9 Nisan 2017 Pazar

11 Nisan 2017 Terazi Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

11 Nisan 2017 Salı sabahı İstanbul saati ile saat 09:06'da Terazi burcunun 21.derecesi ve 32.dakikasında bir dolunay meydana gelecek. Aşağıda astrolojik haritasını gördüğünüz dolunay anının Koç-Terazi aksında olmasından dolayı ikili ilişkileri etkileyecek yapıda olacağını söyleyebiliriz.

Dolunayı meydana getiren baş rol oyuncuları Ay ve Güneştir malumunuz...ve her ikisi de kavuşum yaptıkları gezegenlerin etkilerini taşıyacaklardır. Ay retro pozisyonundaki Jüpiter ile; güneş ise Uranüs ile kavuşum halindedir. Dik başlı, fevri ve dönüştürücü bir etki karşısında verilecek duygusal tepkileri belirleyeceğimiz bir dolunay deneyimleyeceğiz. Zira güneşimizin Plüto ile de gergin bir etkileşimi mevcut. Değişime ve dönüşüme zorlayan, özgürleşme ihtiyacında olan, fevri çıkışlara ve eğilime sahip, elektrikli bir yapıyla karşı karşıyayız. Dolunay haritasının 5-11.evler aksında gerçekleştiğini de göz önünde bulundurursak, arkadaşlıklarımızın, toplumsal etkinlik ve gruplarının, sosyalleşme alanlarımızın özel hayatımızı manipüle edecek yapıya bürünmesi ve duygusal açıdan bize bir çatışma alanı doğurması muhtemeldir. Karşılaşacağımız tüm bu manzaranın hayatlarımızda nasıl bir farkındalık yaratacağı ve bizleri ne şekilde evireceği dolunayın ana fikrini oluşturacaktır.

Dolunay sırasında henüz gerileme aşamasına giren Merkür ile birlikte Venüs, Jüpiter, Satürn ve Plüton retro, yani gerileme pozisyonundadır. Bugüne dek bütün yerli ve yabancı astrologların açıklayıcı yazılarına ek olarak bu retro konusunda çok detaylı bilgi vermek istemiyorum. Gezegenler ciddi ciddi gerilemeye başlamıyorlar. Sadece dünyanın hızına ve yörüngesel mesafelerine bağlı olarak geri gidiyorlarmış gibi algılanıyorlar. Dolayısıyla temsil ettikleri semboliklerin enerjileri düşüyor. Astrolojik olarak anlamlandırdıkları meseleler daha ağır işliyor. Retro pozisyondaki gezegenlerin temsil ettikleri olumsuz özellikleri daha fazla göze batmaya başlıyor. Örneğin şu dolunayda retro pozisyondaki Jüpiter'in etkisi ileri hareketteki Jüpiter etkisinden daha düşük olacaktır. Normal şartlar altında ay ile kavuşum yapan Jüpiter birlikte çok olumlu ruhsal etkileri meydana getirirler. Ancak burada ayın ihtiyacı olan desteği ve coşkuyu pek te veremeyen bir Jüpiter ile karşı karşıyayız. Jüpiter örneğinde olduğu gibi diğer bütün retro durumdaki gezegenlerin de mevcut dolunaya etkileri bu şekilde "düşük" destekler halinde olacaktır. Chiron ile kavuşum halindeki retro Venüs, bu haldeki Venüs ile partil kare açıyla temas eden retro Satürn, ay ile kavuşumdaki retro Jüpiter ile kare açıyla temas eden retro Plüto sanki zincirin birbirini tamamlayan halkaları gibi iç içe geçmiş hareket ediyorlar. Tabi ki herbirinin bu dolunayda ayrı rolü ve etkisi olacaktır. Ancak en önemlisi, dolunay sürecinde hangi tema hayatımızı etkiliyorsa, bu muhtemelen daha önce karşımıza çıkmış ve askıda kalmış bir konuyla alakalıdır. Zamanında tepkimizi koyup çözmediğimiz ama tekrar karşımıza geldiğinde optimum kararlılıkla bundan tamamiyle kurtulmamız, yahut neticelendirmemiz gereken bir konudur.

Ay’ın Terazi, Güneş’in Koç burcunda yer aldığı bu dolunay hepimizin ilişkiler evlilik ve ortaklık alanında yaşayacağımız bir farkındalığın olacağına işaret ediyor. Çünkü Koç burcu 1., Terazi burcu 7.evin doğal yöneticisidir. Dolunay zamanları bir düşüncenin veya bir tutumun zihnimizde açıklığa kavuştuğu, ruhsal olarak doyuma ulaştığı ve fikirlerin artık bir karar alma aşamasına geldiğini gösterir.  Terazi burcu denge kurmak, uyum yaratmak, diplomatik davranmak, ortak noktaları bulmak ve ilişkilerde medeni olmakla, "önce sen" diyen fedakar ve özverili bir tutum takınmakla ilgilidir. Terazi burcu sanatı, estetiği, yaratıcılığı, sosyal hayatı, sosyalleşmeyi, davetleri, ortak çalışmaları temsil eder. Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs,  bu dolunayda yüceldiği Balık burcunda yer almaya devam ediyor. Retro pozisyonda ve Chiron ile kavuşum halinde bulunuyor. İlişkilerde ve sosyal yaşamda daha özverili davranacağımıza işaret ediyor. Özverili ve fedakar davranmakla bir bakıma şifacı tarafımızı tetikleyeceğimizi betimliyor. Aslında alışık olmadığımız, uyguladığımızda yara alabileceğimiz bir özelliğimizi ortaya çıkarmamız gerektiğini anlatıyor. Koç burcu ise Terazi’den farklı olarak daha bireysel, özgür istekleri ve iradesi doğrultusunda hareket etmeyi seven bir burçtur. Bu nedenden ötütü de dolunay döneminde, Uranüs’ün Güneşile Koç burcunda kavuşum yaptığını düşünürsek, ilişkilerde kendi kafasının dikine gitmek isteyen biri ve karşısında bu durumu yumuşatmaya, objektif davranmaya çalışan biri olacaktır. Daha önce belirttiğim gibi, şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter de bu dolunayla kavuşum yapıyor. Önümüze gelen fırsatları değerlendirmek için kararsız kalmamalıyız ve bu fırsatların farkında olmalıyız. Diğer yandan bizi hızlandırmak için dürten, acele etmek durumunda bırakan bir kişi veya koşullar söz konusu olabilir. Denge kurmalı, anlayışlı, zarif ve pekiştirici davranmalıyız. İlişkilerin bozulmaması için ani çıkışlardan, kopartıcı tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız. Güneş ve Uranüs kavuşumu bu konuda özenli ve sakin olmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Kişi veya konu oldukça baskın ve hayatlarımızı değişime/dönüşüme zorlayabilecek bir temadadır. Korkularımızı ve sorumlu olmamız gereken değerlerimizi tetiklemektedir. Sevgi ihtiyacımızı ve barış kavramımızı sorgulatan, tekrar üzerinde düşünmemizi gerektiren bir yapıdadır. Eğer sizin de bu temaya yakın bir meseleniz, bir ilişkiniz yahut soyut bir kavramınız mevcutsa bununla ilgili farkındalık geliştirmek, hayatınızın gidişatında bu konuyla ilgili önlemleri alabilmek için özel fırsatlara sahip olacağınızı bilmelisiniz. Daha ağır kanlı ve kararsız olacağınızı şimdiden uyarmak isterim. Bu kadar gezegenin retro pozisyonda olduğu ve dolunaya etki ettiği düşünülürse, maruz kaldığınız konunun ne olduğunun algılanması için bile bir zamana ihtiyacınız olabilir.

Bir şekilde hayrımıza olsun deyip burçları nasıl etkileyeceğinden bahsedelim. Yorumları yükselen burçlara göre okumayı ihmal etmiyoruz.


Koç;
Sizin için kritik değeri olan bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Bilhassa ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili bir farkındalık geliştirip değerlendirmeye tabi tutulacaksınız. İkili ilişkilerinizin her türünde ne kadar fedakarlık ve anlayış gösterdiğinizle ilgili duygusal bir aydınlanma sağlayabilirsiniz. Sizi harekete geçirecek etkenler de söz konusu olacaktır. Bir ilişkiyi başlatmak veya mevcut ilişkide dengelerin yerine oturabilmesi için göstereceğiniz duyarlılık ve çaba, daha çok sezgisel ve bilinçaltı alanda size sunulmuş olacaktır. Mesleki alanda sizi dönüştürmeye zorlayan bir etken söz konusu olacaktır. Ancak zihin ve akıl gücünüzle doğru cevabı verebilmeniz için daha sakin ve ihtiyatlı hareket etmek zorundasınız. Somut verilere güvenmekten ziyade iç seslerinize kulak vermelisiniz.

Boğa;
Hizmet ve sağlık alanınızda gerçekleşecek olan dolunay enerjisi sayesinde daha çok soyut bazı gerçeklerin farkındalığına erişebileceksiniz. Sezgileriniz ve bilinçaltınızın size sunduğu veriler ışığında bilhassa ruh sağlığınızın dengeye ulaşabilmesi için önemli gelişmeler sağlayabilirsiniz. Ayrıca hizmet alanınızdaki ilişkilerde, çalışanlarınızın ve ortamın huzuru için daha diplomatik davranmanız gerektiğini kavrayacaksınız. Özgürlük ve özgürleşme temalarının anahtar kelimeler olabileceği bu dolunayda öfke ataklarına dikkat etmelisiniz. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizde azami sağduyu ve özveri göstermeniz gerekebilir. Dengeyi bulmanız zor olabileceği gibi kalp kırma riski de taşıyor olabilirsiniz. Ortaklaşa çalışmalarda beklediğiniz verimi alabilmeniz zor olacaktır.

İkizler;
Özel hayatınızda sevdiklerinize zaman ve ilgi planlamasının farkındalığına erişebileceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Çocuklarınız, evliliğiniz ve hobileriniz arasında zaman dengesini bulabilmek için arkadaşlarınız veya dahil olduğunuz topluluklardaki kişilerin yaşam biçimlerinden etkilenmeniz ve kendi hayatınıza adapte etmek istemeniz olasıdır. Söz konusu yakın ilişkilerinizde dengeyi sağlamak için bazı sosyal etkinliklerden fedakarlık etmeniz gerektiğini de algılayabilirsiniz. Sportif faaliyetlerinizin zamanlamasını dengeleyebilirsiniz. Ortaklıklara ve ortak faaliyetlere dair vermiş olduğunuz sözlerin sorumluluğunu taşıyamayacağınızı algılayabilirsiniz. Özel hayatınızla ilgili karar vermek zorunda olursanız elinizdeki fırsatları detaylı olarak incelemelisiniz.

Yengeç;
Aile, ebeveyn, yaşlı akrabalar ve evinizle ilgili önemli farkındalıklar geliştireceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Bilhassa ebeveyninizle özgürlük üzerine anlaşmazlığa düştüğünüz temalarda dengeye ulaşmanız, daha fedakar davranışlar edinmeniz gerektiğini algılayacağınız etkiler söz konusu olacaktır. Toplumsal statünüzü özgürleştirdikçe ailenize karşı aynı temayla ilgili ispat gücünüz ortaya çıkacaktır. Taleplerinize karşılık bulmaya başladıkça sizden talep edilen konularda fedakarlık geliştirmeyi öğreneceksiniz. Hizmet alanınızda yürüttüğünüz ortaklı proje veya vazifelerde iletişim sorunları yaşayabilir, taşıdığınız sorumluluğa zarar getirebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Özel ilişkiniz nedeniyle bilhassa ebeveyninizle tartışma ve çatışmalar yaşayabilirsiniz.

Aslan;
İletişim ve sosyallikle ilgili hayatınızın genelindeki tüm konularda duygusal bir denge geliştirmeyi fark edeceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Eğitim, medya, satış, pazarlama, her türlü iletişim alanlarında karşılıklı fedakarlık geliştirmenin hem size hem de karşı tarafa fayda sağladığını göreceksiniz. Bir süre önce başlattığınız bir tanıtım faaliyeti meyvelerini vermeye başlayacaktır. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla olan ilişkilerinizde daha dengeli bir bakış açısı belirleyeceğiniz etkiler söz konusu olacaktır. İlgili konularla bağlantılı sosyal faaliyetler geliştirebilir ve elinizdeki geç kalınmış fırsatları değerlendirebilirsiniz. Daha önceden alınmış iletişim ve yolculuk kararlarınızı işler hale koyabilirsiniz ancak yeni bir projeye başlamamalısınız.

Başak;
Maddi ve manevi değer alanlarında deneyimleyeceğiniz bu Terazi burcu dolunayında, ana tema bilhassa manevi dengeye ulaşmanız ve farkındalıklar sağlamanızdır. Maddi kaynaklarınızla ilgili bir süre önce başlattığınız yatırım çalışmasında sizi tatmin edebilecek bir sonuç elde edebilirsiniz. En azından maddi alanınızda size dengeyi bulmanıza fırsat verecek bir gelişme meydana gelecektir. Geç kalınmış fırsatları değerlendirme şansı bulabilirsiniz. Maneviyatla ilgili ise bencil ve sizi fikirsel olarak özgür hissettiren etkenlerden uzaklaştıkça içsel dengeyi bulabileceğinizi fark edeceksiniz. Dolayısıyla hayatınızda bencil davranışlar sergileyen kişilerden uzaklaşma ve çevrenizi dönüştürme eğiliminde olabileceğiniz bir ruh haline kavuşabilirsiniz. Yolculuk planlarınızı ertelemelisiniz.

Terazi;
Mevcut ikili ilişkileri dengeye oturtmak ve karar aşamasına geldiğiniz konularda çekingen davranmayıp tüm olumlu verilerin ışığında hedeflere ulaşmak için hamle yapmak gerektiğini algılayabileceksiniz. İçinde bulunduğunuz ilişki veya ortaklıktaki kişilerle denge kurmalı, anlayışlı zarif ve pekiştirici davranmalısınız. İlişkilerin bozulmaması için ani çıkışlardan, kopartıcı tutum ve davranışlardan uzak durmalısınız. Başlatmış olduğunuz ortaklık veya partnerlik konusunda belirli bir olgunlaşma evresine erişmiş olmalısınız. Diğer taraftan aileniz veya ebeveyninizin de ikili ilişkilerinizdeki dengeyi yakalamada bir etken olduğunu fark edeceksiniz. Muhtemelen aile modelinizin ilişkilerinizde örnek teşkil etmesi ve sizi yönlendirmesi söz konusu olacaktır.

Akrep;
Çalışanlarınızla aranızdaki ilişkilerde dengeyi tutturmalı ve diplomatik davranmayı öğrenmelisiniz. Bilinçaltı düzeyde gerçekleşecek olan dolunay bilhassa ruhsal dengenizi bulmanız için önemli bir fırsat olacaktır. Ruh sağlığınız için bir süre önce başlatmış olduğunuz tedavi sürecinde sona gelinmiş olabilir. İçsel dengelerinizin korunabilmesi için önemli fırsatlara sahipken bilhassa hizmet alanınızdaki kişilerle ilişkilerinizde yapıcı, dengeleyici ve toparlayıcı etkilere sahip olmanız gerektiğinin farkındalığına erişeceksiniz. Özel ilişkinizde veya ortaklığınızda mücadele devam etmekle kalmayıp iletişimde de çekişmeli bir döneme girilmiştir. İlişkinizdeki bu olumsuz süreci hizmet alanınızdaki sağduyu ve hoşgörü enerjisiyle besleyip giderme yoluna yönelebilirsiniz.

Yay;
Arkadaşlarınız, arkadaş ortamlarınız veya toplum yararına etkinlik yapan kurumlarla olan ilişkilerinizle ilgili, temeli ilişkiler olan bir farkındalık geliştireceksiniz. Bu alandaki tüm ilişkilerinizde denge, diplomasi ve fedakarlık gerekebilir. Herhangi bir dik başlılık, bencillik veya benzeri davranış, kurulacak ilişki dengesine zarar verebilecek koşullar oluşturabilir. Bilhassa evliliğiniz ve arkadaş ilişkileriniz arasında kurabileceğiniz denge ile değerlendirileceğiniz bir dolunay süreci deneyimleyeceksiniz. Ailenin kadınları ya da bilhassa anne ile ilgili bir sorumlulukla yüzleşebilirsiniz. Bu da pek hoşunuza gitmeyebilir. Evliliğinizde ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizde daha özverili ve dengeleyici olmayı tercih etmelisiniz.

Oğlak;
Mesleki ilişkilerinizle sınanacağınız ve kuracağınız tüm diplomatik ilişkilerin faydanıza işleyebileceği bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Bilhassa aileden ve hayat modelinizden gelen dik başlı ve bencil bakış açınızı bırakmanız ve mesleki gelişiminize ket vurabilecek bu gibi alışkanlıklardan artık soyutlanmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Bu geçiş sürecinde esnek, diplomatik ve özverili olmanız size fayda sağlayacaktır. Sanatı, estetiği, yaratıcılığı, sosyal hayatı, sosyalleşmeyi, davetleri ve ortak çalışmaları deneyimleyeceksiniz. Mesleki ve ailevi alanlarınızdaki ilişkileri dönüştürücü ve tam tabiriyle hakem niteliğinde bir misyonla denetleyici bir tutumda bulunacaksınız. Tarafsız ve güven veren yapınızla optimum bir geçiş süreci sağlayacaksınız.

Kova;
Öncelikli olarak fikirsel ve eğitsel alanda deneyimleyeceğiniz dolunay enerjisini daha çok hak, hukuk, adalet konularında daha etkin hissedeceksiniz. Bir süredir devam eden bir hukuki sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu süreçte ne kadar özverili ve diplomatik davrandıysanız elde edeceğiniz fayda o kadar tatmin edici olabilir. Yabancı kaynaklı bir meselede sonuçlanma sağlayabilir ve tarafların menfaatlerine gelişebilecek bir denge unsuruna sebebiyet vermiş olabilirsiniz. Fikirlerinizi savunurken süzgeçten geçirmeniz gerekebilir. İnandığınız değerler sosyal ortamınızda genelin kabul edeceğinden farklı ve azınlıkta kalabilen fikirler olabilir. Kontrolünüz dışında, birilerinin hayat modelini dönüştürme farkındalığına da erişebilirsiniz.

Balık;
Hayatınızın krizli alanlarında, ortaklaşa gelirlerde ve faaliyetlerde ruhsal dengeye ulaşmanız için önemli farkındalıklar elde edeceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Başlatmış olduğunuz işlerin dönüşlerini alabilirsiniz. Önemli olan ortaklaşa yapılan işlerde ne derece dayanışma ve denge sağlandığı dolunayın temasını oluşturacaktır. Gelir paylaşımlarında meydana gelebilecek dik başlı ve bencil yaklaşımlara sizin özverili ve sağduyulu yaklaşımınız sayesinde denge bulunacak, orta yol tayin edilecektir. Ancak belirli bir süre daha maddi konularda yeni fikirlere ve projelere açık olmamanız gerekir. Uzun süredir bitirilmeyen ve verimsiz sonuç ihtimalleri gösteren işlerde sonuç sağlamak ve bütün taraflar için dengeli bir dağılımını gerçekleştirmek mümkün gözükmektedir.


Terazi burcu dolunayında nezaketin, sağduyu ve özverinin doğru sonuçları hayatınıza çekmesini diliyorum. Danışmanlık için oytunislar@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder