç olan Oğlak'ta 17 Aralık 2020 tarihine kadar ilerleyip, yine yönetiminde olduğu Kova burcuna geçiş yapacaktır. Satürn şu andaki transit geçiş hareketini 29 yıl önce yapmıştır. 12 Kasım 1988'de Oğlak burcuna geçip 7 Şubat 1991 tarihine kadar bu burçta seyahat etmiştir. Dolayısıyla bu tarih aralığında doğmuş olanlar hayatlarının ilk Satürn döngüsü sürecini yaşıyorlar. Olgunlaşıyorlar. Satürn döngüleri hayatımızı olgunlaştıran fenomenlerdir.

Satürn Oğlak burcunda yönettiği ve güçlü olduğu bir konumda olduğu için enerjisi de oldukça yüksek ve verimli olacaktır. Evet, sıkıntıya ve sorunlar yumağına ittiği zamanlar da olacaktır ancak tüm bu durumlar bizleri olgunlaştırmak ve zamanın ruhunu iliklerimize kadar hissettirmek, savunma mekanizmalarımızı güçlendirmek için olacaktır. Başımıza gelen olumsuzluklardan ders, kıssadan hisse çıkartmayı beceremezsek Satürn ne yapıp edip bir sonraki döngüde bunun acısını bizlerden çıkartacaktır. Kişinin karmasında yaşamaya zorunlu olduğu kadersel deneyimler tamamlanmazsa tekamül sürecini de tamamlamamış olur. Satürn karmanın lordu olduğu için bunu mutlaka ilgili alanlarda kişiye öğretecektir. Öyle veya böyle...

Satürn'ün oğlak burcu transitinde kalacağı dönemde başımıza üç aşağı beş yukarı neler gelebilecek diye yükselen burçlarınızı temel alarak hazırladığım aşağıdaki yorumlara bir göz atmanızı öneririm.

KOÇ BURCU:
Satürn 17 Aralık 2020 tarihine kadar toplumsal konumunuz ve kariyerinizle ilgili alanda size öğretiler sunacaktır. Daha akılcı ve gerçekçi bir bakış açısı edinmek, elle tutulur projeler geliştirmek, uzun soluklu işlere başvurmak, belirli bir meslek erbabı iseniz sabırlı ve sebatkar davranmak, kariyer kayatınızda karşınıza çıkacak otorite figürleriyle ilişkilerde kabullenici ve saygılı olmak gibi ayrıntılarla uğraşıyor olabilirsiniz. Diğer taraftan iş arama sürecindeyseniz Satürn nedeniyle kısıtlı bir iş imkanı nedeniyle şikayet edebilirsiniz. Mevcut işinizi kaybetme korkusuyla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Annenizle ilgili sıkıntılar baş gösterebilir. Kariyerinizde yetersizlik ve tecrübesizlik hissiyatına sahip olabilirsiniz. Daha çok çalışmak ve daha çok kendinizi göstermek isteyebilirsiniz. Eksik olduğunuz konularda kendinizi yetiştirmeniz gerekebilir. Kariyer ortamınızda var olmak adına savaşacağınız bir döneme giriyorsunuz. Daha çok sorumluluk almanız gerekebilir. Otoriter tavırlarla baş etmenizin zor olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

BOĞA BURCU:
Satürn'ün Oğlak burcundan geçiş sürecinde olgunlaşmanız ve zihinsel olarak evrim geçirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Toprak karakterli Satürn sizinki gibi toprak elementi bir burçta transit sağlıyor. Dolayısıyla zorlu bir gezegen olsa da sizin için olumlu taraflarından faydalanmak kaçınılmaz görünüyor. Hukuk ve adaletle ilgili önemli öğretiler kazanmanız gerekebilir. Yurtdışı bağlantılı işler ve yolculuklarla ilgili kısıtlanma yaşayabilirsiniz. Satürn bu alandan geçiş yaparken felsefe, din öğretisi, ruhani bir alan gibi spesifik bir konuda eğitim alabilirsiniz. Yüksek öğretim ve akademik kariyer için çok uygun bir süreçte bulunuyorsunuz. Zihinsel ve kişisel gelişimi hızlandırmak yanında bu tip konularda söz sahibi olmak için mesai harcayabilirsiniz. Hayata karşı geliştirdiğiniz inançlar ve soyut kavramlarla ilgili eğitimler alabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Bilgelik yolunda olumlu bir süreç yaşanacaktır. Uranüs 2018 Mayıs ayında sizin burcunuza giriş yaptıktan sonra özgün fikirlerinizi ve cüretkar kararlarınızı uygulayıp belirli bir dalda otorite olabilmeniz mümkün olacaktır.

İKİZLER BURCU:
Satürn ne yazık ki 3 yıl boyunca kriz alanınızda ilerleyecek. Bu dönemde ortaklaşa kazanımlarınız, ödeme ve kredilerinizde kısıtlamalar meydana gelebilir. Hayatınızda başkalarına bağlı ve bağımlı yaşamakla ilgili yeni ve kalıcı çözümler üretme zamanınız gelmiş gözüküyor. Eşinizin veya ortağınızın gelirleriyle ilgili kısıtlama veya iflaslar da gündeme gelebilir. Hayatınızın maddi ve manevi gidişatında tekrardan akılcı ve gerçekçi girişimler oluşturmak adına çaba gösterebilirsiniz. Uranüs'ün de burç değiştirip Boğa burcuna geçiş yapacağı Mayıs 2018'den itibaren bağımsız olarak temelinizi oluşturmak isteyebilirsiniz. Miras beklentiniz varsa bunu elde etme konusunda da sorunlar yaşayabilirsiniz. Hatta böyle bir miras gelirinden men edilebilirsiniz. Kurulacak olan düzen kalıcı ve sağlamcı olacaktır. Tamamıyla mantık çerçevesiyle yıkıntıları toparlayıp yeniden inşa etmeniz gereken üç yıllık süreç sizi bekliyor. Manevi olarak bu süreçte korkular geliştirme riskiniz de bulunuyor. Otoritelere güvenin ve tavsiyeleri değerlendirin.

YENGEÇ BURCU:
Oğlak burcunda 3 yıl boyunca transit geçişine başlayan Satürn, sizin ortaklıklar ve ikili ilişkiler alanınızda ilerleyecek. Bilhassa özel ilişkilerinizle sınanacağınız bu süreçte, sizden daha deneyimli kişilerle ortaklık geliştirmeniz yararınıza olacaktır. Süregelen bir ilişkiniz mevcutsa bu üç yıllık sürede sevgi alış verişinde kısıtlamalar meydana gelebilir. İlişkiyi yürütmek için daha fazla çaba göstermeniz gerekebilir. Mayıs ortasından itibaren Boğa burcuna geçecek olan Uranüs etkisiyle yolunda gitmeyen tüm ortaklık ve ikili ilişkileriniz sona erebilir. Bu süre zarfında amansız düşmanlıklar da gündeminizde yer işgal edebilir. Sizi zorlayan, gözden kaçırdığınız detaylar konusunda ve boş bulunduğunuz hatalarınızla sizi sınayan gizli düşmanlıklar gün yüzüne çıkabilir. 2018 sonundan itibaren ay ve güneş tutulmaları etkisiyle ilişkilerle daha çok sınandığınız ve kadersel başlangıç / bitişler deneyimleyeceğiniz zorlu bir maraton sizi bekliyor olacak. Sizden yaşça olgun kişilerin tavsiyelerine önem vermeniz ve tüm ilişki modellerinde aklı ve mantığı ön planda tutmanız gerekecektir. Tutkulu ilişkilerinizi kaybetme korkusunu da tadabilirsiniz.

ASLAN BURCU:
Satürn 3 yıl boyunca sağlık ve hizmet alanınızda ilerleyecektir. Bilhassa dişler, cilt ve ortopedik yapınızla ilgili rahatsızlıklara dikkat etmeniz gerekmektedir. Hassas hale gelecek bu organlarınızla ilgili rahatsızlıklar, dolayısıyla operasyonlar meydana gelebilir. Hizmet alanınız, gündelik işleriniz tamamıyla baştan düzenlenecektir. Mayıs 2018'de Uranüs'ün Boğa burcuna geçişiyle kariyerinizi apayrı bir meslek dalı ile değiştirmeniz gündeme gelebilir. Halihazırda meşgul olduğunuz ve kazanç elde ettiğiniz iş alanıyla ilgili yeni bir yapılanmaya da girebilirsiniz. Ayağınızın daha sağlam yere basacağı, ciddi ve gerçekçi bir pozisyon oluşturmak için çabalayacaksınız. Biraz da hastalıklarla ilgili korkular geliştireceğiniz bir dönem olabilir. Çalışanlarınızla ilgili kısıtlamalar, uyumsuzluklar ve tatminsizlikler meydana gelebilir. Yalnız başınıza bütün yükü sırtlanmayı da tercih edebilirsiniz. İsdihdam yaratabileceğiniz, çalışma yöntemlerini geliştirip uzmanlaşma sağlayabileceğiniz ve çabanız kadar saygı göreceğiniz yoğun ve zorlayıcı bir süreç sizi bekliyor olacak.

BAŞAK BURCU:
17 Aralık 2020 yılına kadar özel hayatınızla ilgili alanda ilerleyecek olan Satürn, bu süreçte çocuklarınız, evliliğiniz ve hayatınızın tüm eğlenceli kısımlarında disiplin, sağduyu ve olgunlaşma getirisi sağlayacak etkilerle sizi sınayacaktır. Kişisel gelişiminizi arttıracak kalıcı spor ve hobi dallarına yönelebilir, kendinize has meşgaleyi oluşturabilirsiniz. Bu dönemde bir parça içinize kapanabilir, arkadaşlarınız ve toplumsal etkinliklerden uzaklaşabilirsiniz. Uranüs'ün Boğa burcuna geçtiği Mayıs 2018'den itibaren hayatınızı yurtdışında sürdürmek isteyebilirsiniz. Aranızda yaş farkı olan birisiyle mantık evliliği yapabilirsiniz. Duygusal ilişkilerinizde aşktan arınmak veya soyutlanmayı tercih edeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Mevcut evliliğinizde maddi sorunlar nedeniyle kısıtlanma ve neticesinde kopmalar yaşanabilir. Çocuklarınız varsa onların eğitimleriyle ilgili radikal kararlar alabilirsiniz. Satürn ciddiyet ve kısıtlama getireceği için maddi anlamda paranızı doğru yönlendirmek ve çarçur etme riskine karşı önlem almanız gerekebilir. Sevdiğiniz kişilerin kaybını deneyimleyebilirsiniz. Evlilik ve çocuk sorumluluğuna hazır olabileceğiniz bir süreçtesiniz.
Ancak diğer taraftan cinsel soğukluk ve kısıtlanma hissine de sahip olabilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Eviniz, aileniz, ebeveyniniz ve yaşlı akrabalarınızla sınanacağınız bir 3 yıllık süreç sizi bekliyor olacak. İçsel olarak kendinizi insanlardan soyutlayacağınız bir sürece hazır olmanız gerekebilir. Bu süreçte tamamıyla kendinizi yapılandırmak, ciddi ve gerçekçi bir bakış açısıyla akrabalık ilişkilerinize daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Baba ile ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Planladığınız taşınma, mekan değişimi yahut dekorasyon ihtiyacı sekteye uğrayabilir. Bu süreçte yalnızlık korkusu gelişebilir. Bilhassa Mayıs 2018 sonrası mülk yatırımı nedeniyle beklenmedik maddi kayıplar deneyimlemeniz olasıdır. Dolayısıyla kesinlikle riske girmemeniz ve elinizdekiyle yetinmeyi bilmeniz gereken bir Satürn geçiş süreci yaşıyor olacaksınız. Ebeveyninizin  sorumluluklarını yüklenmeniz gerekebilir. Bu süre zarfında kendi hayatınızla ilgili kalıcı ve gerçekçi başlangıçlar yapmak, yeni bir yapı inşa etmek ve bunu korumakla ilgili öğretiler geliştirmiş olacaksınız. Ruhsal bünyenizi güçlendirip duygusal kırılganlığınızı aşmak için fırsatınız mevcuttur.

AKREP BURCU:
Sosyal hayatınızla sınandığınız bir süreç sizi bekliyor. Aralık 2020'ye kadar haberleşme, medya, tanıtım, etkinlikler, kardeşler ve komşular alanınızda kısıtlamalara hazırlıklı olmanız gerekiyor. Kendinizi topluma ifade etme konusunda zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Buna karşılık işinizi geliştirmek için akılcı ve gerçekçi ilişkiler kurmak için çabalayacaksınız. Karşılıklı menfaate dayalı ve kazan-kazan anlayışında iş ilişkileri kurmak için bu süreci fırsata çevirmeniz mümkündür. Az ve öz iletişimle, kısıtlı yolculuk imkanlarıyla optimum sosyal hayatı deneyimleyeceğiniz bir Satürn geçiş süreci olacaktır. Mayıs 2018'den itibaren ortaklık ve ikili ilişkilerinizden de özgürleşebileceğiniz yahut kopabileceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurursanız, yeni ve kısıtlı bir sosyal ortamı sıfırdan kurabilme gücüne sahip olacaksınız. Aynı zamanda yaşadığınız ortamda otorite gücünü elinize alabilecek, kardeşlerinizin sorumluluğunu da üstlenebileceksiniz. Yaşadığınız sitenin/apartmanın yönetimine geçebilirsiniz. Nakliye ve ulaşımla ilgili yeni girişimler, sorumluluklar hayatınıza dahil olabilir. Sorumlu ve yetkin olduğunuz konularda eğitim ve danışmanlık verebileceğiniz seviyeye yükselebilirsiniz.

YAY BURCU:
Maddi ve manevi değer alanında Aralık 2017'ye kadar ilerleyecek olan Satürn etkisi nedeniyle sorumluluklar ve yapılandırmalar gündeme gelecektir. Bilhassa maddi konularda kayıplar, kısıtlamalar ve yetersizlikler hissedebileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Mayıs 2018'den itibaren Uranüs'ün Boğa burcu geçişinin neden olabileceği iş kaybı riski yahut beklemediğiniz istifalar/işten çıkarmalar nedeniyle kişisel maddi gelirlerinizin yetersizliği/iflas ihtimali ile sınanabileceğiniz bir süreç olabilir. Diğer taraftan bunun tersi olarak elinizdeki kısıtlı kapitali çok akılcı ve gerçekçi bir bakış açısıyla değerledirip doğru yatırım fırsatlarına yönelmeniz de mümkündür. Manevi destek üzerine sorumluluk üstlenebileceğiniz koşullar ve etkinlikler gündeme gelebilir. Bireysel kazanç elde edebileceğiniz bir iş kurabilirsiniz. Kendi kendinize isdihdam yaratabilme yetisini öğrenebilirsiniz. Daha fazla çaba göstereceğiniz ve çalışma hayatıyla orantılı olarak kişisel kazancınızı alacağınız koşullara adapte olmaya uğraşacaksınız. Parasızlık korkusuna kapılabilirsiniz. Diğer taraftan fazla kontrollü olup cimrilikle de anılmanız mümkün hale gelebilir.

OĞLAK BURCU:
Yaklaşık 3 yıl boyunca burcunuzun yöneticisi Satürn benlik alanınızda ilerleyecektir. Hayatınızın sorumluluğunu elinize alacağınız ve sabırla tekrardan yapılandıracağınız bir süreç sizi bekliyor olacak. Akılcı ve gerçekçi hedefler koyup, mantıkla ve disiplinle hareket ederseniz kişisel olgunlaşma adına çok değerli kazanımlar elde edeceksiniz. Detaylı planlama ve uzun zamanı kapsayacak geçerliliği olan yatırımlar için kararlar verebilirsiniz. Diğer burçların tersine kendinizde her zaman var olan ve daha kolay erişebileceğiniz bir enerjiye sahipsiniz. Dolayısıyla daha çok iş ve somut görevlere odaklı, geliştirici, otoriter ve sorumlu bir bakış açısıyla kendinize yer açabileceğiniz koşulları kendiniz belirleyeceksiniz. Var olma savaşınızı bu 3 yıllık süreçte daha etkin hale getirebilirsiniz. Maruz kalacağınız zorlukları aşmak adına yeni yöntemler belirleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz sosyal ağ ve arkadaşlık ilişkileriniz ilk bir yıl boyunca size esaslı destekler sunabilir. Ancak mayıs 2018'de Uranüs'ün Boğa burcuna geçişiyle sürprizli özel ilişkiler ve belki de bir evliliğin sorumluluğu hayatınıza dahil olabilir. Tam tersi olarak özgürleşmek de isteyebilirsiniz. Bu süreçte sanki bir şeylerden yoksun kalıyor olma korkusu ile tanışmanız mümkündür.

KOVA BURCU:
17 Aralık 2020 yılına kadar bilinçaltı alanınızda ilerleyecek olan Satürn etkisi ile hapsolmuş hissine sahip olmanız muhtemeldir. Karma alanınızdan karmanın lordu Satürn'ün geçişi sırasında hayatınızda neyin öncelikli olacağı hakkında farkındalıklar sağlayabilirsiniz. Mayıs 2018'den itibaren 4.evinize Uranüs'ün geçmesiyle kişisel özgürlüğünüz için savaşacağınız koşullar önünüze gelecektir. Dolayısıyla hayatınızdaki bireyselliğe giden yolda kurallar veya sınırlar koymasını öğreneceksiniz. Satürn geçişini en soyut şekilde deneyimleyecek olan burca mensupsunuz. Aynı zamanda sizin burcunuzun yöneticisi olan Satürn, hayaller ve gerçekler arasındaki ince çizgiyi yakalamanız için de size gerçekçi veriler sunacaktır. Bu 3 yıllık süreçte anksiyete ve panik atak gibi ruhsal tehditlerle karşılaşmanız olasıdır. Dolayısıyla kontrolünüz dışında gelişecek tüm aksiliklere ve engellere karşı çıkış olasılıklarınızı ve alternatif planlarınızı hazır hale getirmeniz gerekecektir. Belirli bir hedefe ilerlerken son anda çıkabilecek aksilikleri fazla içselleştirmemeniz gerekir. Hayatınızın akışında sizi arzu ettiğiniz mükemmeliyetçiliğe eriştirecek kuralları, sınırları, yöntem ve otoriteyi bu süreçte öğrenmiş ve deneyimlemiş olacaksınız.

BALIK BURCU
3 yıl sürecek olan Satürn'ün Oğlak burcu transitinde arkadaşlıklarınız ve toplumsal faaliyet alanınızla sınanacaksınız. Bu dönemdeki en olumsuz etki yalnızlık ve sosyal soyutlanma korkusu olabilir. Ancak toplumsal etkisi yüksek olabilecek etkinlik ve projelerde görev almanız, disiplinli ve kuralcı çalışmalarınız sayesinde hem takdir toplayabilir, hem de kendinizi geliştirme fırsatı bulursunuz. Sizden daha tecrübeli arkadaşlarınızın deneyimlerini ve tavsiyelerini mutlaka ciddiye almanız gerekebilir. Hayat yolunuzda bu deneyimlerin ne kadar değerli olacağını ve daha verimli bir yaşantı için kaçınılmaz öğretiler olabileceğini unutmamalısınız. Ortağınızın veya partnerinizin sıkıntılı deneyimlerine destek vermeniz beklenebilir. Arkadaşlarınıza belirli bir etkinlik veya proje dahilinde liderlik etmeniz gerekebilir. Zaman zaman onlardan talep ettiğiniz manevi desteği göremediğiniz algısına sahip olabilirsiniz. Zira duygulardan ziyade aklın, ciddiyet ve sorumluluğun etkin olacağı bir süreçten geçiyor olacaksınız. Kaldı ki ihtiyacı olan eş, dost ve arkadaşınızın manevi sorumluluklarını da yüklenebilirsiniz. Mayıs 2018'de Uranüs Boğa burcuna geçtikten sonra, ilerici fikirlerinizin sosyal çevrenizde takdir toplayacağı ihtimali yüzünüzü güldürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder