8 Mayıs 2017 Pazartesi

9 Mayıs 2017 Kuzey - Güney Ay Düğümü değişimi ve burçlara etkileri

Merhaba,

Biz astrologların oldukça önem verdiği kuzey ve güney ay düğümleri kavramından söz etmek istiyorum. Bilhassa astrolojinin psikolojik yorumlanmasında, ilişkiler (sinastri) astrolojisinde ve ruhsal (ezoterik) astrolojide karma teorisinde sıkça karşımıza çıkan ay düğümlerinde yaklaşık 1,5 yılda bir burç değişimi gözlenmektedir. Geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Balık-Başak aksında ilerleyen ay düğümleri her zaman retro (gerileme) hareketi arz eder ve yarından itibaren Aslan-Kova aksına geçecekler ve 2,5 yıl boyunca bu burçlarda seyredeceklerdir. Dolayısıyla ay ve güneş tutulmaları da bu burçlarda meydana gelecektir. Tutulmaların olabilmesi için ay düğümlerinin güneş ve aya çok yakın derecelerde bulunması gerekmektedir. Her yeniay güneş tutulması olmadığı gibi her dolunay da ay tutulması değildir. Tutulmaların gerçekleşmesi için ay düğümlerinin yeniay veya dolunay fazına çok yakın derecelerde (maksimum 5 derece) bulunmaları şarttır.




Yukarıdaki iki ayrı şemada ay düğümlerinin ne olduğunu görmenizi istedim. Çünkü zihin en basit konuda bile resimli açıklamayı daha çabuk benimser.

Şemalarda gördüğünüz üzere Kuzey Ay Düğümü (KAD) veya Hint Astrolojisi adlandırmasıyla "Rahu", antenleri aşağıya bakan bir omega harfine benzetilir. Güney Ay Düğümü (GAD) ise Hint Astrolojisi adlandırmasıyla "Ketu"antenleri yukarı bakan bir omega harfi gibi temsil edilir. GAD sırtı güney istikametine bakan ay, KAD ise sırtı kuzey istikametine bakan bir ay olarak ta belirtilebilir. KAD ve GAD esasında sanal iki noktadır ve dünyanın güneş, ayın da dünya etrafındaki yörüngelerinin kesişim noktalarından ibarettir. Eksen kayması nedeniyle 2,5 yılda bir burç değiştirirler.

KAD ve GAD karşıt burçlarda bulunurlar. Zira açısal olarak tam birbirlerine zıt konumlanırlar. Doğum haritalarımızdaki ay düğümleri ruhların yolculuğunu temsil eder. Zira ay ruh olarak betimlenmektedir. GAD ruhun geçmişte deneyimlediği, alışık olduğu ve yapmakta ustalaştığı eylemlerdir. KAD ise ruhun bugünü ve geleceğidir. Astrolojide bu iki nokta bulunduğu burca ve konuma göre değerlendirilir. KAD ruhun tekamül etmesi için gereken bilgiyi ve deneyimi edinmesi gereken yöndür.

Ay düğümleri kişilerin taşıdığı inanç ve felsefelere göre de esneklik gösterebilir.

Örneğin reankarnasyon inancına göre GAD geçmiş hayatlardan bu hayata taşınmış alışkanlıklardır. Doğuştan kabiliyetli olup doğal olarak yapabildiklerimiz, yeteneklerimiz ve bilinçdışından gelen davranış biçimlerimiz, ruhsal kazanımlar ve karmik yükler "Güney Ay Düğümü" ile tanımlanırlar. Bu hayatımızdaki ruhsal ilerlememize engel olabilirler. Çünkü konfor alanlarımızdır. Ruhumuzun yapmayı benimsediği eylemlerdir. Alışkanlıklarımızı ve doğal davranışsal tepkilerimizi GAD belirler. Reankarnasyona inanmayan veya benimsemeyen kişiler içinse GAD aileden ve atalarımızdan bize aktarılan alışkanlıklar , maddi ve manevi yükler, ortak bilinç, yaşam modelleri, kolektif vicdan, içine doğduğumuz toplum, aile ve çevre koşulları tarafından bize empoze edilmiş olan davranışlar bütünüdür.

Aynı şekilde "Kuzey Ay Düğümü" henüz deneyimlemediğimiz, ruhumuza yabancı olan ama uyguladığımız taktirde ruhumuzu tekamül ettirmek için vesile olan, hayatımız boyunca benimsemekte zorlanacağımız ama benimseyip uyguladığımız taktirde bize fayda sağlayacak olan davranış ve alışkanlıklar bütünüdür. Bize ruhsal ve duygusal olarak ilerlemenin yolunu gösteren yeni becerilere, davranış ve kişilik özelliklerine işaret eder.

Astrolojide yer yer yanlış anlaşılan bir algı meydana gelmiştir. GAD hayatımızda olumsuz alışkanlıklar barındırır gibi yanlış bir inanıştan uzak durmak gerekebilir. Çünkü KAD yönüne deneyim kazanırken GAD özelliklerini çöpe atmayız. Her iki taraf ta kişinin ruhsal gelişimi veya tekamülü için gerekli ayrıntılardır.

Bu bilgiler ışığında 9 Mayıs 2017 günü İstanbul saati ile 21:27'de Aslan Burcunun son derecesine geçecek olan transit KAD ve Kova burcunun son derecesine geçecek olan GAD, 6 Kasım 2018'de saat 21:09'da Yengeç-Oğlak aksına geçiş yapacaklar. İşte bu aradaki zaman diliminde gerçekleşecek tüm ay ve güneş tutulmaları Aslan ve Kova burçlarında gerçekleşecek.

Doğum haritalarımızda bu burçlar hangi alanları temsil ediyorlarsa ruhsal ve duygusal gelişimler, değişimler ve eğilimler de bu bu alanların temsil ettiği konularda evrilecekler. Mesela işaret ettiğim tarihe kadar KAD Aslan burcunda ilerleyecek dedik.

KAD Aslan burcu durumu bir bakalım:

  • Kendine güvenmek ve pozitif davranmak
  • Sahnedeymiş gibi şaşalı olmak ve parlamak
  • Kişinin kendisini mutlu eden konulara odaklaması
  • Çocuksu ruhu koruma eğilimi
  • Eğlenmeye daha çok eğilmek
  • Hayatı sahne gibi görmek
  • Sahip olduklarını takdir etmek ve kendini sevmek
  • Rol model olmak
  • Aşk ve sevgiye önem vermek
  • Coşkulu ve cömert davranmak
  • Kendi isteklerini takip etmek
  • Çocuklarla daha yakın temasta olmak 
  • Samimi ve sıcak davranmak
  • Çözüm üretebilme yetisine sahip olmak
  • Girişimci davranmak ve risk alabilmeyi göze almak
GAD Kova burcu durumu ise;
  • İnsanlık ve toplum için çalışmak
  • Farklı ve sıra dışı olmak
  • İdealler ve amaçlar edinmek
  • Bilgiye, teknolojiye ve bilime önem vermek
  • Değişim yapmaya açık olmak
  • Seçici davranmak
  • İşbirliği ve yardımlaşmaya açık olmak
  • Özgürlüğe düşkün olmak
  • İnsancıl ve insana özgü davranmak
  • Bireysel davranmaya yatkın olmak
  • Devrimci ve yenilikçi olmak
  • Her türlü muhalefet ruhu taşımak
  • Kolektife hizmek etmek
  • Tarafsız ve hoşgörülü olmak
Demek ki KAD Aslan - GAD Kova sürecinde, sahip olduğumuz Kova burcu özelliklerinden göreceli olarak zayıf hissettiğimiz Aslan burcu özelliklerine doğru bir değişim yaşamayı öğrenmemiz gerekecek. Biz olmaktan çok ben demeye daha yatkın olmanın farkındalığına erişeceğiz.Ancak kaba hatlarıyla burçların bu ay düğümlerinin aks değiştirmesinden nasıl etkilenecekleri konusunda küçük öngörüler yaparak yolumuza devam edelim. Her burç yorumunda olduğu gibi yükselen burçlarınıza göre okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. 

KOÇ: 
Aile kurmak, çocuk dünyaya getirmek, çocuk yetiştirmek, spora eğilmek, evlenmek, özel hayatında daha ön planda olmak ve cüretkar girişimlerde bulunmak. Ruhsal gelişimini eğlenmekle, risk heyecanıyla ve çözümsüz gözüken konuların üzerine gitmekle sağlayabilmeyi öğrenmek 2018 Kasım ayına kadar deneyimlenecek konular olacaktır. Ay ve güneş tutulmalarının temaları daha çok bu konularla ifade edilecektir. 

BOĞA:
Özüne dönmek, ebeveynine ve yaşlı akrabalarına yönelmek, köklerini araştırmak, bugünün değerini geçmişte yaşayan atalardan kalan mirasın getirdikleriyle anlayabilmek. Mülk yatırımına girişmek. Ev ve aileye daha çok yaklaşmak. Kariyer değişimi yapmak ve daha bireysel bir konu üzerinde kariyere yönelmek. Bireyselliği öne çıkartacak bir iş alanına yönelmeyi tercih etmek. Yine ay ve güneş tutulmalarının temaları ev ve kariyer alanlarında meydana gelecektir.

İKİZLER:
İletişim, haberleşme, yolculuklar, eğitim, sosyalleşmek, kalabalık gruplar içerisinde parlamak, kendini bireysel olarak daha net bir şekilde ifade edebilmek ve yeni mecralara açılıp eğitim almak. Satış, pazarlama, medya, sosyal iletişime katkı sağlayacak her oluşumi kardeşler ve kuzenlerle olan iletişime daha fazla yönelmek olarak sıralanabilecektir. Ay ve güneş tutulmaları 2018 yılına kadar bu konular üzerinde etkili olacaktır.

YENGEÇ:
Maddi kaynakları idare etmekle ilgili öğretiler edinmek, maddi ve manevi değer alanlarında cömertlik, bireysellik ve fayda sağlamak üzerine farkındalıklar geliştirmek, yatırım ve bireysel bütçeyle ilgili atılımlar yapabilmek, ortak kazanımlarla ilgili yeni yatırım alanları oluşturmak Aslan-Kova aksında gerçekleşecek ve 2018 yılı sonuna kadar ilerleyecek bu süreçte yaşanacak tük ay ve güneş tutulmalarının temasını oluşturacaktır. 

ASLAN:
Evlenmek, boşanmak, ilişki kurmak, ilişki bitirmek, fiziksel görüntüyü değiştirmek, sahnede olmak, bireysel hareket etmeyi başarabilmek, keyif alınan etkinliklere daha fazla zaman ayırabilmek, aşk ve sevgi prensibini daha çok hayata dahil etmek, kendine dönmek ve kendini takdir etmek olarak sıralanabilir. Dolayısıyla 2018 Kasım ayına kadar sürecek tutulma dönemlerinde farkındalık edinilecek konular yukarda saydıklarımdan ibaret olacaktır.

BAŞAK:
Kontrol dışı gelişebilen konular, aldanma, aldatılma ve yanılgılar, bilhassa ruhsal sağlık ve bunun yanında kalp ve dolaşımı sistemini ilgilendiren sağlık konuları, bilinçaltı düzeyde deneyimlenebilecek farkındalıklar, Merhamet, bilgelik, gerçeklerden kaçış, fantazi dünyası, sırlar ve maneviyat bu alanda gerçekleşecek ay ve güneş tutulmalarının temasını oluşturacaktır. Sezgilerin zenginleşebileceği ve buna bağlı önemli farkındalıkların ortaya çıkması kaçınılmazdır.

TERAZİ:
Toplumsal gruplar arasında kişinin kendini nasıl ve ne şekilde ifade etmesi önem kazanacaktır. Bilhassa arkadaşlık grupları arasında aranılan ve ön planda olan bir karakter olmanın farkındalığı edinilecektir. Toplumsal etkinlikler, organizasyonlar ve topluma mal olmuş konularda dengeleyici unsur ve rol model olmak adına önemli kazanımlar elde edilebilir. Kasım 2018'e kadarki ay ve güneş tutulmalarında ruhsal farkındalıklar ilgili konularda olacaktır.

AKREP:
Kişisel yetenekler ve talepler doğrultusunda mesleki değişim yapmak, bireysel davranılabilecek bir işe yönelmek, aile ortamıyla kariyer alanı arasında önemli bir denge durumu kurabilmek ve evin gereksinimlerine göre kariyer planı oluştururken kariyerin gereksinimlerine göre tavır almayı öğrenmek. Yönetici konumunu hedeflemek, otorite sahibi olmaya doğru yol almak. Kasım 2018 tarihine kadar yaşanacak ay ve güneş tutulmaları bu konular üzerinde farkındalık yaratacaktır.

YAY:
Yurtdışı ile ilgili tüm faaliyetlerin değer kazanması, majör eğitimlere yönelmek, akıl ve zihinsel olarak zengin bir hale dönüşmek için çaba harcamak, bu aşamalardan geçen kişilerle kurulan iletişimler, hukuk ve adalet üzerine yürütülen mücadelelerin daha ön plana geçmesi, yurtdışına taşınmak veya hayatını yaşadıkları yerden uzak bir yerlerde idame ettirmeyi hedeflemek gibi temalar Aslan-Kova aksında deneyimlenecek ay ve güneş tutulmalarının getirileri olarak tariflenebilir.

OĞLAK:
Daha çok ortaklaşa kazanımlar ve gelirlerin üzerine odaklı bir süreç deneyimlenecektir. Maddi kaynakları geliştirmek üzerine iş kurmak, maddi yükümlülükleri yerine getirmek ve borçları temizlemek, bireysel çabalarını bu ortak kazanımlarda ön plana çıkarmak ve fark yaratmak, maddi gelirler üzerinden prestij kazanmak temaları üzerine odaklı ay ve güneş tutulmaları 2018 yılının Kasım ayına kadar önemli farkındalıklar geliştirilmesine aracı olacaktır.


KOVA:
Bireyselleşme adına duygusal ve ruhsal deneyimler kazanmak, bakış açılarını daha bireyselliğe doğru evirmek, ilişkilerde, hak ve eşitlik kavramlarının daha bütüne doğru geliştirilmesi, bireysel özgürlüğün takım halinde veya "biz" kavramıyla yolunu bulması, hayat görüşüyle ilgili tutum ve davranışları yenilemek gibi temalar 2018 Kasım ayına kadarki ay ve güneş tutulması sezonunda elde edilecek farkındalıklar olarak değerlendirilebilir.

BALIK:
İş ve çalışma koşullarını değiştirmek, hizmet alanında alışılagelmiş kalıpların dışına çıkıp daha bireysel olma yolunda kazanımlar elde etmek, sanatsal alanlarda kişisel yetenekleri ortaya çıkartmak, beden sağlığına; özellikle kalp ve dolaşım sistemiyle ilgili kontrollere dikkat etmek, ruhsal anlamda daha çok kişisel farkındalıklar elde etmek gibi temalar ay ve güneş tutulmalarından elde edilecek kazanımlar olarak 2018 yılının Kasım ayına kadar geçerliliğini koruyacaktır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder