1 Mart 2017 Çarşamba

2017 Mart Ayı Burç Analizleri

Değerli takipçilerim ve danışanlarımın talepleri üzerine artık ben de naçizane burç yorumlarımla sizleri aydınlatmaya çalışacağım.

2017 yılına başlamadan önce, içinde bulunduğumuz ayların diğerlerine göre biraz daha çetin geçeceğini diğer astrolog arkadaşlarım gibi ben de röportajlarda belirtmiştim. Bilhassa gezegen gerileme süreçlerinin başlaması ve en önemlisi Venüs gerilemesinin mevcudiyeti Mart 2017'ye damgasını vuracaktır. Venüs uzlaşma ve barış gezegenidir. Dünyevi zevkleri, sevgiyi, aşkı, kadını ve doğayı temsil eder. İki yılda bir gerileme dönemine girmesi de doğum haritasında Venüs vurgusunun yüksek olduğu benim gibi insanları olumsuz etkileyecektir. Bir gezegenin retro/gerileme hareketinde bulunması, o gezegenin temsil ettiği değerlerin sekteye uğraması, fonksiyonu yerine getirmede zorlanması anlamı taşır. 2015 yazında Aslan burcunda geri hareket halinde bulunmuştu. Bu yıl ise Koç burcunda başlayıp Balık burcunda geri hareketini sonlandıracak. Aslında gerileme hareketinin gölgeli (!) zamanlarını yaşıyoruz. Yani Venüs gezegeninin Koç burcunda retro hareketine başladığı 13 dereceden, retro hareketin sonlandığı Balık burcunun 26.derecesine kadar geçirdiği süre retro/gerileme zamanıdır. Ancak Venüs Balık burcunun o 26 derecesinden bir süre önce geçmişti. Dolayısıyla düz harekette olup, o 26 dereceden retroya varıncaya kadar geçirdiği sürede "gölgeli" zamanlarındaydı. Retro hareket bitip düz harekete başlayıp, tekrar Koç burcunun 13.derecesine gelene kadar gölgeli süreç devam edecektir. Düz hareketine 16 Nisan'da tekrar başlayacaktır ama aslında Venüs retrosu tam olarak 19 Mayıs 2017'de sona erecektir.

Bunun dışında, Mart ayına geçtiğimiz ay geri hareketine başlayan Jüpiter'in bu isteksiz haliyle de devam ediyoruz. Venüs'ün yönettiği Terazi burcunda Jüpiter retro harekette bulunmaya devam edecek. Nisan ayında Merkür ve Satürn de retro hareketlerine başlayacaklar ve dünya dönmeye devam edecek.

Şimdi gelelim Mart 2017 burç yorumlarımıza... Yükselen burcumuza göre okumaya çalışalım lütfen.

KOÇ BURCU:
Mart ayına sizin burcunuzda ilerleyen Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle başlıyorsunuz. Bilhassa para, sevgi, ilişkiler ve dünyevi zevklerle ilgili alanlarda düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. İçinize kapanma ve yoksunluk hissiyle karşılaşabilirsiniz. Ağır bir atalet duygusu ve tembellik deneyimlenebilir. Mars Boğa burcuna, Merkür ise sizin burcunuza bu ay içerisinde geçiş yapacak ve maddi hedeflerle ilgili motivasyonunuz artacak. Ancak bu motivasyon yalnızca zihinsel olabilecektir. Zira Mars zarar gördüğü bir burca giriş yapıyor ve atalet duygusunu körükleyecektir. Ayrıca hedef ve planlarınız için daha çok iletişime geçme ihtiyacı hissedebilirsiniz. 12 Mart’ta başak dolunayı hizmet alanınızda farkındalık yaratacak. İşlerinizle ilgili sonuçlanmalar ve değerlendirmeler ortaya çıkacaktır. Titiz bir bakış açısıyla eleştirilebilirsiniz. Yetersiz bulunabilirsiniz. Sindirim sisteminizle ilgili sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. 28 Mart’ta sizin burcunuzda bir yeniay meydana gelecek. Bütün bir yıl öngördüğünüz hedeflerinizin ve planlarınızın işler hale gelmesine katkıda bulunabilir.


BOĞA BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle aya başlıyorsunuz. Bilhassa hedefleriniz, hayata olan bağlılığınız ve zevklerle ilgili alanlarda düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Yönetici gezegeninizin gerilemesi bilinçaltı, sezgisel ve içgüdüsel alanda gerçekleşeceği için aşırı bir enerji düşüşü ve kontrol dışılık hissi sergilenebilir. Kontrolunuz dışında gerçekleşebilen olaylara karşı yaptırımınız zorlaşabilir. Aldanma ve aldatmalara daha müsait bir ruh yapısında olabilirsiniz. Mars sizin burcunuza, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak ve bilhassa gerginlik katsayınızda artış meydana gelebilir. Sizin burcunuzda zararlı çalışan Mars, motivasyondan ziyade öfke getirebilir. Dolayısıyla bilhassa öfke kontrolüyle ilgili destek almanız gerekebilir. Bu desteği de Merkür'ün Koç burcuna girmesi rahatlatacaktır. 12 Mart’ta başak dolunayı özel hayat alanınızda farkındalık yaratacak. Evliliğiniz ve çocuklarınız için belirli neticelenmeler ve değerlendirmeler söz konusu olacaktır. Sağlıklı yaşam için düğmeye basabilirsiniz. 28 Mart’ta Koç burcu yeniayı sezgisel alanda destek verecek. İçsel kararlar alabileceksiniz.

İKİZLER BURCU:
4 Mart’tan itibaren Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketi aya damga vuracak. Arkadaşlık ve sosyal ilişkilerle ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızla aranıza mesafe girebilir. Dargınlıklar deneyimlemek bu süreçte daha kolaylaşır. Alıngan olabilirsiniz. Uzun süredir görmediğiniz ve ilişkinizin kesildiği dostluklarınız tekrar karşınıza çıkabilir. Toplumsal etkinliklerde uzlaşma kültürünün kesintiye uğradığını fark edebilirsiniz. Anlaşmak, ortak bir karara varmak zorlaşacaktır. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Venüs gerilemesinin etkilerini bir nebze egale edebilecekler. En azından uyumsuzluklar ve tartışmalar Merkür desteği ile bir nebze tatlıya bağlanabilir. Ancak sezgisel alanda zarar gören Mars varlığı tutarsız ve huzursuz edici rüyalar görmenize neden olabilir. 12 Mart’ta başak dolunayı ev ve aile alanınızda farkındalık yaratacak. Evinizle ilgili bir neticelenme yaşayabilirsiniz. 28 Mart’ta Koç burcunda meydana gelecek yeniay sayesinde yeni bir toplumsal konuya başlayacaksınız. Belki de yepyeni bir sosyal klüp üyeliğine kabul edilebilirsiniz.

YENGEÇ BURCU:
Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketi 4 Mart’ta başlıyor. Mesleki ve iş ilişkileriyle ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Otorite figürleriyle uzlaşmak güçleşebilir. Bilhassa mesleki alanda kadın figürlerle ipler gerilebilir. Eski çalıştığınız iş yerleriyle ilgili haberler alabilirsiniz. Gayrimenkul sektörüyle ilgili olumsuz haberler ortaya çıkabilir. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Venüs gerilemesinin etkilerini bir nebze egale edebilecekler. Merkür, para ve gayrimenkul sektörlerindeki ağırlaşmayı giderebilecek yönergeler sunulmasında etkili olacaktır. Ancak bilhassa arkadaşlık ilişkilerinizde atalet duygusu, yalnız kalmayı tercih etme ve içe kapanma durumuyla karşılaşabilirsiniz. Çalan telefonları bile açmak istemeyebilirsiniz.12 Mart’ta başak dolunayı sosyal iletişim alanınızda farkındalık yaratacak. Eğitsel, sosyal ve mesleki yatırımlarınızın karşılığını alabileceksiniz. 28 Mart’ta Koç burcunda meydana gelecek yeniay sayesinde yeni bir mesleki konuya veya projeye başlayacaksınız. Venüs retrosunda gelen yenilik fırsatı belki de eski bir projenin tekrar canlanması şeklinde önünüze gelebilir.

ASLAN BURCU :
Mart ayına zihinsel alanda ilerleyen Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle başlıyorsunuz. Bilhassa hukuki, ticari ve felsefi konularla ilgili alanlarda düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. İçe kapanma, uzun uyku süreçleri, düşük bedensel ve ruhsal enerji gibi olumsuzlukların sizi bulması tesadüf olmayacaktır. Bu arada eskiden başlayıp sonlanmayan hukuki meselelerin tekrar önünüze gelmesi de muhtemeldir.  Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Mesleki motivasyonun bir nebze artmasını bekleyeceksiniz ancak tembellik baskın gelecektir. 12 Mart’ta başak dolunayı maddi alanınızda farkındalık yaratacak. Maddi yatırımlarınızın meyvesini almaya başlayacaksınız. Bu konuda titiz ve ince hesap gerektiren bir kapanış süreci deneyimleyeceksiniz. 28 Mart’ta bir yeniay meydana gelecek. Yabancı kültürlerle ilgili bir başlangıç yapabileceksiniz.Venüs retrosunun ağır enerjilerinden sıyrılmak için belki de bir yurtdışı yolculuğunu planlayabilirsiniz. Bulunduğunuz kutudan çıkma, kabuğu kırma ve kimsenin sizi tanımadığı diyarlara kaçabilme arzusu taşıyor olacaksınız.

BAŞAK BURCU:
4 Mart’tan itibaren Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketi aya damgasını vuracak. Ortaklaşa maddi gelirlerle ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Kredi başvurusu yaptıysanız bunun sonuçlanması zaman alabilir yahut red cevabı yiyebilirsiniz. Alacaklarınızın tahsil edilmesinde sorunlar ortaya çıkabilir. Çekler karşılıksız, vergiler cezalı olarak size dönebilir. Cinsel sorunlar yaşama potansiyeline sahipsiniz. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Dolayısıyla Venüs gerilemesinin hasarlarını giderebilmek için Merkür desteği ile iletişime sarılacaksınız. Ancak hukuki girişimler ve eğitsel deneyimler içinde bulunduğunuz duruma pek katkı sağlamayabilir. 12 Mart’ta burcunuzda bir dolunay gerçekleşecek. Hayatınızın genel hatlarıyla ilgili önemli farkındalıklar geliştirebilirsiniz ve yeni başlangıçları tasarlayabilmek adına benliğinizin taleplerine kulak verebileceksiniz. 28 Mart’ta Koç burcunda meydana gelecek yeniay sayesinde yeni bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Venüs retrosunun bu alanda size verdiği hasarı giderebilmek için buna ihtiyacınız olabilir.

TERAZİ BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle aya başlıyorsunuz. Bilhassa ilişkiniz, ortaklığınız ve ikili ilişkilerle ilgili alanlarda düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Ortaklığınızda güven duygusu zedelenebilir. Özel ilişkinizde ise partnerinizle olan iletişiminizde tıkanıklıklar fark edebilirsiniz. İlişkilerinize ara vermek bile isteyebilirsiniz. Eski sevgilileriniz karşınıza çıkabilir. Yarım kalmış ilişkileriniz tabiri caiz ise hortlayabilir. Gizli düşmanlıklara açık bir hale gelmiş sayılırsınız. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak ve ilişkilerinizi onarmak için çabalayacaksınız. Ortak kazanımları kurtarmak için didinseniz de sonuç pek iç açıcı olmayabilir. 12 Mart’ta başak dolunayı bilinçaltı ve sezgiler alanınızda farkındalık yaratacak. İçsel dürtülerinize ve sezgilerinize güvenmenin belki de mükafatını alabileceksiniz. 28 Mart’ta Koç burcu yeniayı yine ikili ilişkileriniz için yeni destekler verecektir. Zedelenen ilişki bağlarınızı tamir etmek adına önemli fırsatlara sahip olacaksınız. Bu yeniayın etkisi tamamıyla Venüs retrosunun olumsuzluklarını gidermek ve yeni sayfa açmak için olacaktır.

AKREP BURCU:
Mart ayına Koç burcunda ilerleyen Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle başlıyorsunuz. Hizmet alanınızdaki giderek angarya gibi gördüğünüz işlerle, cinsel sağlığınızla ilgili pürüzlerle, iş yürüttüğünüz alanlarda düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak ve diyaloglarla ilgili motivasyonunuz artacak. Epey tembelliğe ve atalet enerjisine kapılacağınız bir Venüs retrosu sizi bekliyor olacak. Merkür'ün bu alana girmesiyle bir nebze bu olumsuz durumu dengeleyebilirsiniz.12 Mart’ta başak dolunayı arkadaşlıklar alanınızda farkındalık yaratacak. Dahil olduğunuz toplumsal bir etkinliğini sonuna gelinmiş olabilir. 28 Mart’ta ise Koç burcundaki yeniay sağlıkla ilgili şifa getirebilecektir. Venüs retrosu ve yeniay aynı alanda meydana geleceğinden ötürü olumlu ve olumsuz durumları dengelemekle geçecek bir Mart ayı deneyimleyeceksiniz. Sağlığınıza mutlaka dikkat etmeli ve hem cinsellikle hem de besinlerle ilgili oluşabilecek sorunlara karşı tetikte olmalısınız. İlişkiler alanınıza girecek Mars nedeniyle gergin diyalogların yaşanmasına karşı sakin kalmalısınız.

YAY BURCU:
4 Mart’tan itibaren Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketi aya damgasını vuracak. Evlilik, çocuklar ve aşk konuları ile ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyemeniz mümkündür. Evlilik tarihi almışsanız bunu cidden Venüs retrosu ertesine ertelemeniz gerekmektedir. Aşk yaşıyorsanız sudan sebeplerle bozulmamasına özen göstermelisiniz. Uyguladığınız her türlü spor dalına daha fazla eğilip oluşabilecek ataletten kendinizi soyutlamanız mantıklı olacaktır. Herhangi bir tiyatro, oyun veya sanat aktivitesindeyseniz bu süreçte aksaklıklar meydana gelebilir. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Yeni hobiler öğrenebilir, evinizle ilgili hobiler için motive olabilirsiniz. Söz konusu bu transit gezegen geçişleri mevcut Venüs gerilemesinin etkilerini bir nebze egale edebilecekler. 12 Mart’ta Başak burcunda bir dolunay gerçekleşecek ve mesleki farkındalık oluşturmanızı sağlayacaktır.  28 Mart’ta Koç burcunda oluşacak yeniay sayesinde bilhassa yeni bir hobi veya zevk için başlangıç yapabilirsiniz.

OĞLAK BURCU:
Mart ayına ev ve aile alanında ilerleyen Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketiyle başlıyorsunuz. Ev ve ailenizle ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Ebeveyninizle uzlaşma konusunda problemler yaşanabilir. Bilhassa anne veya kadın akraba figürleriyle gerginlikler deneyimleyebilirsiniz. Evinizle ilgili dekorasyon değişimini Venüs retrosu sonrasına ertelemelisiniz. Gayrimenkul yatırımı tasarınız varsa kesinlikle ertelemelisiniz. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Venüs gerilemesinin etkilerini bir nebze hafifletebileceklerdir. En azından Venüs retrosu sonrası planladığınız yatırım görüşmelerini yapabilir, tasarılarını oluşturabilirsiniz. Ancak sosyal anlamda koşturmacalı bir ay olmayacağını şimdiden göze almalı ve planlarınızı da bu gerçekliğe göre yapmalısınız. 12 Mart’ta Başak burcu dolunayı zihinsel farkındalıklara neden olabilecektir. Hukuki veya eğitsel bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz.  28 Mart Koç burcu yeniayı ise yeni bir mülk yatırımı yahut evinizle ilgili bir yeniliği hayatınıza taşıyacaktır. Ancak bu yeniliği işler hale getirmek için mutlaka Venüs retrosunun sonunu bekleyiniz.

KOVA BURCU:
Venüs’ün 16 Nisan’a kadar sürecek olan geri hareketi 4 Mart’ta başlıyor. Sosyal ilişkilerle ilgili düşük enerjiler ve olumsuzluklar deneyimleyebilirsiniz. Eğitim, satış, pazarlama, medya yönetimi, reklam ve etkinliklerle ilgili tüm işlerde ağır enerjilerin mevcudiyeti, uzlaşma ve barışçıl ortamın sağlanamaması riski mevcuttur. Mars Boğa burcuna, Merkür ise Koç burcuna bu ay içerisinde geçiş yapacak. Güneş te Koç burcuna 20 Mart’ta geçiyor. Dolayısıyla iletişim, kardeşler, komşular, kuzenler bu Mart ayı boyunca olumsuz eylemlere maruz kalabileceğiniz ayrıntılar olacaktır. Kısa yolculuklarda aksaklıklar yaşayabilirsiniz. 12 Mart’taki Başak dolunayı ortak gelirler alanınızda farkındalık yaratacak. Borçlarınızı veya mevcut kredilerinizi kapatabilirsiniz. Ortağınız veya partnerinizle yürüttüğünüz bir işte sona gelmiş olabilirsiniz. 28 Mart’ta Koç burcunda meydana gelecek yeniay sayesinde ise yeni bir iş bağlantısı kurabileceğiniz gibi kardeşlerinizle ortak bir geziye de çıkabilirsiniz. Venüs gerilemesinin olumsuzluklarını atabilmeniz için bu yeniay fırsatını iyi değerlendirmelisiniz. Dahil olduğunuz toplum kuruluşlarından veya sizden daha olgun arkadaşlarınızdan alacağınız tavsiyelere güvenmelisiniz.

BALIK BURCU:
Oldukça dinamik bir ay sizi bekliyor. Venüs gerilemesi Koç burcunda başlayıp sizin burcunuzda 16 Nisan’da bitecektir. Dinamik olmasının sebebi, bilhassa parayla ilgili tüm konularda stres ve olumsuzlukların yakanızı bırakmama ihtimalinin olmasından ileri gelmektedir. Herhangi bir parasal yatırıma girmemeniz gerektiği gibi maneviyatla ilgili de elinizi oynatmamanız yararınıza olacaktır. İyilik yapayım derken olumsuzluklara sebebiyet vermeniz söz konusu olabilir. Yardımlaşma ve yardım görme konularında yanlış anlaşılabilir, alınganca davranışlara maruz kalabilirsiniz. Zira Venüs retrosu döneminde uzlaşma ve barış enerjisi oldukça zayıflayacaktır. Mars Boğa, Merkür ve Güneş ise Koç burcuna Mart ayı içerisinde geçecekler. Dolayısıyla sizin burcunuz için maddi yatırımlar için araştırmalar aynı alandaki Venüs gerilemesine rağmen sürecektir. Herhangi bir hamle yapmaksızın sizin için en doğru olan parasal yatırıma yönelebilirsiniz. 12 Mart Başak burcu dolunayı ortaklık veya partnerlik ilişkilerinizle ilgili bir konuda farkındalık fırsatı verecektir. 28 Mart Koç burcu yeniayı ise yine maddi kaynaklarınızla ilgili yeni bir yatırıma yönelmek için fırsat verebilecektir.

Hepinize Mart ayında hayırlı ve verimli günler diliyorum. Danışmanlık başvurusu için bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.
oytunislar@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder