1 Kasım 2017 Çarşamba

2017 Kasım Ayı Burç Analizleri

2017 yılının son iki ayına gelmiş bulunuyoruz. Kış mevsiminin ciddi olarak kendisini hissettirdiği bugünlerde, bakalım gökyüzü bizler için ne gibi ayrıcalıklar sunacak yahut önlem almamız gereken konular neler olacak?



Güneşin Akrep burcunda, ayın ise Zodyak kuşağının ilk burcu Koç'ta başlıyor olması ve her iki burcun da yönetici gezegeninin Mars olması sebebiyle, mücadeleci, motive ve dinamik bir şekilde Kasım ayına başlamış oluyoruz.

2 - 7 Kasım arasında Güneş ve Neptün arasında olumlu bir açı kalıbı meydana gelecek. Su burçlarında gerekleşecek bu özel bağlantı ve Neptün'ün retro harekette bulunması sebebiyle daha önce yeltenmediğiniz sanatsal faaliyetlerinize veya kendinize sakladığınız sezgisel erdemlerinizi gün yüzüne çıkartabilmek için fırsatınız olacaktır. Alkole hassasiyetiniz varsa bu 5 gün boyunca yaklaşmasanız iyi olur. Evinizin boya işlerini ertelediyseniz bu süreçte bu işlemleri de halledebilirsiniz. Ruhsal çalışmalar, şifa alıp verme, terapiler ve benzeri eylemler için de uygun bir süreç olacaktır.

3 - 6 Kasım arasında Venüs ile Satürn arasında sekstil açısı meydana gelecek. Ciddi ve kalıcı ilişkiler başlatmak için uygun bir zaman olacaktır. Kalıcı eşyaların alış verişlerini yapabilirsiniz. Satın aldığınız her tür mal dayanıklı ve kalıcı olacaktır. Keza maddi yatırım yapmak için de uygundur. Bilhassa yurt dışı bağlantılı alış verişler, sorumluluk gerektiren hukuki meseleler ve bu konularda atılacak ortaklık adımları sağlam temelli olabilir.

4 Kasım'da Boğa burcunun 11.derecesinde bir dolunay meydana gelecektir. Jüpiter etkili ve ayın yüceldiği Boğa burcunda olması ayrı bir pozitif etkiye neden olacaktır. Dolunayla ilgili ayrı bir makale hazırlayacağım ve etkilerini detaylı olarak anlatacağım.

5 Kasım'da Merkür Yay burcuna geçiş yapacak. Zararlı bir yerleşimde olacağı bu konumda 3 Aralık gününe kadar ilerleyip retroya geçecek. 23 Aralık tarihine kadar g Yay burcunun 13.derecesine kadar gerileyecek. 11 Ocak 2018'de Oğlak burcuna geçecek. Dolayısıyla Merkür'ün olumsuz çalıştığı Yay burcu geçişi iki aydan fazla bir süre devam edecektir.

6 - 11 Kasım arasında Venüs ve Uranüs arasında karşıtlık meydana gelecektir. Uranüs'ün halen retro harekette olduğunu hatırlatmakta fayda var. İlişkilerde kopmalar, ayrılıklar meydana gelebilir. Zira özgürlük ihtiyacı artacaktır. Mevcut ilişkilerde daha önce baş gösteren sorunlar tekrarlanabilir. Sıradışı ve kalıcı olmayan ilişkilere çekilme durumunda olabilirsiniz. Özgürlüğe ve bağımsızlığa aşırı düşkün tavırlar, acele ve beklenmeyen kararlar ilişkilere zarar verecektir.

7 Kasım'da Venüs zarar gördüğü Akrep burcuna geçiş yapıyor. 2 Aralık tarihine kadar da bu burçta seyrine devam edecek. İlişkilerde hırs, tutku, intikam, kıskançlık ve sahiplenme öğeleri yoğunlaşacaktır. Saplantılı davranışlardan kaçınmamızda fayda vardır.

9 - 12 Kasım arasında Güneş ve Plüton arasında sekstil açı teması meydana gelecektir. Güneş'in Plüton'un yönettiği Akrep burcunda bulunması nedeniyle gizlilik içerisinde yürütülen konularda başarı alınması daha rahat olabilir. Karizma sahibi kişilerden destek görebiliriz. Sorunların derinine ve temeline inmek için uygun zamanlardır. Kendimizi etkin şekilde ifade edebileceğimiz bir süreçtir. Psikolojik ve metafizik çalışmalar için de uygun zamanlar olacaktır.

11 - 21 Kasım arasında Satürn ve Uranüs üçgen bir açı kalıbı meydana geleceklerdir. Parçaların toparlanması, kaostan ve düzensiz gördüğünüz somut veya soyut her eylemi veya meseleyi derleyip toparlama konusunda fırsatlarınız olacaktır. Bu toparlanmada özgünlüğünüzü ve akıl yoluyla çizdiğiniz bireysel yolunuzu önemseyip kişiliğinizi yansıtan bir forma büründüreceksiniz. Gerekli gördüğünüz taktirde kopmalar, bitişler veya ayrılıklar yaşamanız da söz konusu olabilir.

13 - 19 Kasım arasında Venüs ve Jüpiter kavuşum yapacaktır. İlişki kurmakta ve mevcut ilişkiyi yükseltmekte çok önemli olacak bu 6 günlük süreçte tutkulu bir ilişki başlatabilirsiniz. Mevcut ilişkinizde abartıya kaçmadan daha yoğun ve aşk dolu zamanlar geçirebilirsiniz. Ortaklaşa maddi kaynak yaratmak ve gelir elde edebilmek için de olumlu bir süreç yaşanacaktır. Ancak Venüs'ün bu konumda zararlı ve olumsuz çalışabileceğine de dikkat etmek gereklidir.

14 - 20 Kasım arasında Merkür ve Neptün  kare bir açı kalıbı meydana getireceklerdir. Bu olumsuz görünüm bilhassa fikir hırsızlığı, düşünceleri aktarmada zorlanma ve karmaşık hale düşmek, iletişimlerde yanlış anlaşmaların oluşması, dalgınlık, eşya kayıpları, yolu kaybetme, kandırılma, dolandırılma gibi ihtimallerle karşılaşmamıza neden olabilir. Önemli imza gerektiren konuları bu sürenin dışında tutmak gerekebilir. Banka ve internet işlemlerinde azami dikkati esirgememeliyiz.

16 - 22 Kasım arasında Venüs ve Neptün olumlu bir üçgen açı kalıbıyla temas edeceklerdir. Romantik zamanlar geçirmek, ilişkilerde ideale ulaşma çabasında olmak, yaratıcı çalışmalara girişmek, maddi ve manevi olumlu getiriler elde etmek için uygun bir süreç olacaktır. Ancak özel hayat için kalıcı kararlar almak için pek de uygun günler olmayacaktır. İlişkilerde fedakarlık gerektiren koşullar için esnek davranmak mümkün olacaktır.

17 - 20 Kasım arasında Merkür ve Mars sektil bir açı kalıbı oluşturacaklardır. İletişimde sert bir hava esebilir. Kardeşlerle ilişkilerde gerginlikler oluşabilir. Daha atik ve girişken davranıp, acil kararlar alınabilecek bir yapıya bürünebilirsiniz. Sinirler hassas olacaktır. Açık sözlü olmak istenirken kalp kırmak veya patavatsız davranmak mümkün olabilir. Aceleci bir yapıya bürünüp kazalara neden olmak riski ile karşılaşabiliriz.

18 Kasım'da Akrep burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniayla ilgili ayrı bir makale yayınlayacağım.

19 - 29 Kasım arasında Mars ve Plüton keskin bir kare açı kalıbı oluşturacaklar. İki kötücül gezegenin olumsuz etkilerini sunacakları bu kritik günlerde güç savaşları, entrikalar, egosantrik çatışmalar, baskıcı davranışlar oluşabilir. Kavgacı, kaba ve hoyrat kişilerden uzak durmakta yarar vardır. Ateşli, kesici, kısaca her türlü öldürücü silahtan uzak durmak gerekir. Yangın riski mevcuttur. Trafik kazalarının meydana gelmesi mümkündür. Trafikte kavgalar, hırs ve aşırı hız riskinden kaçınmak gerekir. İnsanlara kendi menfaatlerimiz için baskı kurmaktan imtina etmeli, üzerimizde baskı kurulmasına da müsade etmemeliyiz.

21 - 24 Kasım arasında Venüs ve Plüton sekstil açı kalbında bulunacaklardır. Cazibenin ağırlık kazanacağı ilişkilere çekilebiliriz. Tanışacağınız kişilerle aranızda kadersel bağ olduğu izlenimine erişebiliriz. Ruhsal bir dönüşüm yaşama fırsatı bulabiliriz. Maddi kazançlarımız sayesinde mesleki bir dönüşüme imza atabiliriz.

22 Kasım'da Güneş Yay burcuna geçiş yapıp 21 Aralık tarihine kadar bu burçta ilerleyecektir.

25 - 30 Kasım arasında Merkür ve Uranüs üçgen açı kalıbı oluşturacak ve özgün fikirlerin, yaratıcı projelerin ortaya çıkması için olumlu fırsatlar yaratacaklardır. Zihin keskin biçimde çalışacağı için orjinal fikirler geliştirebilirsiniz. Elektrik ve elektronikle ilgili çalışmalar, tamirat işleri yapabilirsiniz. Ani yolculuk kararları alabilir, havayolunu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sıradışı ve majör eğitim alanlarına, hobilerine yönelebilirsiniz.

28 Kasım - 4 Aralık arasında Merkür ve Satürn kavuşumu meydana gelecektir. Tedbirli, akılcı, sorumlu ve ciddi bir bakış açısıyla durum değerlendirmesi yapmak, geleceği planlamak için fikir yürütmek ve bilhassa geliştirdiğiniz fikirleri de kendinizden başkasıyla paylaşmamak gibi bir tutum geliştirebilirsiniz. İçe kapanıklık ve ketumluk bu kavuşumun temelini oluşturacaktır. Hem Merkür'ün zarar gördüğü bir burçta olması, hem de Satürn gibi kısıtlayıcı bir gezegenle kavuşumda olması nedeniyle pesimist ve katı bir davranış kalıbı sergileyebilirsiniz.

Ülke gündemine bakacak olursak, Türkiye'nin güneş dönüşü yazımda da belirttiğim üzere 10 Kasım ve civarı günlerde, yönetimin tutamayacağı sözler ve tavizler vermesi, bunun sonucunda vize kriziyle ilgili olabilecek gelişmelerde kısıtlama veya ülke menfaatine ters düşecek ama görünürde olmayacak zararlardan bahsedebiliriz. Gizli tutulan bazı konuşmalar, halka farklı gösterilip gerçekte apayrı konular üzerinde tartışmalar ve anlaşmaların yapılacak olması nedeniyle olumsuz bir sürece daha gireceğimizi söyleyebiliriz. Boğa dolunayı maddi kaynaklarla ilgili bir meselede bir sonuçlanma oluşacağını müjdeleyecek. Muhtemelen emlak sektöründe bir devrin kapanacağı hakkında haberler duyabiliriz. Bu aydınlanma ve farkındalık hali, artık bazı konular hakkında nihai bilgiye ve kanıya ulaşmamıza da neden olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum haritasında Akrep burcu ağırlığı olduğu için Kasım ayındaki gökyüzü etkileri de ülkemiz açısından kadersel etkilere sahip olabilecektir.

Şimdi sırasıyla burçların Kasım 2017'de nelerle karşılaşabileceğine bakalım. Yükselen burçlarınıza göre okumanızı öneriyorum.

KOÇ BURCU:
Ayın 4'ünde maddi kaynaklar alanınızda bir dolunay yaşanacak. Yürüttüğünüz bir yatırım planında mutlu sona gelmiş olabilirsiniz. Yardımlaşmak için fırsatlarınız olacaktır. Bu şekilde manevi tatmin yaşayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Mars bu ay da sağlık ve hizmet alanınızda ilerliyor. Bu alanlarda eksiklerinizi kapatmak ve motive bir şekilde hayata sarılmak sizin elinizde. 18 Kasım'da ortaklaşa kazanımlarla ilgili alanda bir yeniay meydana gelecek. Borçlarınızı ve hayatınızın krizli alanlarını toparlamak ve gedikleri kapatmak için fırsatlar önünüze gelebilir. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız yabancı kültürler, felsefe ve spritüel konularla ilgili eğitimler olabilir.


BOĞA BURCU:
Hareketli bir aya başlıyorsunuz. 4 Kasım'da sizin burcunuzda bir dolunay gerçekleşiyor. İkili ilişkileriniz ve ortaklıklarınızın kişisel hayat ve hedeflerinizde farkındalıklar oluşturacağı, benlik duygunuzu değerlendirmeye alacağınız ve içsel bir aydınlanma deneyimleyebileceğiniz koşullar oluşabilir. Yönetici gezegeniniz Venüs zararlı yerleşimde olacağı Akrep burcuna geçiş yapıyor. İhtiraslı bir ilişkiye başlama yönünde şansınız mevcut. Bunu 18 Kasım'daki yeniay da destekler durumda. Ancak kıskançlık, tutku ve çok derin duyguların olabileceği zorlayıcı bir beraberlik olabilir. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız ortaklaşa kazanımlara, maddi ve manevi krizlerin çözülmesi yönüne kayacaktır.


İKİZLER BURCU:
Hizmet ve sağlık alanınız üzerine yoğunlaşacak bir ay geçireceksiniz. 4 Kasım dolunayı bilinçaltı düzeyde yaşanacaktır. Ruhsal bir farkındalık geçirmeniz olasıdır. Yönetici gezegeniniz Merkür 5 Kasım'da ilişki ve ortaklıklar alanınıza geçiş yapacaktır. Sözcüklerinizin ve söylemlerinizin denetiminde olursanız olumlu birliktelikler yakalayabilirsiniz. Derin düşüncelerinizi gerçekleştirmek için denetimli ve stratejik planlar dahilinde davranmanız gerekebilir. 18 Kasım'daki yeniay sağlık alanınızda gerçekleşeceğinden rahatsızlığınız olan bir meselede şifa bulma şansınız olabilir. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız ve hedefleriniz yine ikili ilişkileriniz ve ortaklıklarınıza yoğunlaşacaktr.


YENGEÇ BURCU:
Kasım ayında aileniz, evliliğiniz ve çocuklarınızla daha çok haşır neşir olma güdüsünde olacaksınız. 4 Kasım dolunayında arkadaş gruplarınız ve toplumsal etkinlikler alanınızda bir neticelenme bekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan birini hayatınızdan uzaklaştırmayı seçebilirsiniz. 18 Kasım'da özel hayatınızla ilgili alanda bir yeniay meydana gelecek. Yeni bir aşk doğabilir. Yeni bir hobi alanı geliştirebilirsiniz. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız hizmet ve sağlık alanınız olacaktır. İyice kendini belli etmeye başlayan kış şartlarında bünyenize dikkat etmeniz gerekebilir. Gündelik işlerinize ağırlık vermeye ay sonuna doğru başlamış olacaksınız. Yönetici gezegeniniz ayın günlük açıları ve konumuna göre strateji belirlemeye çalışmalısınız.


ASLAN BURCU:
Biraz içinize kapanacağınız, evinizde ve kendi özel yaşam alanınızda vakit geçirmeyi tercih edeceğiniz bir Kasım ayına girmiş bulunuyoruz. 4 Kasım'da kariyer ve toplumsal alanınızda bir dolunay meydana gelecek. Başarılı bir projenin sonuna gelmiş olabilir, toplumsal konumunuzla ilgili bir farkındalık geliştirebilirsiniz. 18 Kasım'da Akrep burcundaki yeniay sayesinde evinizle ilgili bir değişiklik, mülk yatırımı yahut yeni eşyalar satın almak isteyebilirsiniz. 22 Kasım'dan itibaren mevcut içe kapanıklığınızı yenip dışa açılmanız, hobilerinize ve eğlence hayatınızda daha çok odaklanmanız beklenebilir. Merkür'ün de 5 Kasım'dan itibaren burç değiştirmesi sayesinde daha canlı ve pozitif ilişkiler yakalama şansınız yükselecektir.


BAŞAK BURCU:
Mars halen sizin burcunuzda ilerliyor. Dolayısıyla dinamizm ve motivasyon Kasım ayında da sizi bırakmayacaktır. 4 Kasım dolunayı yolculuklar ve eğitsel çalışmalar alanınızda gerçekleşeceğinden benzer konularla ilgili bir bitiş veya farkındalık deneyimleyebileceksiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür 5 Kasım'da ev ve aile ile ilgili alanınızda geçiş yapacak. Ebeveyninizle fikir alış verişlerinin sıklaşacağı, mülk yatırımları veya evinizin haberleşme ağı ile ilgili yenilikler de yapabilirsiniz. 18 Kasım'daki yeniay sayesinde haberleşme ve eğitim alanınızda bir girişim yapmak isteyebilirsiniz. Ketum davranmak ve son ana kadar bu yeniliği kendinize saklamanız da faydanıza olacaktır. 22 Kasım'dan itibaren odak noktalarınız eviniz, aileniz ve kendi içsel yolculuğunuz olacaktır.


TERAZİ BURCU:
Manevi değerleriniz ve maddi kaynaklarınızla sık ilgileneceğiniz bir Kasım ayı sizi bekliyor. 4 Kasım dolunayı sayesinde ortaklaşa kazanımlarla ilgili bir sürecin sonuna gelmiş olacaksınız. Muhtemelen belirli bir gelir elde edeceksiniz. Yönetici gezegeniniz Venüs zararlı yerleşimde olacağı Akrep burcuna geçiş yapıyor. Maddiyat konusunda fazla hırslı davranma eğiliminde olabilirsiniz. Yatırım ve parayı değerlendirme üzerine didinirken ilişkilerinize dikkat etmeli ve yardımlaşmayı da göz ardı bırakmamalısınız. 18 Kasım yeniayı tam da bu yatırım planlarınızı işler hale sokacağınız zamanlara denk düşecektir. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanızın iletişime ve sosyalleşmeye kayacağını gözlemleyeceksiniz.


AKREP BURCU:
Hareketli ve sahnede olacağınız bir ay sizi bekliyor. Yönetici gezegeniniz Mars hala arkadaşlıklar ve toplumsal etkinlikler alanınızda ilerliyor. Kalabalıklar arasında görünür olmaya devam edeceksiniz. 4 Kasım'da ilişki ve ortaklıklar alanınızda yaşanacak olan dolunay neticesinde söz konusu ilişkileriniz değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Devam edip etmeme kararına varabileceksiniz. 18 Kasım'da ise sizin burcunuzda bir yeniay meydana gelecek. Kendinizle ilgili hedef ve planlarınızın yürürlüğe oturması ve benlik alanınızda yepyeni bir sayfanın açılacağının müjdecisi olan bu yeniay oldukça önem arz ediyor. 22 Kasım'dan itibaren ise odak noktanız maddi kaynaklarınıza ve manevi tatmin yaşadığınız alanlara kayıyor olacak.


YAY BURCU:
Sürprizlere açık ve kontrolünüz dışında gerçekleşebilen meselelerin karşınıza çıkabileceği bir Kasım ayı yaşayacaksınız. Yönetici gezegeniniz Jüpiter aynı alanda bulunduğu için sizi sevindirecek veya fırsat olarak karşınıza çıkacak nesnelerin algısına ne yazık ki sahip değilsiniz. 4 Kasım'da sağlık ve hizmet alanınızda gerçekleşecek dolunay neticesinde önemli bir şifalanma fırsatı bulabilirsiniz. Hem ruhsal hem de bedensel boyutta olabilecek bu şifalanma, size epey angarya gibi gelen gündelik işlerinizin de temizlenmesi ihtimalini beraberinde getiriyor. 18 Kasım yeniayı bilinçaltı alanınızda gerçekleşeceğinden ruhsal anlamda bir yenilik hissedebilirsiniz. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız benlik alanınız olacaktır. Kendi hayatınıza odaklanıp plan ve hedeflerinizi uygulayabileceksiniz.


OĞLAK BURCU:
Arkadaş ortamlarınız ve toplumsal etkinliklerle geçecek bir Kasım ayına girmiş bulunuyorsunuz. 4 Kasım'da gerçekleşecek dolunay özel hayatınızdaki bir meselenin sonuçlanması açısından size fayda sağlayacaktır. Sanatsal veya sportif bir hobinizde taktir kazanacağınız bir final yaşanabilir. 18 Kasım'da ise yine toplumsal etkinlikler ve derneklerle ilgili bir yeni proje yahut eylem hayatınıza dahil olabilir. 22 Kasım'dan itibaren odak noktanız bilinçaltı çalışmalar ve ruh sağlığınızla ilgili çalışmalar olacaktır. İçsel bir değişim sürecine girmek üzeresiniz. Dolayısıyla kendinizi güvendiğiniz kişi ve kurumlara teslim etmek ve kontrol güdünüzü bir parça gevşetmek durumunda olabilirsiniz.

KOVA BURCU:
Mesleki olarak oldukça hareketli ve yoğun geçecek bir aya başlıyorsunuz. 4 Kasım'da gerçekleşecek dolunay eviniz ve ailenizle ilgili bir dönemin sona erdiğine işaret edebilir. Ayın yüceldiği Boğa burcunda gerçekleşecek bu sonuçlanma size hayırlı neticeler ve farkındalıklar sunacaktır. 18 Kasım'da ise yine meslek hayatınızda bir yeniay meydana gelecek. Yepyeni projelere ve daha önce belki de derinlerde tuttuğunuz, ilgilenmediğiniz bir meselenin tekrar gündeme gelmesi sayesinde başlayabileceksiniz. 22 Kasım sonrası ise toplumsal etkinlikler, keyifli arkadaş toplulukları ve kendinizi keyifli hissettiğiniz kalabalıklar arasında bulmaya odaklandığınız sürece gireceksiniz.

BALIK BURCU:
Yolculuklar, zihinsel ve felsefi çalışmalar, eğitimler, hukuki aktiviteler ve derin zihin gücü gerektiren çalışmalarla geçecek bir Kasım ayına merhaba diyorsunuz. Sezgilerinizin sizi ön plana çıkaracağı bir süreç olacaktır. Yönetici gezegeniniz Jüpiter de bu alanda ilerlediği için söz konusu alanlarda şans ve fırsatların size göz kırpacağı özel bir ay yaşanacaktır. 4 Kasım'daki dolunayda kardeşler ve komşularla ilgili bir mesele sonuçlanabilir. İletişim ve haberleşme alanında bir hedefiniz sonuca ulaşabilir. 18 Kasım'da ise denizaşırı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Spritüel bir eğitime başlamanız mümkündür. 22 Kasım'dan itibaren ise odak noktanız mesleğiniz ve toplumsal statünüz olacaktır. Ayın başındaki zihinsel beslenmenizi ay sonuna doğru fiiliyata dökmeniz mümkün olacaktır.

Hepinize uğurlu, sağlıklı ve huzurlu bir Kasım ayı geçirmenizi dilerim.


Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz.

.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder